Din förfrågan behandlas
Din förfrågan behandlas

Vänligen notera att alla semesterbostäder tillhandahålls av en tredje part, Atraveo. Varje avtal angående uthyrning av semesterbostäder ingås med Atraveo. Expedia är inte på något sätt part i ett sådant avtal. Priserna ovan är per hyresobjekt för maximalt antal personer enligt erbjudandet och baseras på bokningen av en 7 dagars vistelse. Priser och erbjudanden kan komma att ändras med hänsyn till datum och tillgänglighet. Det kan förekomma en minimumlängd av vistelsen för några av semesterbostäderna.

Hyra stuga i Finland

Vidsträckta skogar, snö, bastubad och tusentals sjöar. Om det är din bild av Finland är du inte alls fel ute, men här finns även den trendiga shoppingstaden Helsingfors, en av världens största sjöfästningar, jultomtens verkstad och mycket mer att upptäcka under en härlig semester. Väljer du att hyra stuga i Finland kan du se fram emot en spännande, annorlunda och mycket underhållande resa.

Finland – landet som älskar semesterhus

När du hyr en stuga i Finland visar du på en gång att du har anammat den finska folksjälen. Finländarna älskar nämligen sina sommarstugor och ingen annanstans i världen finns det så många semesterhus sett till antalet invånare. Att hyra en stuga, eller för den delen en semesterlägenhet om du vill bo lite mer centralt, är dessutom ett både praktiskt och bekvämt sätt att bo under semestern. Du får rå dig själv och har alla bekvämligheter du kan förvänta dig i ett riktigt hem. Förutom att du kan laga din egen mat finns det i många fall även tvätt- och diskmaskin.

Det går snabbt och lätt att flyga till Finland, så du mycket väl kan åka över en helg. Å andra sidan finns det inget som hindrar att du stannar riktigt länge och njuter i ditt semesterhus.

De tusen sjöarnas land

Ibland kallas Finland för ”de tusen sjöarnas land”. Det är en ganska grov underdrift – ungefär 188 000 sjöar lär det finnas. Passa gärna på att hyra bil i Finland så får du chans att upptäcka mycket av den vackra naturen.

Visste du förresten att två tredjedelar av alla människor som bor ovanför polcirkeln bor just i Finland? Medan Sverige nästan är slut vid polcirkeln fortsätter Finland mil efter mil norrut. Här kan du därför se fram emot riktigt ljusa sommarnätter – på sina ställen går solen inte ner på 70 dagar – och mörka mysiga vinterdagar. I norra Finland kan du dessutom se norrsken ungefär 200 nätter per år. Det är inte konstigt att tomten valt att bosätta sig här – närmare bestämt i Rovaniemi alldeles vid polcirkeln i centrala Finland, där vuxna och barn kan träffa tomten på Santa Park och Jultomtens smedby. Totalt kommer runt en miljon besökare varje år från hela världen till de båda tomtelanden.

Besök gärna även Sveaborg utanför Helsingfors som är en av världens största sjöfästningar och Sveriges dyraste försvarsprojekt någonsin (när fästningen byggdes i slutet av 1700-talet var Finland fortfarande svenskt). Hit tar du dig med färja och kan njuta av en dag med guidade turer, museibesök och massor av spännande historia.

Hyra stuga – Finland

Tar du chansen att hyra en stuga i Finland väntar många spännande upplevelser. Vill du bo mitt ute i vildmarken finns det gott om bra boenden att välja mellan, men du kan även hyra ett semesterhus nära någon av de större städerna eller kanske en lägenhet mitt i centrum. Exempelvis Helsingfors har på senare tid stigit fram som en riktigt hipp och ungdomlig stad dit många åker för att shoppa och roa sig.