Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer.

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia.

Sök bland 550 flygbolag och 321 000 hotell i hela världen.


Förslag på billiga flygresor till Menorca

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Menorca

Flyg till Menorca

Härliga Menorca är kanske inte lika välkänd som populära grannön Mallorca, som varit en svensk charterfavorit i flera decennier, men den natursköna ön bjuder på minst lika härliga bad och heta soltimmar. Flyg till Menorca om du är ute efter en lugn och avslappnande solsemester, långt borta från utelivets sena kvällar.

Till Menorca går det både reguljär- och charterflyg från några av Sveriges större flygplatser. Om du vill förenkla ditt reseplanerande kan du boka en paketresa till Menorca. Då ingår både flyget och hotell i Menorca.

Om du vill se mer av den vackra lilla ön i Medelhavet kan du hyra bil på Menorca. Hyrbil ingår ofta i paketresor om du väljer att boka det, och det finns ofta ett stort urval bilar att välja mellan här.

Boka flyg till Menorca och slappna av i solen

Vackra Menorca är känt för sina orörda stränder och lugna stämning. Här kan du som turist rent av bli ensam solbadare i någon av de turkosblå naturhamnarna, och det finns gott om möjligheter att upptäcka lokalbefolkningens smultronställen. När du bokar flygresa till Menorca landar du i Menorcas huvudstad Mahón, som är en gemytlig ort med allt som man kan önska av service, god mat och trevliga pubar och caféer. Om du har egen bil får du inte missa att köra till mysiga lilla staden Ciutadella, som är ett perfekt utflyktsmål om du är sugen på att gå på marknad eller njuta av lokala delikatesser.

Ta dig till och från flygplatsen

När du landar på Menorcas flygplats kan du välja att resa in till centrala Mahón med egen bil som du hyr på flygplatsen, eller med buss eller taxi. Flygplatsen ligger ungefär 5 kilometer från Mahón, och det tar bara cirka 10 minuter hit med bil.

Från juni till september går bussen till Mahón varje halvtimme, och från oktober till maj en gång i timmen. Om du vill resa med taxi kan du dessutom ta dig från flygplatsen till andra destinationer på Menorca utan att behöva betala skjortan. Taxiresorna är generellt billiga även för längre sträckor, och om du vill komma till ditt hotell på ett snabbt och smidigt sätt kan detta vara det bästa alternativet. Om du vill boka egen bil på flygplatsen måste du göra detta i god tid om du reser under högsäsong för att vara säker på att få en bil.

Bra att tänka på när du bokar flygresor till Menorca

Under högsäsong (juli-augusti) är det lite mer trångt på stränderna som har direkt anslutning till de större hotellen, och om du verkligen vill ha ön för dig själv kan det vara en poäng att inte boka under den mest intensiva turistperioden. Om du vill hitta billiga flyg till Menorca kan det vara bra att vara ute i god tid innan din resa. Detta gäller speciellt om du vill flyga reguljärt. Då kan det också vara bra att boka flygbiljetter till Menorca med kortast möjliga restid, speciellt om du reser med små barn.