Avresa från
Anländer till
Pris : 1 000 - 50 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  London som sista minuten-destination

  Det är svårt att veta var man ska börja när det kommer till London. Denna huvudstad erbjuder precis allting som du någonsin kan tänkas behöva eller drömma om, oavsett om det rör sig om shopping, människor, smakupplevelser eller vad som helst utöver det. Med lummiga parker, pittoreska bokaffärer och caféer, konst och musik likaväl som exklusiva takbarer och pompösa byggnader är London som en liten värld i en stor stad. Lättillgängligheten och den öppna inställningen hos befolkningen gör det enkelt för dig att få en känsla av staden och dess kultur, och bidrar till att göra London till den perfekta destinationen för din sista minuten-resa.

  Tips och saker att göra på sista minuten-resan till London

  Börja dagen med den klassiskt engelska frukosten med te och scones på de något av de obegränsade antal pittoreska små hotell som London dignar av. Så fort du går ut genom dörren så kommer du att inse det du befinner dig i en av världens absolut häftigaste städer. Med gator som aldrig tar slut, löpande under gigantiska platanträd, kantade med små butiker och enorma varuhus, inbjudande parker och människor i alla dess former, ligger London placerat en klass för sig. Det är en stad av kontraster, en accepterande atmosfär som välkomnar skillnader. Du kan välja att besöka de typiska kännetecknen; det engelska attributet Big Ben, ståtligt roterande London Eye eller att ta en tur i en av de flitigt arbetande röda dubbeldäckarna, men detta är långt ifrån allt.

  Huvudstaden är även en bra plats för den som vill komma bort för att slappna av, och tillåta sig själv att ta en stund till att fundera på annat. Caféerna finns utspridda bakom varje hörn, många med fritt wifi, och ingen i denna stad skulla höja på ögonbrynen om du väljer ett av dessa för att läsa en bok, lyssna på en podcast eller bara sitta och betrakta människor. Shoppingutbudet tillhör ett av de bästa i världen, då du kan fynda från de mest exklusiva klädkedjor på Oxford Street likaväl som pittoreska vintagebutiker i Shoreditch. I det området finns även gott om konstnärliga caféer, bokaffärer och inte minst: Det svenska caféet Fika på Brick Lane. Där kan man sitta i timmar och mingla med andra svenskspråkiga och utnyttja en av Sveriges absolut bästa traditioner påtåren. För att mildra hemlängtan rekommenderas även Sugar Sin i Covent Garden, en godisaffär där du kan hitta alla dina svenska lösviktsfavoriter, och svenska kyrkans hembakade kanelbullar på Harcourt Street.

  Träffa idolerna på Madame Tussauds (eller på tunnelbanan om du har riktigt tur) och avsluta helgen i Camden, på Portobello Road eller någon av de andra många söndagsmarknaderna för att glädjas åt en levande helgmorgon tillsammans med människor från jordens alla hörn. Ett tips för den som bokat sista minuten-resan över helgen, är att prova på någonting av all den fantastiska mat som erbjuds på marknaden på Brick Lane på söndagarna. Utbudet är enormt; en korg med jordgubbar för en pund eller vegetariska wraps och skålar med mexikansk köttgryta för inte mycket mer. Dessutom finns i princip alltid möjligheten att köpa en tidningsrulle med fish and chips, från någon trevlig gentleman i en rörlig vagn. Så om du inte vet vad du vill ha, eller om du vill ha allt, så är London det rätta valet för en sista minuten-resa. Oavsett om du åker med bästa väninnan, kärlekspartnern, barnen eller ensam, så kan denna stad alltid tillfredsställa dina äventyrliga behov.

  Språk

  Engelska är, som bekant, det officiella språket i London, men de många engelska dialekterna kan ibland sätta käppar i hjulet vid samtal med befolkningen. Som tur är så är engelsmännen överlag tålmodiga när det kommer till språkfrågor, och så länge du gör ditt bästa så kommer de att göra sitt bästa för att du ska förstå dem.

  Klimat

  England är känt för att ha en hög mängd nederbörd när det har ett så kallat tempererat klimat, vilket även innebär att somrarna i London är svala och vintrarna är milda. Trots detta håller sig temperaturerna överlag på en högre nivå än i Sverige, speciellt under höst- och vintermånaderna. En sista minuten-resa till London passar bra året runt, då det under hösten och vinter råder en förtrollande mysig stämning i hela staden.

  Valuta

  I Storbritannien handlar man med engelska pund (GBP), där 1 GBP motsvarar strax över 10 SEK. London lider naturligtvis ingen brist på uttagsautomater och du kan betala med Visa eller Mastercard nästan överallt, dock tas ofta en liten avgift för dessa tjänster, så det mest ekonomiska är att växla dina svenska pengar redan innan ut åker hemifrån.

  Visum

  Inget visum krävs för svenska medborgare, men vi rekommenderar att alltid dubbelkolla så inga förändringar har gjorts innan du bokar din sista minuten-resa.