Din förfrågan behandlas
Din förfrågan behandlas

Vänligen notera att alla semesterbostäder tillhandahålls av en tredje part, Atraveo. Varje avtal angående uthyrning av semesterbostäder ingås med Atraveo. Expedia är inte på något sätt part i ett sådant avtal. Priserna ovan är per hyresobjekt för maximalt antal personer enligt erbjudandet och baseras på bokningen av en 7 dagars vistelse. Priser och erbjudanden kan komma att ändras med hänsyn till datum och tillgänglighet. Det kan förekomma en minimumlängd av vistelsen för några av semesterbostäderna.

Hyra stuga i Österrike – ett härligt resmål sommar som vinter

De imponerande alperna, den vackra naturen och den underbara maten och kulturen gör att Österrike passar perfekt för en härlig semester, när som helst på året. Eftersom landet ligger så nära Sverige går det fint att bara åka hit över en helg, men inget hindrar heller att du stannar vecka efter vecka. Väljer du att hyra stuga i Österrike får du ett bra och bekvämt boende där du kan laga din egen mat och rå dig själv.

Snö och skidåkning i Österrike

Känner du för en riktigt förstklassig vintersemester? Att flyga till Österrike från Arlanda tar bara cirka fyra timmar och du kan snart stå uppe i backen och göra dig beredd att kasta dig iväg. Tar du dig tid att se dig omkring däruppe kommer du att fascineras av utsikten. Alpvärlden är oerhört vacker med branta spetsiga berg och djupa dalar. I Österrike finns mer än 800 skidområden och nära tusen bergstoppar som är högre än 3 000 meter över havet (i Sverige kommer Kebnekaise som jämförelse bara upp i lite drygt 2 000 meter.) Skidbackarna i Österrike håller även en mycket hög kvalitet, vilket gör att många skidfantaster kommer tillbaka år efter år.

Besök gärna även Österrikes huvudstad Wien under vintern. Framför rådhuset hålls veckorna före jul en enorm julmarknad med hundratals marknadsstånd och luften är fylld av dofterna av julkakor, godis och glögg. Wien är även rätt plats om du älskar kultur – här hålls året om fantastiska konserter, teater- och operaföreställningar och konstutställningar. Det är inte utan skäl som många räknar Wien som Europas kulturella centrum.

Fotvandring i Alperna

Sommaren är också ett perfekt tillfälle för ett besök. Hyr en stuga i Österrike och ge dig ut på fotvandring i Alperna. På din färd passerar du porlande små bäckar, gröna ängar, ständigt frusna glaciärer och över alltihop reser sig alptopparna mot himlen. Kommer du upp på de riktigt höga höjderna kan du även hålla utkik efter den vackra lilla vita blomman edelweiss. Passa gärna på att hyra bil i Österrike så kan du enkelt se dig omkring.

Praktiskt och bekvämt med semesterhus i Österrike

Oavsett när på året du reser passar det perfekt att hyra ett semesterhus i Österrike. Med ett eget hus, eller kanske en lägenhet om du vill bo mer centralt, kan du rå dig själv, laga din egen mat och komma och gå precis som du vill. Är ni flera som reser ihop blir det dessutom ofta betydligt billigare att hyra ett hus än att bo på hotell.

När du hyr en stuga i Österrike får du sist men inte minst ett personligt boende – ett riktigt hem. Oavsett om ditt semesterhus befinner sig långt ute på landsbygden, strax intill en skidanläggning eller i någon av de större städerna finner du dig snabbt tillrätta och börjar genast trivas. Att bo i ett hem, i många fall med tvätt- och diskmaskin och alla andra bekvämligheter du är van vid hemifrån, är onekligen något helt annat än att bo på hotell.