Hyra stuga

Drömmer du om att tillbringa semestern i en mysig stuga på landet? Eller kanske i en lägenhet i stan med alla bekvämligheter omkring dig? Upplev Sommarsverige från dess bästa sida i en sommarstuga eller bo i en stuga över jul eller nyår. Hitta ditt eget smultronställe och välj och vraka bland stugor över hela landet med priser som passar för alla plånböcker.

Känn dig som hemma i en mysig stuga

Det finns många goda skäl till att välja att hyra semesterboende. Du kanske vill kunna samla hela släkten eller kompisgänget på samma ställe och enkelt kunna umgås tillsammans. Stanna under några dagar eller under en längre period – det är du som bestämmer. Om du reser med barn kan det vara extra praktiskt med en stuga där du har tillgång till ett kök och kanske en uteplats där barnen kan leka fritt. Eftersom du kan laga maten själv kan du också spara en slant, och om ni är många som hjälps åt i köket blir det dessutom ett roligt och avslappnat sätt att umgås. Om du har hund kan det vara bra att veta att det i en del stugor går bra att ta med sig husdjur, men det är bäst att ta reda på detta innan du bokar stuga.

Sveriges bästa områden med trevliga stugor

Sverige har mycket att bjuda på, under såväl sommar som vinter. Du kanske väljer att fira midsommar i en liten stuga i Dalarna eller på Österlen och tillbringa sommaren i en stuga vid havet på Gotland eller Öland. Andra populära områden för sommarhus är västkusten, skärgården, Smögen och Öland. På vintern kan du hyra stuga i fjällen i Sälen eller Idre eller fira nyår i en skidstuga Åre eller Vemdalen. Om du föredrar att bo nära en stad kanske du i stället väljer Stockholm, Göteborg eller Skåne.

Att tänka på när du ska hyra stuga

Vill du hyra stuga över midsommar, hyra stuga i fjällen under sportlovet eller hyra stuga över nyår? Då är det extra viktigt att vara ute i god tid då stugorna snabbt blir fullbokade. Detsamma gäller under högsommaren – och framför allt om du har siktat in dig på en viss stuga eller ett visst område. Priserna tenderar dessutom att vara högre under de här perioderna. Om du kan tänka dig att vara lite mer flexibel med område har du goda chanser att kunna hyra stuga i sista minuten även under sommaren. Om du vill hyra stuga billigt är det en god idé att försöka boka in semestern under lågsäsong, till exempel under sensommar eller tidig höst medan det ofta fortfarande finns chans till fint väder, eller en skidsemester under andra veckor än just veckor med sportlov. Då är både utbudet större och priserna lägre.

En till sak som du bör tänka på när du planerar din resa är transport. Om du har valt en stuga som ligger lite längre bort är det kanske enklast att välja flyg. Väl på plats kan det vara praktiskt att hyra bil, framför allt om du inte bor nära en storstad.

Populära resmål i Sverige