Början av huvudsektionen

Hotell nära Frihetsgudinnan: Frihetsgudinnan är kanske en av New Yorks, för att inte säga världens, mest berömda sevärdheter. När du bokar hotell vid Frihetsgudinnan har du nära till det mesta New York har att erbjuda. Boendena i området är främst hotell med fyra till fem stjärnor där du kan bo lyxigt och centralt.

Övernattning nära Frihetsgudinnan

Frihetsgudinnan ligger på sin egen ö, Liberty Island, utanför nedre Manhattan. Ön ligger mellan Brooklyn, Manhattan och New Jersey, och det tar bara omkring femton minuter att ta dig dit med färja från hamnen på Manhattan. Med ett hotell vid Frihetsgudinnan bor du i centrala New York nära hamnen, och bokar du rum på en övre våning kan du till och med ha utsikt över den berömda statyn.

Boka hotell vid Frihetsgudinnan om du vill ha nära till sevärdheter och vill bo bekvämt på ett lyxigt hotell. Hotellen i området erbjuder bekvämligheter som underlättar resan betydligt, bland annat frukost, trådlöst internet, reception som håller öppet dygnet runt samt conciergetjänster.

Ett hotellrum nära Frihetsgudinnan, historia och modernitet

Frihetsgudinnan symboliserar på många sätt New Yorks och USA:s historia. Den franska gåvan som står utanför hamnen var bland det första nya invandrare till landet såg, och på närliggande Ellis Island kan du besöka museer som fokuserar helt på invandringen till New York. Många svenskar reste hit under 1800-talet, och det är intressant att få en inblick i livet på den tiden.

Behöver du hjälp med att boka biljetter eller guidade turer kan du vända dig till personalen på ditt hotell. De kan ofta tipsa om saker att göra nära hotellet. Flera hotell i området erbjuder också barnvakt för dig som reser med hela familjen men vill unna dig en dag eller kväll utan barnen. Hör dig för i god tid, eftersom dessa tjänster är begränsade och många vill använda sig av dem. En del hotell har även gratis parkering åt gäster med egen hyrbil. En hyrbil kan ingå i en paketresa till Frihetsgudinnan där du även bokar flyg och hotell på samma gång, vilket kan spara dig pengar.

Boende vid Frihetsgudinnan för hela familjen

Många hotell nära Frihetsgudinnan är väldigt barnvänliga, med möjlighet att hyra extrasäng eller spjälsäng till rummet samt mycket mer. Det finns dessutom massor att göra i New York för dig som reser med hela familjen. Det finns otaliga museer med utställningar som passar perfekt för barn i alla åldrar. American Museum of Natural History har utställningar med dinosaurier och annat roligt, men också intressanta utställningar om vetenskap för äldre barn.

Det finns även shopping för hela familjen i området. Affärer som Saks Fifth Avenue och Bloomingdales har enorma barnavdelningar med leksaker och annat roligt som är värda ett besök, särskilt om du reser till New York under julsäsongen. På många hotell i området kan du boka anslutande rum, så att du kan resa med hela familjen men ändå ha eget utrymme att slappna av i efter en lång dag.