Din förfrågan behandlas
Din förfrågan behandlas

Vänligen notera att alla semesterbostäder tillhandahålls av en tredje part, Atraveo. Varje avtal angående uthyrning av semesterbostäder ingås med Atraveo. Expedia är inte på något sätt part i ett sådant avtal. Priserna ovan är per hyresobjekt för maximalt antal personer enligt erbjudandet och baseras på bokningen av en 7 dagars vistelse. Priser och erbjudanden kan komma att ändras med hänsyn till datum och tillgänglighet. Det kan förekomma en minimumlängd av vistelsen för några av semesterbostäderna.

Stuga Trysil

Man behöver inte åka långt för att hitta skidåkning i världsklass. I vackra Trysil i Norge kan man njuta av fantastiska vintrar med fartfylld skidåkning, after ski och underhållning för alla åldrar. Varför inte hyra stuga i Trysil och fira jul i backen i år?

Njut av pudersnö och fjällutsikt i en stuga i Trysil

Trysil är en av Norges mest kända skidorter och har rykte om sig att vara en av de bästa anläggningarna i landet. Hit kommer dessutom gärna svensken som tröttnat på Åreskutan och söker en lite vildare naturupplevelse.

Den som hellre vill komma ut i naturen än sitta i liften har ungefär 100 kilometer preparerade längdskidspår runt fjället att njuta av. Om du ägnar större delen av din tid här åt längdskidåkning och dessutom hyr stuga i Trysil kan du verkligen få testa på den typiska norska traditionen av att bo i hytte och gå på tur i fjället. Trysil är också ett perfekt resmål för familjen med skidintresserade barn. Här finns tre större områden för de små och här kan man också få hjälp med barnpassning och skidskola för den som behöver lite extra träning. Skidsäsongen här börjar tidigt, redan i slutet av oktober. Därför kan man utan problem boka in en resa till såväl höst- som vinterlovet när barnen är lediga. Barn upp till sex år åker gratis om de använder hjälm.

Till Trysil kommer gärna också skidintresserade vuxna som är ute efter fartfyllda upplevelser både i backarna såväl som off pist. När du köper liftkort här har du tillgång till 66 preparerade nedfarter och 31 liftar och det finns garanterat något för alla smaker och nivåer. Om man behöver hyra skidor går det bra att göra på Trysil Turistsenter och Trysil Høyfjellssenter.

Men Trysil har förstås mycket annat att erbjuda än bara skidåkning. Här finns också över 20 matställen och restauranger och dessutom afterski med levande musik på någon av barerna. Om man skulle tröttna på allt som har med skidor att göra kan man till exempel ta en paus i poolen på någon av skidortens spaanläggningar. Det finns också bowlingbanor, gym, bio och shopping att koppla av med. För den som är lite mer sportigt lagd även efter skidåkningen kan en tur med hundspann eller på hästryggen vara på sin plats. Om man vill veta mer om Trysils historia är museet Trysil-Knut Skimuseum värt ett besök. Att hyra stuga i Trysil är ett perfekt sätt att få uppleva allt du kan tänkas önska av en skidresa i fjällen.

Resa till din stuga i Trysil

Till Trysil kommer man lättast med bussar som avgår från flera av Sveriges större orter, till exempel Stockholm och Göteborg. Det går till exempel att åka hit via Fjällresor. Om du vill ta ett flyg till Trysil är det lättast att åka till Oslo och Gardemoen och därefter köra eller ta en buss. Behöver du hyra bil i Trysil går det att göra på plats eller exempelvis i Oslo.