Din förfrågan behandlas
Din förfrågan behandlas

Vänligen notera att alla semesterbostäder tillhandahålls av en tredje part, Atraveo. Varje avtal angående uthyrning av semesterbostäder ingås med Atraveo. Expedia är inte på något sätt part i ett sådant avtal. Priserna ovan är per hyresobjekt för maximalt antal personer enligt erbjudandet och baseras på bokningen av en 7 dagars vistelse. Priser och erbjudanden kan komma att ändras med hänsyn till datum och tillgänglighet. Det kan förekomma en minimumlängd av vistelsen för några av semesterbostäderna.

Hyra stuga i Toscana

Älskar du god mat, vin, kultur och underbart vackra landskap? I så fall kan du knappast hitta ett bättre resmål än härliga Toscana i Italien. Hit har turister begett sig i århundraden för att få njuta av skönheten, bildningen och atmosfären. Med ett semesterhus i Toscana får du uppleva allt med egna ögon och kan se fram emot en riktigt spännande och intressant resa.

Egen stuga i Toscana

Toscana är en mycket vacker region i västra Italien med en lång kust mot Medelhavet och flera spännande och berömda städer som Pisa och Florens. Från Sverige reser du lätt med flyg till Toscana och kan se fram emot en härlig semester.

Väljer du att hyra stuga i Toscana får du uppleva hur det verkligen är att leva här. Du handlar på den lokala marknaden, pratar med grannar och lokalbefolkningen och får känna dig som toscanabo för ett tag. Många semesterhus i Toscana ligger mycket vackert, antingen långt ute på landet, ute vid kusten eller nära någon av städerna. De finns även i alla storlekar – passande allt från ensamresenären till stora tjocka släkten – och i många fall har de tvätt- och diskmaskin och alla bekvämligheter du kan önska dig.

Toscana – renässansens födelseplats

Vid sidan av den vackra naturen är Toscana berömt för sin rika kultur. Här stod renässansens vagga och med storheter som Dante, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Petrarca och Boccaccio har området haft en enorm inverkan på hela Europas kulturliv. När du besöker Pisa eller Florens är det därför inte märkligt att sevärdheterna väntar i varje gathörn. En bra idé är att hyra bil i Toscana så att du kan ta dig runt till de olika städerna och uppleva allt.

I Pisa blir du knappast förvånad över att tornet lutar, men visste du att man från 1990 och elva år framåt arbetade med att räta upp det för att det inte skulle rasa? Tornet är för övrigt klocktorn till den vackra domkyrkan Duomo di Pisa som du inte bör missa att besöka.

Florens i sin tur bjuder på den fantastiska katedralen Santa Maria del Fiore, som när den var färdig 1436 var världens största kyrkobyggnad. Staden beräknas också ha den största andelen konstverk per invånare av alla städer i världen och här finns fantastiska museer som Uffizierna med verk av bland annat Rafael, Sandro Botticelli och Michelangelo.

Mat och vin i Toscana

Maten i Toscana är världsberömd. Grönsaker, bröd, ost och bönor spelar en viktig roll liksom oliver och nötkött av hög kvalitet, men även vilt som hare, hjort och vildsvin. En uppskattad rätt är Bistecca alla Fiorentina som är en grillad biffstek med olivolja, färsk citron och örter. Det mest välkända vinet är Chianti som huvudsakligen baseras på druvan Sangiovese.

En av fördelarna med att hyra ett semesterhus i Toscana är att du kan växla mellan att gå ut på restaurang och att själv laga din mat av de fantastiska lokala råvarorna. Du rår dig själv och får på köpet ett avkopplat boende i full frihet.