Avresa från
Anländer till
Pris : 1 000 - 50 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Gran Canaria som sista minuten-destination

  Ta med familjen till Gran Canaria på en sista minuten-resa, och spendera några dagar avkopplad på en pärlvit sandstrand i skuggan, samtidigt som dina barn skapar trivsamma minnen som de sent ska glömma. Gran Canaria är den moderna klassikern, favoriten som aldrig tappar fästet, och fortsätter efter väldigt lång tid i leken att ligga högt upp på listan över våra populäraste resemål.

  Tips och saker att göra på sista minuten-resan till Gran Canaria

  Gran Canaria är känt för sin spektakulära arkitektur, och kanske främst huvudstaden Las Palmas har en del sällsamt imponerande kulturskatter att visa upp för det intresserade. Santa Ana-katedralen är väl värd ett besök för den som lockas av denna konstform, eller bara av estetik och skönhet överlag. Många arkitekter hann delta i Santa Ana-katedralens byggnadsprocess innan den förklarades vara färdigställd, och då det tog inte mindre än 73 år, så hade designen på vägen hunnit förändras, omplaneras och influeras av en mängd olika trender. I staden finns även ett museum uppfört efter Christofer Columbus, då han på väg hem från sin första resa till Amerika stannade till i Las Palmas, som berättar den fascinerande historien om den nyfikne mannen och hans upptäcktsfärder, ur ett perspektiv som är relevant och intressant för den som besöker Gran Canaria.

  I närheten av Las Palmas de Gran Canaria ligger sandstranden Las Canteras belägen. Denna strand är en av många på Gran Canaria som belönats med ett rykte lika gott som välförtjänt, men len sand kant i kant med klarblått vatten och snäckskal och lummiga buskage som en ram runt de mjuka dynorna. Längs sydkusten återfinns stranden Playa del Inglés, en populär samlingsplats för ungdomar från världens alla hörn, då stranden sägs erbjuda ett nattliv som aldrig sover. Men utöver Gran Canarias fantastiska stränder återstår fortfarande mängder med aktiviteter för alla åldrar och personligheter på ön. Den som håller ögonen öppna kan hitta allt ifrån kamelsafari, simning med delfiner och utflykter till naturfenomen som vulkankratrar. Dessa utflykter behöver inte bokas långt i förväg, och att din resa är bokad i sista minuten hindrar dig inte från att uppleva de skatter som ön bär på.

  Las Palmas erbjuder precis allting som man kan önska sig av en huvudstad; varierande shopping, restauranger, levande folkvimmel och ett gungande äventyrligt nattliv. Då det första charterflygplanet som någonsin landade på Las Palmas flygplats var svenskt, är vår nationalitet redan sedan länge omtyckt och välkommen i staden, vilket gör sista minuten-resan till Gran Canaria oproblematiskt angenäm.

  Språk

  Trots att Gran Canarias officiella språk är spanska så klarar du dig bra med engelska, särskilt i de mer populära turistorterna.

  Klimat

  Största delen av Egypten är täckt av öken där ett subtropiskt klimat, med heta somrar och svalare vintrar, råder. Då sommarens temperaturer ibland uppnår 50°C är den bästa tiden att boka sista minuten-biljetten under hösten eller våren, då värmen håller sig på en mer behaglig nivå.Det faktum att Gran Canaria är en ö med många olika typer av landskap (vulkaner, ökenliknande områden etc.) bidrar till att platsen har ett klimat som knappt återfinns någon annanstans i världen. Ön kallas ofta för platsen med bäst klimat i världen, då temperaturen på något vis håller sig behaglig året runt där. Runt kusten och i de södra delarna är vädret relativt varmt året runt, dock med högre temperaturer runt sommarmånaderna än under resten av året. Vintrarna är milda. Öns norra del har högre nederbörd, då den fuktiga luften från norr stoppas och kyls ned av de höga bergen på öns mitt.

  Valuta

  På Gran Canaria handlar man med euro, EUR, och en 1 EUR motsvarar ungefär 9 SEK. Det finns gott om uttagsautomater och växlingskontor omkring på ön, och är sällan något problem att betala med Visa eller Mastercard i butiker och på restauranger.

  Visum

  Visum krävs inte för att, som svensk medborgare, resa till Gran Canaria. Det rekommenderas dock att du dubbelcheckar detta innan du bokar en sista minuten-resa, så att inga förändringar i bestämmelserna har gjorts.