Din förfrågan behandlas
Din förfrågan behandlas

Vänligen notera att alla semesterbostäder tillhandahålls av en tredje part, Atraveo. Varje avtal angående uthyrning av semesterbostäder ingås med Atraveo. Expedia är inte på något sätt part i ett sådant avtal. Priserna ovan är per hyresobjekt för maximalt antal personer enligt erbjudandet och baseras på bokningen av en 7 dagars vistelse. Priser och erbjudanden kan komma att ändras med hänsyn till datum och tillgänglighet. Det kan förekomma en minimumlängd av vistelsen för några av semesterbostäderna.

Stuga - Danmark

Danmark – detta land av hygge och glädje – är vår första smak av den europeiska kontinenten, och även om vi är grannar så finns det ändå många unika upplevelser i detta platta och örika land. För många svenska barnfamiljer är ett semesterhus i Danmark en perfekt första utlandsresa med bil. Det är lagom långt bort och dessutom enkelt att resa till, tack vare Öresundsbron och båttrafik från Göteborg, Varberg och Helsingborg. Så hyr en stuga i Danmark, ta med bilen och upplev klassiker som Legoland och Lalandia i sommar! Det går självklart också bra att flyga till Danmark, då de flesta av de internationella flygplatserna i Sverige har direktflyg till Danmark.

Upptäck grannlandet med ett semesterhus i Danmark!

Danmark består av många olika öar, men de tre största, och även de mest populära när det gäller att hyra en stuga i Danmark, är Själland, Jylland (som ju egentligen är en halvö) och Fyn. På Själland ligger Köpenhamn, landets huvudstad och om du vill besöka den under din semester finns det gott om feriehus i dess närhet. Du kan till exempel hyra en stuga i trakterna kring den historiska staden Roskilde som är känd för sin domkyrka (en av Nordens största kyrkor) och sin musikfestival (som arrangerats sedan 1971). Här kan du även besöka Vikingaskeppsmuseet och njuta av den vackra Roskildefjorden. Även norra Själland är populärt bland semesterfirare, främst för sina vackra sandstränder i till exempel Gilleleje och Tisvildeleje, men även för de mysiga städerna, som Hilleröd.

Även Jylland lockar med sandstränder, och de finns framförallt på västkusten ut mot Nordsjön. Där tornar skyhöga sanddyner upp sig, och det är som gjort för en vecka eller två med familjen! På Jylland ligger även ett av landets absolut största resmål – Legoland. I den enorma nöjesparken vid Billund får du ditt lekbehov stillat på nolltid. Utöver en mängd åkattraktioner och olika temaparker får du inte missa ett besök i den klassiska Legolandsparken, där olika kända monument och miljöer från hela världen byggts upp i Lego – kul för både vuxna och barn!

Givetvis kan den badsugne få sitt även på Fyn. På norra delen av ön finns det massor av fina badstränder, och mitt på Fyn ligger den vackra staden Odense, för oss i Sverige mest känd för barnboksförfattaren H.C. Andersen. I staden finns mycket som påminner om dess mest kända invånare, och här kan du bland annat titta på författarens födelsehus, som även kallas museet H.C. Andersens hus. Även stadens domkyrka, som tog 200 år att bygga, är väl värd ett besök.

Ta dig till Danmark

Förutom de redan nämnda alternativen med båt kan du till exempel flyga till Danmark, och då är det Kastrup, Köpenhamns flygplats, som gäller för flyg från Sverige. Härifrån kan du sedan ta dig vidare ut i Danmark buss eller tåg. Om du vill hyra bil i Danmark och köra till stugan finns det ett flertal biluthyrare på Kastrup, men även i de flesta andra danska städer. Den lokala bensinmacken är oftast ett bra ställe att börja på. Så hyr en stuga i Danmark och upplev vårt dejlige grannland!