Din förfrågan behandlas
Din förfrågan behandlas

Vänligen notera att alla semesterbostäder tillhandahålls av en tredje part, Atraveo. Varje avtal angående uthyrning av semesterbostäder ingås med Atraveo. Expedia är inte på något sätt part i ett sådant avtal. Priserna ovan är per hyresobjekt för maximalt antal personer enligt erbjudandet och baseras på bokningen av en 7 dagars vistelse. Priser och erbjudanden kan komma att ändras med hänsyn till datum och tillgänglighet. Det kan förekomma en minimumlängd av vistelsen för några av semesterbostäderna.

Semesterboende - Kroatien

Kroatien har senaste åren glidit upp som en av svenskarnas klara favoriter när det är dags att byta svensk sommar mot varma bad i kristallklara vatten. Om du hyr ett semesterboende i Kroatien har du möjlighet att få njuta av både charterstämning och god mat, kultur och fantastiska naturupplevelser.

Få ny charterinspiration när du hyr semesterboende i Kroatien

Kroatien är med sin nära 180 mil långa kustremsa ett perfekt resmål för den badglada. Här finns badorter som utan tvekan kan konkurrera med gamla charterklassiker som Kanarieöarna och Mallorca. Det bästa med Kroatien är kanske ändå att det finns så mycket att se och upptäcka, och det är inte svårt att hitta en framtida favorit som man gärna återkommer till många gånger. Om du dessutom hyr ett semesterboende i Kroatien en längre tid kan du spendera extra mycket tid på att upptäcka allt som landet har att erbjuda.

Den som åker till Kroatien bör inte missa det som av många anses vara Kroatiens vackraste del, Dalmatien. Dalmatien ligger i landets sydvästra del och här kan man till exempel åka på sightseeing till någon av fiskebyarna eller ta sig en titt på de vackra öarna utanför kusten. Här finns både större turistorter och mindre, obebodda öar som bjuder på en unik naturupplevelse. Om du är sugen på ett äventyr kan du båtluffa mellan öarna och på så sätt få se Kroatiens gömda pärlor. Längst med kusten kan man besöka både små charmiga byar, olivodlingar och vandra i pinjeskogar. I norra Kroatien är turistområdena vid Kvarnerbukten väl värda ett besök. Längst med kusten finns ett antal nationalparker och fantastiska badmöjligheter, och om du hyr semesterlägenhet i Kroatien med familjen finns det garanterat något att göra för både stora som små just här. Viktigt att tänka på är att åka hit just på sommaren om du är sugen på sol och bad, vintrarna i Kroatien kan vara kalla.

Om man är sugen på att se en av Kroatiens vackraste städer är Dubrovnik ett självklart stopp på vägen. I Dubrovnik kan man vandra på kullerstensgator och njuta av den romantiska medeltida stämningen. Här finns också kloster, barockkyrkor och en fästning med utsikt över det turkosa havet. De äldre delarna av staden är klassade som världsarv och här finns det mycket att se för den som är intresserad av historia och dessutom har en känsla för romantik. Här får man också möjlighet att prova på det bästa som det kroatiska köket har att erbjuda.

Ta dig till ditt semesterhus i Kroatien

Kroatien nås lättast med flyg från Sverige. Om du vill flyga till Kroatien går det reguljär linjetrafik till några av Kroatiens största städer från flera svenska orter. Då flyger man oftast till Dubrovnik, Zagreb eller Split. Det går naturligtvis också att bila till Kroatien om man vill se lite mer av Europa på vägen till sitt semesterhus i Kroatien. Det finns på de flesta orter i Kroatien goda möjligheter att hyra bil, men störst utbud finns naturligtvis i Kroatiens större städer.