Förenta Nationernas europeiska högkvarter

Ta en rundtur på högkvarteren för en av världens viktigaste organisationer. Se de imponerande kamrarna, konstverken och monumenten i det omgivande parkområdet.

Följ med någon av de flera tusen besökare som varje år kommer hit för att beundra det majestätiska Förenta Nationernas europeiska högkvarter. Se till att du har ett par timmar till övers för att utforska denna viktiga institution och för att beundra de eleganta monumenten i omgivande Ariana Park.

Ta en rundtur i denna historiska byggnad som har tagit emot världens ledare sedan den byggdes kort efter andra världskriget. Lär dig mer om historian bakom globalt samarbete, som började med Nationernas förbund och idag existerar som Förenta Nationerna.

Besök de olika kamrarna och den enorma samlingshallen Palais des Nations. Se var de livliga diskussionerna tar plats och var man ingår viktiga globala avtal. Guiderna berättar gärna om institutionens historia och de problem som för tillfället diskuteras av Förenta Nationerna.

På högkvarteren finns även en stor samling med konstverk som belyser målen med global jämställdhet och mångfald. Håll utkik efter viktiga konstverk i rummet Human Rights och rummet Alliance of Civilizations av den kände konstnären Miqel Barceló, eller väggmålningarna i Council Chamber som målats av José Maria Sert.

När du har utforskat byggnaderna kan du ta en promenad runt Ariana Park som ligger utanför. Detta lummiga landskap på 46 hektar har 800 arter av träd och ett charmerande bestånd av påfåglar. Ta in den rofyllda atmosfären och se monument som Celestial Sphere, som byggdes 1939 till minne av grundandet av Nationernas förbund. Besök Ariana Museum, en charmig nyklassicistisk byggnad där du hittar en imponerande samling av keramik.

Förenta Nationernas europeiska högkvarter är öppet alla vardagar året runt och under sommaren även på lördagar. Mot en avgift erbjuds rundturer som är tillgängliga på 15 olika språk. Högkvarteret är centralt beläget och lätt att nå med buss, spårvagn eller tåg. Se till att ta med giltigt ID-kort för att komma in.


Se mer av Genève (med närområde)


Hotell i närheten

De 10 populäraste hotellen närmast FN:s Europa-högkvarter


De mest bokade hotellen

De mest populära hotellen nära FN:s Europa-högkvarter

Visa alla hotell i närheten av FN:s Europa-högkvarter