Din förfrågan behandlas
Din förfrågan behandlas

Vänligen notera att alla semesterbostäder tillhandahålls av en tredje part, Atraveo. Varje avtal angående uthyrning av semesterbostäder ingås med Atraveo. Expedia är inte på något sätt part i ett sådant avtal. Priserna ovan är per hyresobjekt för maximalt antal personer enligt erbjudandet och baseras på bokningen av en 7 dagars vistelse. Priser och erbjudanden kan komma att ändras med hänsyn till datum och tillgänglighet. Det kan förekomma en minimumlängd av vistelsen för några av semesterbostäderna.

Hyra stuga - Polen

Mäktiga gamla slott, höga berg, spännande storstäder och vidsträckta urskogar. Polen är ett omväxlande land och ju längre man vistas här, desto mer fascinerad blir man. Väljer du att hyra stuga i Polen kan du se fram emot en spännande, lärorik och mycket mångskiftande resa.

Praktiskt och bekvämt med eget semesterhus

16 mil – mer skiljer faktiskt inte Sveriges fastland från Polen. Därför är det inte underligt att allt fler svenskar börjar bli nyfikna på sin granne i söder. Du tar dig snabbt och lätt med flyg till Polen och det går även bra att åka färja exempelvis från Karlskrona.

Väl på plats väntar en spännande och intressant semester. Väljer du att hyra ett semesterhus i Polen får du ett bra och praktiskt boende där du kan laga din egen mat och komma och gå precis som du vill. Ofta finns det även tvätt- och diskmaskin och vanligtvis blir det billigare att hyra ett semesterhus, eller en semesterlägenhet, än att bo på hotell, särskilt om ni är många som reser ihop. Med ett bra semesterhus i Polen är du redo att börja upptäcka det spännande landet.

Visenter, storkar och höga berg

Gillar du äkta och vild urskog är Polen stället för dig. I östra delen av landet ligger Białowiezaskogen som är den enda kvarvarande delen av en enorm skog som för länge sedan täckte större delen av Europas lågland. Här hittar du en av mycket få vilda populationer av visenter (europeisk bison) och i Polens 23 nationalparker och stora skogar finns även varg, björn, älg, kronhjort och – inte minst – massor av storkar. Det finns gott om bra vandringsleder genom skogarna och även guidade turer.

Besök gärna även de polska bergen. I söder, mot Tjeckien och Slovakien, ligger Karpaterna som på den polska sidan når 2 499 meter över havet. I södra delen av landet hittar du även en av Europas få naturliga öknar, Pustynia Błędowska, och beger du dig istället norrut till Östersjökusten hittar du fantastiska långsträckta sandstränder. Eftersom det finns så mycket att se och upptäcka kan det vara en god idé att hyra bil i Polen.

Upplev Polens kultur

I Polen finns ett hundratal spännande borgar och slott varav många är öppna för allmänheten. Ett exempel är slottet Nieborów i närheten av Warszawa som byggdes 1696 och idag fungerar som museum över palatsinredningar från 1600-talet till 1800-talet. Inne i själva huvudstaden Warszawa finns också gott om intressanta museer, däribland Chopinmuseet och Warszawaupprorets museum. Missa inte heller att besöka det imponerande Kulturpalatset som var en gåva från Sovjetunionen 1955. Byggnaden är hela 231 meter hög och rymmer idag två museer, en biograf, flera teatrar, en simbassäng och mycket annat.

Skön semester med egen stuga i Polen

Väljer du att hyra en stuga i Polen är förutsättningarna perfekta för en lyckad semester. Särskilt om du planerar att stanna under längre tid är det skönt att ha ett riktigt hem att komma tillbaka till på kvällarna i stället för ett opersonligt hotellrum. Med ett bra semesterhus i Polen är du redo att börja din upptäcktsfärd!