Början av huvudsektionen
Ikon för tur-och-retur-resa
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Förslag på billiga flygresor till Udine

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Populära flyg till Udine

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Udine

Flyg till Udine

Udine är en stad i regionen Friuli-Venezia Giulia i nordöstra Italien. Staden har nästan 100 000 invånare och ligger mindre än 40 kilometer från gränsen till Slovenien. När du bokar flyg till Udine kan du inte landa i själva staden. Udine har nämligen ingen egen flygplats, utan tar emot nästan alla resenärer via sin stora centralstation, som har över 7 miljoner resenärer årligen. Flygresor till Udine från Sverige går istället vanligtvis via den italienska flygplatsen Trieste – Friuli Venezia Giulia Airport.

Som tur är så är det ganska enkelt att flyga via Trieste. En flygresa från Sverige tar bara några timmar, och du behöver oftast bara byta plan en enda gång på vägen – vilket gör att det inte blir så mycket väntetid. Det är inte särskilt svårt att hitta billiga flyg till Udine heller, eftersom priserna ofta är bra.

Flyg till Udine och transport från Trieste Airport

När du har bokat flygbiljetter till Udine och börjat planera semestern kan det vara bra att fundera på hur du ska resa in till staden från flygplatsen. Det finns flera alternativ. Om du är sugen på att ha hyrbil i Udine kan du boka en bil hemifrån och hämta upp den på flygplatsen, för att därefter köra in till staden. Om du åker via E70 och vidare ut på väg A23 tar det bara lite drygt 30 minuter att resa till Udine. Observera att denna vägsträcka kan ha tullar. Det går att hoppa över väg A23 och istället ta mindre vägar utan tullar, men dessa tar något längre tid.

Din resa in till Udine från Trieste

Trieste Airport har det mesta av den service och de faciliteter som kan förväntas av en välbesökt flygplats. Här finns restauranger och barer, växlingskontor, taxfreebutiker och turistinformation. Flygplatsen trafikeras av såväl inrikesflyg som utrikesflyg från flera europeiska länder. Om du inte vill hyra en bil kan du ta dig in till ditt boende i Udine på andra sätt. Det finns en busservice som regelbundet kör passagerare från flygplatsen in till Udines centrum. Färden dit går via motorvägen och tar cirka 50 minuter. Bussbiljetter kan köpas på flygplatsens turistkontor, eller dygnet runt i de biljettautomater som finns på området.

Saker att se i Udine

Något som är mycket populärt i Udine är alla gamla byggnader och den vackra arkitekturen. En välkänd sevärdhet är till exempel Jungfru Marias kyrka, som förmodligen är Udines äldsta kyrka. En annan vacker plats är stadens torg Piazza della Libertà, där stadshuset och det stora klocktornet finns. På torget står flera andra vackra monument och byggnadsverk, som den stora fontänen och en rad pelare som pryds av det venetianska lejonet och flera vackra statyer. I staden finns även två kända botaniska trädgårdar, som också fungerar som stadsparker.

I Udines centrum ligger det stora slottet som uppfördes år 1517. I slottet finns en av Europas äldsta parlamentssalar. Udines katedral är en annan imponerande byggnad. Den uppfördes ursprungligen år 1236, och dess insida är täckt av barockarkitektur och har konstverk av målare som Tiepolo, Amalteo och Ludovico Dorigny.