Avresa från
Anländer till
Pris : 1 000 - 50 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Málaga som sista minuten-destination

  Som Spaniens femte största stad, och med tanke på kustläget i Spaniens soligaste region Andalusien, är det inte särskilt förvånande att Málaga är ett besöksmål som blir allt mer populärt för varje dag som går. Trots detta bör staden inte räknas som en typisk turistort. Förutom en närhet till sol och bad så erbjuder Málaga dessutom mängder av kultur, historia och estetiskt vacker arkitektur, vilket gör staden till en ultimat sista minuten-destination för både familjen och ensamresande.

  Tips och saker att göra på sista minuten-resan till Málaga

  Málaga är en hamnstad längs Spaniens södra kust, och är känd som en plats med mycket själ och karaktär, i jämförelse med många andra större orter kring medelhavskusten. Staden är ett bra utbud av fina sandstränder, vilket är lämpligt med tanke på det behagliga klimat som råder året runt. Stranden La Malagueta ligger alldeles runt hörnet från stadens centrala delar, och är en bra plats främst för den som vill utöva sporter och för barnfamiljen , vilket gör atmosfären stimmig och levande. På dagarna samlas ungdomar för beach volleyboll och fotboll, men är man sugen på att prova sina vingar beträffande vindsurfing rekommenderas att välja en annan strand, då vågarna på La Malagueta sällan blir särskilt stora. Stranden har belönats med en blå flagga, vilket innebär att vattnet är håller en hög standard när det kommer till bland annat renlighet.

  Förutom den självklara hamnen, så erbjuder Málaga besöksmål som kittlar både den kulturella och den kunskapstörstande ådran hos både gamla och unga. För konstintresserade finns ett museum uppfört i Paublo Picassos ära, om inte det faktum att Málaga under några år var konstnärens hemstad räcker, och från fortet Alcazaba i stadskärnan hittar du en utsikt över stadens alla slingrande gator, den flitigt arbetande båthamnen och de klarblå vågor som upphåller sig utanför denna. Denna uflykt är inte bara en fantastisk upplevelse på grund av den vackra vyn, utan ger dessutom en bra överblick över staden, vilket kan vara extra praktiskt om resan bokades i sista minuten. Stadens delas på mitten av Guadalmedina-floden, som lämnar den äldre delen av staden på den västra sidan, och den mer moderna på sin östra sida. Den östra sidan rekommenderas främst för den shoppingintresserade, då huvudgatan Calle Marqués de Lairos dignar av exklusiva klädkedjor likaväl som små genuint spanska butiker och caféer. Här finns även restauranger och nattklubbar, som om kvällarna fylls med mingelsugna människor från världens alla hörn.

  Utbudet på restaurangerna är brett, och den som letar kan hitta ett ställe för de allra flesta matkulturer och kosthållningar, men överlag är den klassiskt spanska tapasen nog den som är absolut vanligast förekommande och en som man på sin sista minuten-resa måste ge en chans. De små rätterna innehåller ofta lokala delikatesser som exempelvis oliver, och avnjutas allt som oftast tillsammans med något av de många lokalproducerade viner som finns i Málaga.

  Språk

  I Málaga är det officiella språket spanska, men det är ingen problem att kommunicera och ta sig fram på engelska.

  Klimat

  I Málaga råder ett subtropiskt klimat, vilket ger staden höga temperaturer och mycket solsken året runt. Somrarna är något torrare än vintrarna, men inte heller då är mängden nederbörd avsevärt stor, och det fungerar bra att boka en sista minuten-resa till Málaga året runt.

  Valuta

  I Málaga är det valutan euro (EUR) som används. 1 EUR motsvarar cirka 9 SEK. Det går bra att betala med kreditkort på de flesta ställen, och uttagsautomater återfinnes på flera platser i staden.

  Visum

  Som svensk medborgare krävs inget visum för att åka till Málaga, eller Spanien över huvud taget, men det är bra att titta en extra gång efter eventuella förändringar.