Din förfrågan behandlas
Din förfrågan behandlas

Vänligen notera att alla semesterbostäder tillhandahålls av en tredje part, Atraveo. Varje avtal angående uthyrning av semesterbostäder ingås med Atraveo. Expedia är inte på något sätt part i ett sådant avtal. Priserna ovan är per hyresobjekt för maximalt antal personer enligt erbjudandet och baseras på bokningen av en 7 dagars vistelse. Priser och erbjudanden kan komma att ändras med hänsyn till datum och tillgänglighet. Det kan förekomma en minimumlängd av vistelsen för några av semesterbostäderna.

Semesterboende på Mallorca

Mallorca har varit charterturisternas favorit sedan 1960-talet med sitt solsäkra klimat och lugna och säkra vatten. Hit kommer man för att njuta av sol och bad i det kristallklara medelhavet. Välj ett annat semesterboende på Mallorca nästa gång! Även när resmålet står i fokus, glöm inte bort vad boendet gör för hela besöket. Hotell i all ära men vill man rå sig själv och känna sig lite mindre som en turist finns det gott om semesterhus att hyra på Mallorca. Många sommarhus på Mallorca hyrs ut av familjer och du kommer på så vis närmare lokalbefolkningen och deras vardag på ön.

Enkelt hyra semesterhus på Mallorca

Det är enkelt att hyra semesterhus på Mallorca. Med några klick kan du boka precis det semesterboende på Mallorca som du vill ha för att göra din semester till en alldeles unik upplevelse. Koppla av med en god bok i din egen apelsinlund eller bli ditt eget medelhavsköks mästerkock. Hitta din egen vardag i semesterparadiset!

Kultur och konst på Mallorca

Att Mallorca bjuder på svalkande bad och soliga stränder vet de flesta, men här finner du också mycket intressant historia och kultur. Det mäktiga Castillo De Bellver ligger en bit från Palma, på 112 m höjd. Förutom den fantastiska utsikten över staden, kan du också ta del av konserter och utställningar i det här gotiska kastellet.

I Palma hade den världsberömde surrealistiske konstnären Joan Miró sin ateljé. Idag kan man beskåda flera tusen av hans verk i ett konstmuseum i Palma.

Den kulturhistoriska staden Alcudia på Mallorcas nordkust lockar turister med sina traditionsenliga marknadsdagar och sina små restauranger och tavernor som serverar utsökt mat.

Naturfenomen – aldrig långt från ditt semesterhus på Mallorca

Det finns flera grottor utspridda över hela Mallorca och det finns säkert en grotta nära ditt semesterhus på Mallorca. Vill du se den största och mest besökta, Drakgrottorna, får du bege dig till Porto Cristo på sydöstra Mallorca.

För den trädgårdsintresserade är ett besök i den lummiga trädgården Alfabia ett måste. Cypresser, palmer och magnoliaträd bland näckrosdammar och porlande fontäner ger svalka en varm sommardag. För fågelskådaren rekommenderas ett besök S’Albufera naturpark. I dessa våtmarker finns mer än 200 olika fågelarter.

Inte bara lata dagar på Mallorca

Vill du ha en aktiv semester och gillar att vandra så finns det flera fina gamla vandringsleder på ön. Kommer du till Mallorca på våren, passar det perfekt att cykla runt ön då vägarna fortfarande är ganska bilfria.

Vill du hellre golfa hittar du flera golfbanor på Mallorca som håller hög klass. Mallorca har också något att erbjuda sportklättrare och vill du gå en kurs i klättring finns det möjlighet till det också. En annan självklar aktivitet är dykning. Det finns flera dykfirmor som kan hjälpa dig med dykutrustning och dykkurser. Ditt semesterhus på Mallorca kan utgöra en trygg bas för alla dina aktiviteter och utflykter.

Flyga till Mallorca

Från många svenska flygplatser går det charterflyg direkt till Palma de Mallorcas flygplats. Från Stockholm Arlanda flyger både SAS och Norwegian reguljärflyg direkt till Palma. Vill du hyra bil på Mallorca så hittar du flera internationella biluthyrningsfirmor på Palmas flygplats.