Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Hippodromen (Hipodrom)

Detta torg var en gång mittpunkten för hästkapplöpning och ceremonier i gamla Konstantinopel och är fortfarande en populär mötesplats.

Konstantinopels gamla hippodrom är nu en skulpterad stadspark som lokalt kallas “Atmeydani” (Hästtorget). Torget är väl värt ett besök om du vill njuta av Istanbuls medelhavsklimat och samtidigt få en känsla för det gamla Konstantinopel.

I sin ursprungliga utformning från 200-talet rymde hippodromen en publik på 100 000 som hade utsikt över kapplöpningsbanan från de omkringliggande läktarna. Ceremonier vid hovet, parader och kröningar ägde också rum här under det bysantinska rikets dagar. Mycket av den gamla hippodromen har gått förlorat, men man kan fortfarande se kapplöpningsbanans ursprungliga sträckning som numera är tydligt stenlagd. Beundra Theodosius obelisk, ett av Istanbuls äldsta monument. Den restes i antikens Egypten innan den fördes till Istanbul av kejsar Theodosius den store i slutet av 300-talet.

En ännu äldre kolonn som fortfarande står på hippodromen är Plataeatripoden, mer känd som Ormkolonnen, ett minnesmärke över den grekiska segern över perserna år 480 f.Kr. Tripoden i brons togs från Delfi av kejsar Konstantin samtidigt som den befintliga hippodromen renoverades i samband med en utvidgning av staden. Sätt kurs mot torgets norra sida för att hitta ett modernare europeiskt tillskott till hippodromen: ett lusthus som kallas “Kejsar Vilhelms fontän”. Det var en gåva från Tyskland som uppfördes år 1900.

Hippodromen var berömd för sina sju statyer som byggts för att ära den legendariske romerske kusken Porfyrios. Två av statyernas baser finns fortfarande till beskådan på kort avstånd i Istanbuls arkeologiska museum, som även innehar ett av ormhuvudena från Plataeatripoden.

Hippodromen ligger i hjärtat av Istanbuls historiska distrikt i Gamla staden och det är inte långt till andra sevärdheter såsom Hagia Sofia. Eftersom det numera är ett allmänt torg tillåter den gamla hippodromen besökare att lapa Istanbuls solsken samtidigt som man får en inblick i livet och fritidssysselsättningarna i det gamla Konstantinopel.


Andra sevärdheter i Istanbul


Karta

Hotell nära Hippodromen i Konstantinpel

Se alla 3 194 boenden nära Hippodromen i Konstantinpel
Sultanhan Hotel - Special Class 926 kr
Sultanhan Hotel - Special Class

Sultanhan Hotel - Special Class

Piyer Loti Cad No:7, Istanbul, Istanbul
   
  4.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell med spa ligger i Sultanahmet, nära Cemberlitas-badet och Konstantins kolonn. Sultanahmet-torget och Hagia Sofia ligger dessutom tio minuter härifrån. Çemberlitaş station och Sultanahmet station ligger inom fem minuters gångavstånd.

  Ottoman Hotel Imperial - Special Class 818 kr
  Ottoman Hotel Imperial - Special Class

  Ottoman Hotel Imperial - Special Class

  Caferiye Sok. No. 6/1, Sultanhmet, Istanbul, Istanbul
    
   4.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område i Istanbul ligger nära Basilica Cistern och Hagia Sofia. Sultanahmet-torget och Gulhane-parken ligger också fem minuter härifrån. Gülhane station ligger på 4 minuters gångavstånd och till Sultanahmet station promenerar du på 5 minuter.

   Hotel Fehmi Bey - Special Class 528 kr
   Hotel Fehmi Bey - Special Class

   Hotel Fehmi Bey - Special Class

   Binbirdirek Mah. Ucler Sok. No.15, Sultanahmet, Istanbul
     
    0.0 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell med romantisk prägel ligger i Sultanahmet, tio minuters promenad från Basilica Cistern, Hagia Sofia och Blå moskén. Topkapi-palatset ligger 1,3 km härifrån. Çemberlitaş station ligger på 5 minuters gångavstånd och till Sultanahmet station promenerar du på 5 minuter.

    The Ambassador Hotel 754 kr
    The Ambassador Hotel

    The Ambassador Hotel

    Ticarethane Cikmazi No 19, Istanbul, Istanbul
      
     3.5 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell med spa i Sultanahmet ligger fem minuters promenad från Basilica Cistern, Sultanahmet-torget och Hippodromen i Konstantinpel. Hagia Sofia och Cagaloglu Hamam ligger också fem minuter härifrån. Sultanahmet station ligger inom 2 minuters gångavstånd, och till Çemberlitaş station promenerar du på 6 minuter.

     Sura Hagia Sophia Hotel 1 227 kr
     Sura Hagia Sophia Hotel

     Sura Hagia Sophia Hotel

     Divanyolu Cd. Alemdar Mah., Ticarethane Sk. No 10 Sultanahmet, Istanbul, Istanbul
       
      5.0 av 5.0 Stjärnor

      Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område i Istanbul ligger fem minuters promenad från German-fontänen, Basilica Cistern och Cemberlitas-badet. Sultanahmet-torget och Hippodromen i Konstantinpel ligger också fem minuter härifrån. Sultanahmet station ligger inom 2 minuters gångavstånd, och till Çemberlitaş station promenerar du på 4 minuter.

      GLK PREMIER The Home Suites & Spa 871 kr
      GLK PREMIER The Home Suites & Spa

      GLK PREMIER The Home Suites & Spa

      Kucukayasofya Cad No:60, Sultanahmet, Istanbul, Istanbul
        
       5.0 av 5.0 Stjärnor

       Detta familjevänliga hotell i Istanbul ligger vid havet, nära Little Hagia Sophia och Mosaikmuseet. Museet för turkisk och islamisk konst och Sultanahmet-torget ligger dessutom tio minuter härifrån. Sultanahmet station ligger på 9 minuters gångavstånd och till Çemberlitaş station promenerar du på 10 minuter.

       Hotel Amira Istanbul 1 068 kr
       Hotel Amira Istanbul

       Hotel Amira Istanbul

       Kucuk Ayasofya Mahallesi Mustafa, Pasa Sokak No: 79 Sultahnamet, Istanbul, Istanbul
         
        0.0 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell i lyxstil i Sultanahmet ligger tio minuters promenad från Little Hagia Sophia, Hippodromen i Konstantinpel och Sultanahmet-torget. Hagia Sofia och Blå moskén ligger också tio minuter härifrån. Sultanahmet station ligger på 8 minuters gångavstånd och till Çemberlitaş station promenerar du på 10 minuter.

        Senatus Hotel - Special Class 631 kr
        Senatus Hotel - Special Class

        Senatus Hotel - Special Class

        Akbiyik Caddesi No: 40, Sultanahmet, Istanbul, Istanbul
          
         0.0 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell ligger i Sultanahmet, tio minuters promenad från Arasta Bazaar, Basilica Cistern och Topkapi-palatset. Blå moskén och Istanbuls arkeologiska museum ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Istanbul Cankurtaran station ligger på 3 minuters gångavstånd och till Sultanahmet station promenerar du på 8 minuter.