På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Artus domstol

Förr var det en mötesplats för celebriteter och rika köpmän, i dag är detta storslagna residens en del av Gdańsk historiska museum.

Ta dig tid att beundra den rikt ornamenterade fasaden och den påkostade inredningen på Artus domstol eller Arthurs hov. Detta utmärkande komplex som byggdes i mitten av 1300-talet är en gammal samlingsplats inspirerad av kung Arthur och Riddarna av Runda bordet. Gå i aristokraters och dignitärers fotspår, de som träffades här och försökte efterlikna Kung Arthurs pompösa livsstil. I dag drivs Artus domstol som en del av Gdańsk historiska museum.

Stå utanför byggnaderna och beundra den magnifika fasaden som har bytt utseende flera gånger under årens lopp. Först byggdes den år 1350, sedan byggdes den om i gotisk stil år 1476 efter att ha blivit förstörd av en eldsvåda. Abraham van den Blocke gav salen en omgörning till holländsk manierism på 1610-talet, vilken senare återställdes efter skada under andra världskriget.

Lägg märke till de skulpterade lejonen och en staty av den romerska guden Mercurius som vaktar huvudingången. Se hängsmycken prydda med bilder på nationella ledare och kungligheter. Leta efter en staty av Fortuna, ödets och lyckans gudinna.

Inuti salen visas utställningar av konst och antikviteter. Se skåpen som användes av handlarna för att förvara sina kläder. Lägg märke till porträtt av några av de kända besökarna. Förundras över 1700-talets delftporslin, allegoriska fresker, riddarrustningar och fartygsmodeller. Beundra målningar som Andrzej Stechs De tre vise männen och Jacob van Loos Porträtt av ett Amsterdamsråd.

Missa inte den 11 meter långa renässansspisen. Den har 520 dekorerade plattor, varav de flesta är i original. Stig uppför barocktrappan för att hitta historiska utställningar, inklusive en representation av domstolen under sin storhetstid.

Gården har utsikt över Długi Targ, Långa marknaden, Gdańsks en gång historiska marknadsplats och en del av den kungliga vägen i stadens centrum. Kombinera din tid här med ett besök till fontänen Neptunusfontänen, och husen Złota Ferber och Złota Kamieniczka i renässansstil. Uppskatta den slående stadsbilden och sätt dig på en uteservering på Długi Targ för att titta på folk.

Artus domstol är öppen från förmiddag till sen eftermiddag från tisdag till söndag. Platsen har en inträdesavgift.


Andra sevärdheter i Gdansk


Hotell nära Artus-salen

Se alla 1 707 boenden nära Artus-salen
Puro Gdańsk Stare Miasto 494 kr
Puro Gdańsk Stare Miasto

Puro Gdańsk Stare Miasto

ul. Stagiewna 26, Gdansk, Pomerania
   
  4.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell med spa i Gdansk stadscentrum ligger fem minuters promenad från Gröna porten och Neptunusfontänen. Gdańsks stadshus och St. Mary's Church ligger också tio minuter härifrån. Gdańsk centralstation ligger på 18 minuters gångavstånd och till Gdańsk Stocznia station promenerar du på 30 minuter.

  Scandic Gdansk 422 kr
  Scandic Gdansk

  Scandic Gdansk

  Podwale Grodzkie 9, Gdansk, Pomerania
    
   4.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell i Gdansk stadscentrum ligger fem minuters promenad från Johannes Hevelius-monumentet och Gdansk gamla rådhus. St. Mary's Church och Gdańsks stadshus ligger också en kvarts promenad härifrån. Gdańsk centralstation ligger på 2 minuters gångavstånd och till Gdańsk Stocznia station promenerar du på 14 minuter.

   Holiday Inn Gdansk - City Centre 484 kr
   Holiday Inn Gdansk - City Centre

   Holiday Inn Gdansk - City Centre

   Chmielna 1 Street, Gdansk, Pomerania
     
    4.0 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell ligger i Gdansk stadscentrum, tio minuters promenad från Gröna porten, St. Mary's Church och Neptunusfontänen. Artus-salen och Gdańsks stadshus ligger dessutom tio minuter härifrån. Gdańsk centralstation ligger på 19 minuters gångavstånd.

    Hotel Artus 310 kr
    Hotel Artus

    Hotel Artus

    Piwna 36/39, Gdansk, Pomerania
      
     3.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell med spa ligger i Gdansk stadscentrum, nära Royal Route, Neptunusfontänen och Gdańsks stadshus. St. Mary's Church och Gdansk gamla rådhus ligger också tio minuter härifrån. Gdańsk centralstation ligger på 12 minuters gångavstånd och till Gdańsk Stocznia station promenerar du på 25 minuter.

     Moon Hostel
     Moon Hostel

     Moon Hostel

     ul. Dlugie Ogrody 6a, Gdansk
       
      2.0 av 5.0 Stjärnor

      Detta vandrarhem i Gdansk stadscentrum ligger tio minuters promenad från Gdańsks marina, Neptunusfontänen och Gdańsks stadshus. St. Mary's Church och Gdansk gamla rådhus ligger också 2 km härifrån. Gdańsk centralstation ligger på 20 minuters gångavstånd.

      Hampton by Hilton Gdansk Old Town 535 kr
      Hampton by Hilton Gdansk Old Town

      Hampton by Hilton Gdansk Old Town

      Lektykarska 4, Gdansk, Pomorskie
        
       3.0 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell i Gdansk stadscentrum ligger nära Long Lane, Gdańsks stadshus och St. Mary's Church. Neptunusfontänen och Gdansk gamla rådhus ligger också tio minuter härifrån. Gdańsk centralstation ligger på 12 minuters gångavstånd och till Gdańsk Stocznia station promenerar du på 24 minuter.

       Radisson Blu Hotel, Gdansk 567 kr
       Radisson Blu Hotel, Gdansk

       Radisson Blu Hotel, Gdansk

       ul. Dlugi Targ 19, Gdansk, Pomerania
         
        5.0 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell i lyxstil ligger i Gdansk stadscentrum, nära Neptunusfontänen och Gdańsks stadshus. St. Mary's Church och Gdansk gamla rådhus ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Gdańsk centralstation ligger på 16 minuters gångavstånd och till Gdańsk Stocznia station promenerar du på 28 minuter.

        Radisson Hotel & Suites, Gdansk
        Radisson Hotel & Suites, Gdansk

        Radisson Hotel & Suites, Gdansk

        Chmielna 10-25, Gdansk
          
         4.0 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell i Gdansk stadscentrum ligger fem minuters promenad från Gröna porten, Neptunusfontänen och Gdańsks stadshus. St. Mary's Church och Gdansk gamla rådhus ligger också en kvarts promenad härifrån. Gdańsk centralstation ligger på 18 minuters gångavstånd och till Gdańsk Stocznia station promenerar du på 28 minuter.