Din förfrågan behandlas
Din förfrågan behandlas

Vänligen notera att alla semesterbostäder tillhandahålls av en tredje part, Atraveo. Varje avtal angående uthyrning av semesterbostäder ingås med Atraveo. Expedia är inte på något sätt part i ett sådant avtal. Priserna ovan är per hyresobjekt för maximalt antal personer enligt erbjudandet och baseras på bokningen av en 7 dagars vistelse. Priser och erbjudanden kan komma att ändras med hänsyn till datum och tillgänglighet. Det kan förekomma en minimumlängd av vistelsen för några av semesterbostäderna.

Stuga – Bornholm

Bornholm är en sommarklassiker inom räckhåll med den svenska kusten nära. Det skiftande landskapet lockar ständigt besökare, vare sig det är till fästningen Hammershus i nordväst eller Dueoddes strand i sydöst. Hyr en stuga på Bornholm och upplev en av Östersjöns pärlor.

Stuga på Bornholm under sommaren

Bornholm tillhör Danmark och är belägen i Östersjön, 170 km från Köpenhamn och 40 km sydost om Skåne. Ön har ett varierat landskap med dramatiska klippformationer i norr och flera långa sandstränder i söder. Dueoddes är känd för sin strands fina vita sand och fyren som finns här är Danmarks högsta. Stranden i Balka är en annan av öns höjdpunkter. Här finner du långgrunt vatten där de små barnen kan leka och de större kan prova på spännande vattensporter. Öns många soltimmar och speciella ljus har gjort Bornholm till en konstnärernas ö. Passa på att besöka Bornholms Konstmuseum i det vackra naturområdet vid Helligdomsklipperne och håll utkik efter det hantverk i keramik och glas som är Bornholms signum.

Kom nära naturen med en stuga på Bornholm

Det är lätt att ta sig runt ön av egen kraft. Cykla på de 230 km långa skyltade cykelvägarna eller gå på vandringslederna som korsar ön. Ta dig tid och stanna till vid fiskelägena längs kusten och köp rökt fisk från ett rökeri. Allinge-Sandvig i norr och Gudhjem i öst är riktiga guldkorn med mysiga restauranger som serverar rökt sill som specialitet.

Hyr en stuga på Bornholm med familjen

När du hyr en stuga på Bornholm finns det aktiviteter för alla åldrar. En populär aktivitet är att gå på upptäcktsfärd i medeltidsfästningen Hammershus, som är Nordeuropas största borgruin och Bornholms mest besökta sevärdhet. Den storslagna ruinen får fart på fantasin och vid god sikt kan man se ända till Sverige från fästningens krön. Sedan kan du promenera ner till Hammerhamnen, varifrån du kan ta en båttur till den bornholmska kustens grottor och klippformationer. Fjärilsparken i Nexø bjuder på en färgexplosion med över 1000 fjärilar och barnen kan leka av sig på Joboland, Danmarks äldsta lekland. Vattenland, hoppborgar, karuseller, djurpark och minigolf är bara några av de attraktioner som väntar här.

Stuga på Bornholm året runt

Bornholm må vara känt som en sommarklassiker, men ön är mycket mer än det. Under våren och hösten är det fortfarande underbart att vandra på ön och på vintern kan du ta del av vinteraktiviteter så som skidåkning i backarna mellan Østerlars och Gudhjem, skridskor på torget i Rønne, eller långfärdsskidåkning genom det snötäckta landskapet. När du hyr en stuga på Bornholm har du friheten att uppleva ön på ett eget sätt.

Ta dig till din stuga i Bornholm

Du kan ta färja eller flyg till Bornholm. Direktflyg finns från Norrköping till Rønne med flygbolaget Climber Sterling. Snabbfärjan från Ystad till Rønne tar 75 minuter och tar både passagerare med och utan bil. Färjan från Simrishamn till Allinge tar en timme och tar passagerare och cyklar. Om du vill hyra bil på Bornholm finns det möjlighet att göra det i någon av öns städer.