Din förfrågan behandlas
Din förfrågan behandlas

Vänligen notera att alla semesterbostäder tillhandahålls av en tredje part, Atraveo. Varje avtal angående uthyrning av semesterbostäder ingås med Atraveo. Expedia är inte på något sätt part i ett sådant avtal. Priserna ovan är per hyresobjekt för maximalt antal personer enligt erbjudandet och baseras på bokningen av en 7 dagars vistelse. Priser och erbjudanden kan komma att ändras med hänsyn till datum och tillgänglighet. Det kan förekomma en minimumlängd av vistelsen för några av semesterbostäderna.

Semesterboende Spanien

Spanien, världens näst största turistland, är beläget i sydvästra Europa på den Iberiska halvön. Det spanska fastlandet gränsar mot Medelhavet i öst, Biscayabukten i norr och Atlanten i väst, medan ögrupperna Balearerna och Kanarieöarna ligger i Medelhavet respektive Atlanten utanför Afrikas kust. De oändliga kusterna och den stora variationen gör att du kan hitta ditt drömläge när du hyr semesterboende i Spanien.

Upplev kultur och solsken när du hyr ett semesterhus i Spanien

Spanien har ett varierande landskap med både berg och slätter, och variationen slutar inte vid naturen, utan är lika närvarande när det gäller kultur, eftersom landet är indelat i individuella 17 regioner med städer som myllrar av museer, restauranger och evenemang året runt. Besök Barcelona i Katalonien och se den store modernistiska arkitekten Antoni Gaudis fantasifulla verk. Katedralen La Sagrada Familia är hans mest omfångsrika byggnad och är fortfarande inte klar trots att den började byggas i år 1882. Om du är i Barcelona i september kan du uppleva den årliga stadsfestivalen La Mercè då stadens helgon firas och Barcelona fylls av sprudlande aktiviteter. Bland annat bygger man mänskliga torn på stadens många torg. I huvudstaden Madrid har Pradomuseet en av världens förnämligaste konstsamlingar, där en del av konsten tillhört den svenska drottning Kristina. När du hyr semesterhus i Spanien kan du avsluta de aktivitetsspäckade dagarna i lugn och ro hemma med ett glas av bubblig Cava från något av Spaniens många vinproducenter.

Kom nära stranden med ett semesterhus i Spanien

Om du vill ha maximalt antal soltimmar bör du åka till Costa Del Sol, vid den södra delen av den spanska Medelhavskusten. Här hittar du den berömda sevärdheten Balcón de Europa, som erbjuder en imponerande panoramautsikt över Nerjakusten. Du kan även njuta av långa sandstränder och skuggande palmer. Barnfamiljer älskar vattenparken i utkanten av Torremolinos. Det är den största vattenparken på Solkusten, och här kan man få hur mycket sol och bad som helst. Barnen kan glädjas åt vågpooler, vattenrutschkanor i alla variationer och efteråt väntar papegoj- och sjölejonshower.

Du som vill ta del av både solsken och nattliv ska bege dig till Ibiza, och om du vill uppleva en unik flora och fauna finner du den på Teneriffa, där den mäktiga vulkanen, och Spaniens högsta berg Teide dominerar landskapet. När du hyr semesterhus i Spanien är möjligheterna många och du behöver aldrig vara längre än ett stenkast från havet.

Ta dig till ditt semesterhus i Spanien

Det är lätt att flyga till Spanien, eftersom den reguljära flygtrafiken är omfattande, med ett drygt 20-tal flygplatser med internationell flygtrafik. Från många av dem kan du flyga direkt till och från Sverige. Ta dig sedan vidare till din slutdestination med inrikesflyg eller tåg. Du kan också hyra en bil i Spanien, och de finns tillgängliga vid alla flygplatser och i större städer. Att ha en egen bil är en stor fördel, då det gör det lättare för dig och din familj att upptäcka allt som Spanien har att erbjuda!