Din förfrågan behandlas
Din förfrågan behandlas

Vänligen notera att alla semesterbostäder tillhandahålls av en tredje part, Atraveo. Varje avtal angående uthyrning av semesterbostäder ingås med Atraveo. Expedia är inte på något sätt part i ett sådant avtal. Priserna ovan är per hyresobjekt för maximalt antal personer enligt erbjudandet och baseras på bokningen av en 7 dagars vistelse. Priser och erbjudanden kan komma att ändras med hänsyn till datum och tillgänglighet. Det kan förekomma en minimumlängd av vistelsen för några av semesterbostäderna.

Hyra stuga – Grekland

Oavsett om du vill båtluffa bland öarna, utforska alla spännande historiska sevärdheter eller bara njuta av solen och de underbara stränderna kan du se fram emot en riktigt härlig semester i Grekland. Det är knappast någon slump att landet ständigt ligger högt på listan över svenskarnas populäraste resmål. Med ett semesterhus i Grekland får du uppleva landet på riktigt nära håll, samtidigt som du får ett bekvämt, fritt och praktiskt boende.

Upplev Grekland från insidan

Visst kan du, så fort ditt flyg till Grekland har landat, checka in på ett hotell och sedan låta dig tas om hand under hela semestern. Inget fel alls med det, men det är knappast det bästa sättet om du verkligen vill lära känna landet från insidan. Vill du uppleva det verkliga Grekland är chanserna bra mycket större om du bokar ett charmigt semesterhus eller en semesterlägenhet. Att handla tillsammans med byborna på den lokala marknaden och byta några ord med grannarna då och då ger dig en äkta inblick i deras liv och vardag.

Med ett semesterhus i Grekland kan du även laga din egen mat i stället för att alltid äta på restaurang, något som sparar en rejäl slant, och är ni många som reser ihop och delar på huset blir boendekostnaden per person vanligtvis betydligt lägre än om alla ska bo på hotell.

Passa gärna på att hyra bil i Grekland. Med egen bil kan du åka och shoppa, besöka stränderna och ge dig ut på sightseeing helt utan besvär.

Vackert som ett vykort

Kritvita stränder, höga branta klippor som störtar ner i det turkosblåa vattnet och vackra cederträd mot den mörkblåa himlen. Greklands kuster bjuder på ett fantastiskt skådespel och nästan var man än vänder sig ser det ut som ett vykort. Även längre in i landet, där oliv- och citronträd står på rad, är det mycket vackert och det är lätt att bli förälskad i det här landet.

Passa gärna på att besöka en lokal marknad i något av de mindre samhällena när du är ute och åker. Här kan du få tag på nyplockade apelsiner, lokalproducerad honung, valnötter och mycket annat gott.

Upptäck Greklands långa och spännande kultur

Besöker du Aten hamnar du mitt i den västerländska kulturens vagga. Under den så kallade guldåldern på 400-talet f.Kr. skedde här framsteg inom filosofi, vetenskap och politik som fortfarande har den allra största betydelse för vårt samhälle. Ta gärna en titt på den befästa staden Akropolis med templet Parthenon, Areopagen som är den klippa där domstolen sammanträdde och Atens nationella arkeologiska museum som har enorma samlingar av antika föremål.

Underbar resa med semesterhus i Grekland

Tar du chansen att hyra en stuga i Grekland kommer din semester att bli något alldeles extra. Förutom att du får ett eget hem att komma tillbaka till på kvällarna är det praktiskt att ha tillgång till ett kök och ofta även tvätt- och diskmaskin. Det är en härlig känsla att sent på kvällen sätta sig på verandan eller balkongen och bara njuta av de ljumma grekiska nätterna.