Förslag på billiga flygresor till Zürich

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

" AMS Amsterdam till ZRH Zürich 1 426,08 kr "

" GOT Göteborg till ZRH Zürich 1 470,00 kr "

" ARN Stockholm till ZRH Zürich 1 514,00 kr "

" CDG Paris till ZRH Zürich 1 520,14 kr "

" CPH Köpenhamn till ZRH Zürich 1 620,00 kr "

" SXF Berlin till ZRH Zürich 1 671,00 kr "

" OSL Oslo till ZRH Zürich 2 055,00 kr "

" LPI Linköping till ZRH Zürich 2 685,00 kr "

" BMA Stockholm till ZRH Zürich 2 730,00 kr "

" OSD Östersund till ZRH Zürich 4 287,00 kr "Om Zürich

Flyg till Zürich

Zürich är Schweiz största stad som ligger mycket vackert vid Zürichsjön omgivet av höga berg. Staden är väl värd en flygbiljett! Hit kan du åka direktflyg från Arlanda flera gånger om dagen och det går även flygresor från Göteborg några gånger per vecka. Från Malmö kan du till exempel åka via Köpenhamn. Det är lätt att hitta billiga flyg hit via Stockholm.

Ekonomins högborg

Zürich har gått från en romersk liten handelsstation till ett globalt finanscentrum med världens fjärde största börs. Hit går många affärsresor, men staden lockar även turister. På senare år har Zürich även blivit allt mer internationellt och mångkulturellt, och numera finns här ett pulserande nattliv med mängder av klubbar och barer.

Mysiga Altstadt

I Gamla stan är det mysigt att bara strosa runt bland vindlande gränder och gamla hus. Här samsas bohemiska restauranger med roliga butiker. Besök Zürichs mest berömda landmärke: kyrkan Grossmünster med sina tvillingtorn. Om du vågar kan du gå alla 187 trappstegen upp och njuta av en hisnande utsikt. I närheten hittar du Kunsthus, ett konstgalleri där flera stora konstnärer som Picasso, Monet och Warhol finns representerade. Paradeplatz är stadens finansiella centrum och här ligger bankerna tätt på en av Europas dyraste adresser. Vila fötterna i Lindenhof, en historisk plats som nu fungerar som en grön oas med utblick över staden och floden Limmat.

Du tar dig enkelt runt i staden med spårvagn som förstås alltid är i tid. Men det går också bra att gå till fots eller varför inte låna en gratiscykel? Stanna till på ett café och drick en kopp varm choklad med grädde. Schweizarna är ju berömda för sin goda choklad. Hos chokladtillverkaren Merkur Confiserien kan du få se hur tillverkningen går till. Kanske köper du med dig några nougatpraliner hem?

Exklusivt och dyrt

Shoppinggatan nr 1 i Zürich heter Bahnhofstrasse och är något för den kräsne. Här finns butiker med märkeskläder som Prada och Gucci, dyra klockor och utsökta smycken. Roligt att titta även om du kanske inte öppnar plånboken. Titta även in på det berömda konditoriet Confiserie Sprüngli och smaka på en Luxemburgerli, en slags minimakron, som är stadens mest omtalade bakverk.

Flyg till Zürich Airport

Detta är Schweiz största flygplats med över 19 miljoner passagerare per år som ligger 11 km utanför staden. Här finns ett omfattande serviceutbud med bland annat 1 timmes fritt internet. Du når enkelt centralstationen i stadens centrum med pendeltåg och resan tar bara 10 minuter. Tåget går var 10:e minut och du köper biljetter i en automat i ankomsthallen. Du kan också ta en taxi eller hyra bil i Zürich. Varför inte ta en biltur till Rheinfall och beundra virvlande vattenkaskader i ett av Europas största vattenfall?

Många passerar Zürich på sin väg till olika skidorter i alperna. Det är enkelt att resa till Zürich och sedan åka vidare med tåg, då det finns en järnvägsstation i anslutning till flygplatsen. Boka en eller två övernattningar i Zürich – du kommer inte att ångra dig!


Utforska Zürich

Ska du åka till Zürich? Utforska Zürich med Expedias reseguider och erbjudanden för att hitta de bästa hotellen, hyrbilarna, aktiviteterna, paketrabatterna och mycket annat!

Andra flygplatser i närheten

  • ZRH (ZRH)