Castelo de São Jorge (Sao Jorge-slottet)

Lär dig något om Lissabons fascinerande medeltidshistoria medan du utforskar fästningen som blickar ut över staden och floden Tejo.  

Castelo de São Jorge (Sao Jorge-slottet) är en medeltida fästning som dominerar Lissabons stadsilhuett från sin höga position på en kulle. Upptäck Castelo de São Jorge och dess fascinerande historia på en guidad tur. Utforska dess labyrintliknande innandöme och vidsträckta trädgårdar.

Utmana dig själv genom ta dig till Castelo de São Jorge till fots. Den branta promenaden tar dig förbi traditionella portugisiska klubbar, uteserveringar med utsikt över staden, kaklade byggnader och keramikbutiker. När du närmar dig toppen av backen, reser sig plötsligt den moriska 500-talsfästningen framför dig.

Passera under stenporten som markerar ingången till slottet. Ta en stund på dig att beundra Castello de São Jorges imponerande storlek. Här bodde först moriska kungligheter och slottet togs sedan över av Portugals första kung 1147. Slottet användes som kunglig bostad tills ett nytt palats byggdes i centrala Lissabon.

Gå en gratis guidad tur kring slottet för att upptäcka föremål och berättelser knutna till Lissabons kungliga historia. Utforska de vackra trädgårdarna, som har utsikt över staden, innan du beger dig till toppen av slottets torn. Trots att delar av slottet har förstörs under århundradena är stenmurarna och de 18 tornen som omger den ursprungliga byggnaden i stort sett intakta. Klättra upp för trapporna för att nå toppen av tornen där du bjuds på utmärkta, fotvänliga, vyer av staden. Se solen gå ner över floden Tejo och förtrollas av det bärnstensfärgade ljuset som reflekteras i Lissabons vitkalkade hus. I Ulysses-tornet hittar du en câmara escura, ett periskop som låter dig ta en närmre titt på staden.

Castelo de São Jorge ligger ovanför stadsdelen Alfama och kan nås till fots eller med buss. Slottet är öppet alla dagar och man får betala en inträdesavgift. Skulle du bli hungrig finns det en restaurang på slottet.


Se mer av Distrito de Lisboa


Hotell i närheten

De 10 populäraste hotellen närmast Castelo de São Jorge


De mest bokade hotellen

De mest populära hotellen nära Castelo de São Jorge

Visa alla hotell i närheten av Castelo de São Jorge