Billiga hotell - Århus

Se alla 169 hotell i Århus
CABINN Hotel Aarhus

CABINN Hotel Aarhus

Kannikegade 14, Aarhus 8000

2.0 av 5.0
3,6 av 5 (2 323 recensioner)

Detta hotell i Midtbyen ligger 15 minuters promenad från Århus Teater och ARoS. Den Gamle By ligger 1,5 km härifrån.

Hämta priser
Alrø Traktørsted

Alrø Traktørsted

Alrøvej 389, Alrø, Odder 8300

3.0 av 5.0
4,8 av 5 (4 recensioner)

Detta bed and breakfast nära stranden ligger 15,3 km från Odder Golfklubb och mindre än tre mil från Casa Arena Horsens och …

Hämta priser
First Hotel Atlantic

First Hotel Atlantic

Europaplads 10, Aarhus 8000

4.0 av 5.0
4 av 5 (1 350 recensioner)

Detta hotell med miljövänlig profil i Midtbyen ligger en kvarts promenad från Dokk1 och ARoS. Den Gamle By ligger 1,8 km härifrån.

897 SEK
Zleep Hotel Aarhus

Zleep Hotel Aarhus

Viby Ringvej 4B, Aarhus DK-8260

3.0 av 5.0
3,9 av 5 (680 recensioner)

Detta hotell i Viby - södra Århus ligger 0,3 km från Liggende Pige och mindre än 5 km från ARoS och Den Gamle By. …

Hämta priser
Wakeup Aarhus

Wakeup Aarhus

M.P. Bruuns Gade 27, Aarhus 8000

2.0 av 5.0
4,4 av 5 (47 recensioner)

Detta hotell ligger i Midtbyen, tio minuters promenad från Bruuns Galleri, Århus stadshus och Musikhuset Aarhus. ARoS ligge …

Hämta priser
Helnan Marselis Hotel

Helnan Marselis Hotel

Strandvejen 25, Aarhus DK-8000

4.0 av 5.0
3,9 av 5 (1 512 recensioner)

Detta hotell på stranden i Mindeparken ligger 2 km från Slottet Marselisborg och NRGi-parken. Tivoli Friheden och Bruuns …

1.031 SEK
Best Western Plus The Mayor Hotel

Best Western Plus The Mayor Hotel

Banegaardspladsen 14, Aarhus 8000

3.5 av 5.0
4,1 av 5 (817 recensioner)

Detta hotell i Centrala Århus ligger tio minuters promenad från Bruuns Galleri och ARoS. Den Gamle By ligger 1,4 km härifrån.

1.057 SEK
Hotel Royal

Hotel Royal

Store Torv 4, Aarhus 8000

4.0 av 5.0
4,4 av 5 (1 093 recensioner)

Detta familjevänliga hotell i centrala Århus ligger en kvarts promenad från Royal Casino och ARoS. Den Gamle By ligger 1,4 km …

Hämta priser
Hotel Ritz Aarhus City

Hotel Ritz Aarhus City

Banegaardspladsen 12, Aarhus 8000

3.0 av 5.0
4,1 av 5 (554 recensioner)

Detta hotell med miljövänlig profil i Midtbyen ligger tio minuters promenad från Bruuns Galleri och ARoS. Den Gamle By ligger …

Hämta priser
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Margrethepladsen 1, Aarhus DK-8000

4.0 av 5.0
4,2 av 5 (1 937 recensioner)

Detta hotell med miljövänlig profil i Midtbyen ligger tio minuters promenad från Musikhuset Aarhus och ARoS. Den Gamle By …

1.040 SEK

Nya recensioner i Århus

Begränsa din sökning

Reseguide: Hotell Århus

Hotell Århus: Mitt på Jyllands östkust ligger Danmarks näst största stad, Århus. Den är ett populärt resmål för svenska turister och en fantastisk shoppingstad. Funderar du på övernattning i Århus? Här hittar du gott om trevliga hotell, exempelvis spahotell, golfhotell och värdshus. Eller varför inte ett lägenhetshotell eller Bed & Breakfast om du söker ett billigt boende i Århus?

En spännande gammal stad

Förmodligen grundades Århus någon gång på 900-talet och namnet kommer från samma ”aros” (åmynning) som i svenska Västerås (Västra Aros). Kung Harald Blåtand gjorde staden till biskopssäte 948 och här byggdes senare Vor Frue Kirke som har en mycket spännande kryptkyrka från 1060 under själva kyrkobyggnaden. Den glömdes bort under århundradenas gång och återupptäcktes först på 1950-talet och går nu att besöka.

Härlig shopping när du bor på hotell i Århus

Flera gånger har Århus utnämnts till Danmarks bästa shoppingstad. Här finns två stora varuhus – Magasin och Salling – och en mängd köpcenter med såväl de stora butikskedjorna som små spännande nischbutiker. Bor du på något av alla centrala hotell i Århus kan du enkelt smita upp och lämpa av shoppingkassarna på hotellrummet när de börjar kännas tunga. I Århus finns även gott om härliga restauranger och pubar där du verkligen känner det danska gemytet.

En weekendresa till Århus kan bli ett perfekt avbrott i vardagen. Vill du lyxa till det lite extra kan du boka rum på något av stadens alla spahotell så får du chans att njuta av härliga spabehandlingar efter en lång dag bland butikerna.

Många spännande sevärdheter

Även vid sidan av Vor Frue Kirke finns det många intressanta sevärdheter i Århus. En av dem är Århus domkyrka från 1300-talet. Det är Danmarks längsta och högsta kyrka med en längd på 93 meter och en höjd på hela 96 meter. Populärt är också att besöka Den Gamle By som är ett spännande friluftsmuseum med 75 hus från 1500-talet och framåt, liksom ARoS Aarhus Konstmuseum från 2004 som med tio våningar och en yta på drygt 20 000 kvadratmeter är ett enormt museum med många underbara verk av både danska och utländska konstnärer. Namnet ARoS är en ordlek med ordet ”aros” och det latinska ordet för konst – ”ars”.

En bit utanför själv staden ligger Marselisborg Slott från 1902 där den danska drottningen bor på somrarna. Den underbara parken med många moderna skulpturer är öppen för allmänheten när inte kungafamiljen befinner sig på slottet. Om du väljer att hyra bil i Århus tar du dig lätt runt till alla sevärdheter och får även en chans att uppleva den danska landsbygden.

Hotell i Århus

Århus ligger på bekvämt avstånd från Sverige och det går snabbt att ta sig hit. Vill du flyga till Århus ligger Aarhus Lufthavn bara lite drygt tre mil nordost om staden. Så fort du kommer fram märker du hur vardagens problem rinner bort och med ett trevligt hotell kan du njuta av en underbar vistelse. Eftersom det finns så många olika typer av hotell – i olika prisklasser och med olika inriktningar – kan du vara säker på att hitta ett som passar just dig!

Hotellbokning: Århus

Sök efter hotell som passar dig i Århus; du hittar snabbt och enkelt övernattning på ett lyxigt eller billigt hotell i Århus med någon av våra sökfunktioner:

  • Använd kartan för att hitta hotell i de områden i Århus som du föredrar.
  • Använd filtren för att välja specifika områden, faciliteter eller hotellkedjor. Du kan även välja stjärngradering, från enkla 1-stjärniga hotell till 5-stjärniga lyxhotell.
  • Ange dina resedatum för att se våra bästa erbjudanden och billiga hotell i Århus när du planerar att resa.
false