Din förfrågan behandlas
Din förfrågan behandlas

Vänligen notera att alla semesterbostäder tillhandahålls av en tredje part, Atraveo. Varje avtal angående uthyrning av semesterbostäder ingås med Atraveo. Expedia är inte på något sätt part i ett sådant avtal. Priserna ovan är per hyresobjekt för maximalt antal personer enligt erbjudandet och baseras på bokningen av en 7 dagars vistelse. Priser och erbjudanden kan komma att ändras med hänsyn till datum och tillgänglighet. Det kan förekomma en minimumlängd av vistelsen för några av semesterbostäderna.

Stuga – Skagen

Välkommen till Skagen, Danmarks nordligaste stad. De som varit här på besök talar om ett magiskt ljus som får staden att lysa upp utöver det vanliga. Det sägs att det beror på att Skagen och dess hamn ligger omringat av havet samt de stora stränderna som ringlar sig ned längs med kusterna. Ett vanligt sätt att ta sig till Skagen är med båt. Tusentals turister anländer hit för att ta del av den minst sagt intensiva festatmosfären under sommaren. Men om ni vill bo en bit bort från det mest fartfyllda så kan ett bra alternativ vara att hyra en stuga i Skagen.

Upplev hamn- och kulturliv när du hyr en stuga i Skagen som bas!

Jylland heter den danska ö som huserar Skagens hamn på dess nordligaste spets. Med Sverige i öst, Norge i norr och Tyskland i syd så är det inte så konstigt att man ser många av dessa länders båtar i gästhamnen, den ena segelbåten större än den andra. Under sommarens mest intensiva veckor ligger båtarna tätt packade. Här finns även en fiskehamn dit du med fördel kan kila bort på morgonkvisten för att se hur de rutinerade fiskarna handskas med dagens sysslor och lastar av sin fångst. Här finns en marknad för färsk fisk, men är du där riktigt tidigt på morgonen får du försöka att inte stå i vägen när sjömännen lastar av och på, tempot är högt och allt skall hinnas med. Senare på dagen kan det vara en god idé att röra sig bort mot Danmarks nordligaste udde för att njuta av de vackra sanddynerna och kanske ta sig ett avsvalkande dopp i havet. Har du tagit sig till Skagen med bil så är det enkelt att komma ut hit där havsområdena Kattegatt och Skagerrak möter varandra. Här ute finns även Skagens fyr att se.

Kultur i Skagen

Hyr du en stuga i Skagen på sommaren så är det lätt att tro att det mest handlar om fiske och fest, men Skagen har mycket annat att erbjuda. På 1870- och 80-talen möttes många konstnärer i staden för att inspireras av dess vackra miljö och ljus. Sedan dess har en stark konstnärskultur levt kvar och än idag kommer folk hit endast för att uppleva konst och besöka stadens konstnärer. Det finns till och med ett par konstnärshem som är öppna för allmänheten att kika in i. Du kan även passa på att besöka Skagens Museum som huserar verk av konstnärsgruppen Skagenmålarna där bland andra Viggo Johansen, Holger Drachmann och Anna och Michael Ancher ingår.

Att ta sig till och runt Skagen

Har du tagit dig till Skagen med bil så blir det inga problem att ta sig runt, och då kan du även passa på att åka iväg på en dagsutflykt till Klitgården, Sankt Laurentii ödekyrka eller Anna och Michael Anchers hus som idag är ett privat museum. Om du väljer att resa med flyg till Skagen så landar du med fördel på Ålborgs flygplats!