Resor till USA

Priserna är per person och baseras på två personer som reser ihop.
Foton Karta
Laddar..

Popular content

Sample HotelName
4
Avresa från
Anländer till
Pris : 300 kr - 1 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Resor till Usa

  Det stora landet i väst lockar miljontals turister varje år. Här finns magiska städer som New York, Los Angeles, Chicago, Las Vegas och Miami utöver de mängder av turist- och semesterorter som finns. Här hittar man det mesta och det bästa av allt. Vare sig det är idrottsevenemang, musikaler, konserter, nattliv eller andra nöjen man är ute efter så finns det här. Här finner man även magnifik natur och sevärdheter som Grand Canyon och Mount Rushmore.

  Resmål och sevärdheter

  Frihetsgudinnan är ett av världens mest kända landmärken. Statyn som står på Liberty Island i Hudsonfloden i New York är en symbol för frihet och besöks och fotograferas varje år av miljontals turister.
  Niagarafallen är en grupp av vattenfall vid Niagarafloden i nordöstra USA på gränsen mellan USA och Kanada. De mäktiga vattenfallen ligger nära New York City och lockar många besökare varje år.
  Atlantic City är en turiststad i södra New Jersey känd för sina många och stora casinon och härliga stränder. Staden har blivit omtalad på senare år då populära tv-serien Boardwalk Empire utspelar sig i staden.
  Grand Canyon är något av de mäktigaste naturfenomenen som finns på vår jord. I Arizona finner man denna enorma ättestupa.
  I Chicago finner man landets högsta byggnad, Willis Tower. Tidigare hette byggnaden Sears Tower och det är namnet som sitter kvar på de flestas läppar. Byggnaden sträcker sig över 500 meter upp i luften, har 108 våningar och är den femte högsta byggnaden i världen. Högst upp finns ett skydeck som är öppet för besökare.
  I Los Angeles finner man den första Disney-parken. På nöjesfältet som är enormt finns attraktioner från de flesta av Disneys filmer.
  I South Dakota finns Mount Rushmore National Park, ett fem kilometer stort område som skapats till minnet av USAs historia. Här finns de kända 18-metershöga skulpturer i bergväggen som föreställer de amerikanska presidenterna Abraham Lincoln, George Washington, Thomas Jefferson och Theodore Roosevelt. De enorma uthuggningarna skapades av Gutzon Borglum med hjälp av över 400 medarbetare.

  Kulinariska äventyr

  USA är ett stort land och det finns mängder av olika typer av amerikansk mat. Härifrån kommer bland annat hamburgaren och den är fortfarande ett givet inslag på många menyer. Befinner man sig i nordöstra hörnet av landet får man inte missa den lokala hummern från Maine. Populära är så kallade lobster rolls som är korvbröd fyllda med hummersallad. I Chicago får man inte missa at testa en "Chicago style" hot dog som är "dragen genom trädgården" och överfylld med olika grönsaker. Prova även en deep dish pizza som påminner om det vi känner till som pan pizza.

  Språk

  Engelska är officiellt språk i USA.

  Valuta

  Valutan i USA är amerikanska dollar (USD/$). 1 $ motsvarar ungefär 7 SEK. Visa och Mastercard accepteras på de flesta hotell, restauranger och butiker.

  Klimat

  Klimatet i USA är ganska olikt mellan de olika delarna. I de norra delarna av landet är det inte helt olikt Sverige medan det i de södra delarna är sommar året om. Kalifornien och Florida är populära vinterresmål för svenskar som är ute efter lite sol. I de flesta amerikanska städerna är det väldigt varmt under sommarmånaderna.

  Visum

  Som svensk beviljas man oftast ett så kallat ESTA-visum som gäller för 90 dagar.

  Resa till Usa

  Till USA reser man enklast med flyg. Här finns många internationella flygplatser och beroende på var i landet man ska är det olika alternativ som är bäst. Från Sverige kan man flyga direkt till New York, Los Angeles, Chicago och Miami. Chicagos flygplats, O'Hare International Airport, är en hubb där man ofta byter plan om man ska till någon mindre stad.

  Resa inom Usa

  Att resa inom USA är fantastiskt kul. Ska man längre sträckor kan det vara klokt att flyga men det går även så kallade Greyhound-bussar över hela landet. Det är också vanligt att hyra en bil och själv köra runt. Inom städerna finns ofta en välutvecklad lokaltrafik med antingen tunnelbana, spårvagn eller busstrafik.


  Regler och villkor

  • Priserna som visas gäller för vistelser eller flyg på de angivna datumen.
  • Hotellpriserna gäller per person för angiven vistelselängd, baserat på billigaste tillgängliga rum, inklusive alla skatter och serviceavgifter, men exklusive avgifter som betalas på eller till hotellet.
  • Angivna paketpriser gäller per person för angiven vistelselängd och baseras på de billigaste tur-och-returflygen i ekonomiklass samt att en person bor i det billigaste rummet, inklusive alla skatter.
  • Priserna uppdateras regelbundet och är korrekta när de publiceras.
  • Extra bagageavgifter kan tillkomma för flyg och paketresor som inkluderar flyg med lågprisbolag.
  • Otillgängliga perioder kan förekomma. Vill du ha mer information kan du kontakta de enskilda hotellen eller flygbolagen.
  • Alla erbjudanden gäller i mån av tillgång och kan sluta gälla utan förvarning.
  • Klicka på ett enskilt erbjudande för att bekräfta priser, tillgång, och vilka regler och villkor som gäller för erbjudandet.
  • Expedias vanliga regler och villkor för bokning gäller. https://www.expedia.se/p/support/tandc
  • Tillhandahålls av: Expedia Inc, 333 - 108th Avenue NE, Bellevue, WA 98004, USA.