Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Förenta Nationernas europeiska högkvarter

Ta en rundtur på högkvarteren för en av världens viktigaste organisationer. Se de imponerande kamrarna, konstverken och monumenten i det omgivande parkområdet.

Följ med någon av de flera tusen besökare som varje år kommer hit för att beundra det majestätiska Förenta Nationernas europeiska högkvarter. Se till att du har ett par timmar till övers för att utforska denna viktiga institution och för att beundra de eleganta monumenten i omgivande Ariana Park.

Ta en rundtur i denna historiska byggnad som har tagit emot världens ledare sedan den byggdes kort efter andra världskriget. Lär dig mer om historian bakom globalt samarbete, som började med Nationernas förbund och idag existerar som Förenta Nationerna.

Besök de olika kamrarna och den enorma samlingshallen Palais des Nations. Se var de livliga diskussionerna tar plats och var man ingår viktiga globala avtal. Guiderna berättar gärna om institutionens historia och de problem som för tillfället diskuteras av Förenta Nationerna.

På högkvarteren finns även en stor samling med konstverk som belyser målen med global jämställdhet och mångfald. Håll utkik efter viktiga konstverk i rummet Human Rights och rummet Alliance of Civilizations av den kände konstnären Miqel Barceló, eller väggmålningarna i Council Chamber som målats av José Maria Sert.

När du har utforskat byggnaderna kan du ta en promenad runt Ariana Park som ligger utanför. Detta lummiga landskap på 46 hektar har 800 arter av träd och ett charmerande bestånd av påfåglar. Ta in den rofyllda atmosfären och se monument som Celestial Sphere, som byggdes 1939 till minne av grundandet av Nationernas förbund. Besök Ariana Museum, en charmig nyklassicistisk byggnad där du hittar en imponerande samling av keramik.

Förenta Nationernas europeiska högkvarter är öppet alla vardagar året runt och under sommaren även på lördagar. Mot en avgift erbjuds rundturer som är tillgängliga på 15 olika språk. Högkvarteret är centralt beläget och lätt att nå med buss, spårvagn eller tåg. Se till att ta med giltigt ID-kort för att komma in.


Andra sevärdheter i Genève


Karta

Hotell nära FN:s Europa-högkvarter

Se alla 194 hotell nära FN:s Europa-högkvarter
744 kr
Nash Airport Hotel

Nash Airport Hotel

Chemin de la Violette 11, Meyrin
3,8
av 5, från 1 210 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell i Cointrin ligger mindre än 5 km från Palexpo, Arianas keramik- och glasmuseum och FN:s Europa-högkvarter. Saint-Pierre-katedralen och Museet för modern konst ligger också 5 km härifrån.

744 kr
ibis budget Genève Palexpo Aéroport

ibis budget Genève Palexpo Aéroport

Route Francois-Peyrot 28, Le Grand-Saconnex
4,3
av 5, från 3 recensioner
1.5 av 5.0

Detta hotell ligger i Le Grand-Saconnex nära Palexpo, Arianas keramik- och glasmuseum och FN:s Europa-högkvarter. I närheten ligger även Chateau de Penthes och Balexert.

1,450 kr
Hotel N'vY

Hotel N'vY

Rue de Richemont 18, Geneva
4,4
av 5, från 784 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell i lyxstil i Centrum ligger 2 km från Parc Mon Repos, FN:s Europa-högkvarter och Arianas keramik- och glasmuseum. Bourg-de-Four-torget och Saint-Pierre-katedralen ligger också 3 km härifrån.

1,205 kr
Hotel Suisse

Hotel Suisse

10 Place Cornavin, Geneva
4,1
av 5, från 1 183 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i Centrum ligger mindre än 2 km från Notre Dame-basilikan, Saint-Pierre-katedralen och Reformationsmuren. Bourg-de-Four-torget och Museet för modern konst ligger också 2 km härifrån.

936 kr
NH Geneva City

NH Geneva City

Avenue Wendt 42 - 44, Geneva
4,0
av 5, från 543 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell i Centrum ligger mindre än 2 km från Parc des Franchises, FN:s Europa-högkvarter och Arianas keramik- och glasmuseum. Saint-Pierre-katedralen och Reformationsmuren ligger också 3 km härifrån.

1,085 kr
Hotel Cornavin

Hotel Cornavin

Gare de Cornavin, 23 Bd James-Fazy, Geneva
4,1
av 5, från 821 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell i Centrum ligger mindre än 2 km från Notre Dame-basilikan, Saint-Pierre-katedralen och Reformationsmuren. Bourg-de-Four-torget och Museet för modern konst ligger också 2 km härifrån.

2,173 kr
InterContinental Geneve

InterContinental Geneve

7-9 Chemin Du Petit Saconnex, Geneva
4,4
av 5, från 147 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell i Genève ligger nära flygplatsen, en kvarts promenad från Centre International de Conférences Genève och Botaniska trädgården. Palexpo och Jet d'Eau-fontänen ligger dessutom 5 km härifrån.

1,335 kr
Novotel Suites Geneve Aeroport

Novotel Suites Geneve Aeroport

Avenue Louis Casaï 30, Geneva
4,3
av 5, från 785 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell nära flygplatsen ligger mindre än 3 km från Parc de Trembley, Arianas keramik- och glasmuseum och FN:s Europa-högkvarter. Palexpo och Saint-Pierre-katedralen ligger också 5 km härifrån.