Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Hippodromen (Hipodrom)

Detta torg var en gång mittpunkten för hästkapplöpning och ceremonier i gamla Konstantinopel och är fortfarande en populär mötesplats.

Konstantinopels gamla hippodrom är nu en skulpterad stadspark som lokalt kallas “Atmeydani” (Hästtorget). Torget är väl värt ett besök om du vill njuta av Istanbuls medelhavsklimat och samtidigt få en känsla för det gamla Konstantinopel.

I sin ursprungliga utformning från 200-talet rymde hippodromen en publik på 100 000 som hade utsikt över kapplöpningsbanan från de omkringliggande läktarna. Ceremonier vid hovet, parader och kröningar ägde också rum här under det bysantinska rikets dagar. Mycket av den gamla hippodromen har gått förlorat, men man kan fortfarande se kapplöpningsbanans ursprungliga sträckning som numera är tydligt stenlagd. Beundra Theodosius obelisk, ett av Istanbuls äldsta monument. Den restes i antikens Egypten innan den fördes till Istanbul av kejsar Theodosius den store i slutet av 300-talet.

En ännu äldre kolonn som fortfarande står på hippodromen är Plataeatripoden, mer känd som Ormkolonnen, ett minnesmärke över den grekiska segern över perserna år 480 f.Kr. Tripoden i brons togs från Delfi av kejsar Konstantin samtidigt som den befintliga hippodromen renoverades i samband med en utvidgning av staden. Sätt kurs mot torgets norra sida för att hitta ett modernare europeiskt tillskott till hippodromen: ett lusthus som kallas “Kejsar Vilhelms fontän”. Det var en gåva från Tyskland som uppfördes år 1900.

Hippodromen var berömd för sina sju statyer som byggts för att ära den legendariske romerske kusken Porfyrios. Två av statyernas baser finns fortfarande till beskådan på kort avstånd i Istanbuls arkeologiska museum, som även innehar ett av ormhuvudena från Plataeatripoden.

Hippodromen ligger i hjärtat av Istanbuls historiska distrikt i Gamla staden och det är inte långt till andra sevärdheter såsom Hagia Sofia. Eftersom det numera är ett allmänt torg tillåter den gamla hippodromen besökare att lapa Istanbuls solsken samtidigt som man får en inblick i livet och fritidssysselsättningarna i det gamla Konstantinopel.


Karta

Hotell nära Hippodromen i Konstantinpel

Se alla 2 806 boenden nära Hippodromen i Konstantinpel
Sultanhan Hotel - Special Class 1 490 kr
Sultanhan Hotel - Special Class

Sultanhan Hotel - Special Class

Piyer Loti Cad No:7, Istanbul, Istanbul
   
  4.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell med spa ligger i Sultanahmet, nära Cemberlitas-badet och Konstantins kolonn. Sultanahmet-torget och Hagia Sofia ligger dessutom tio minuter härifrån. Çemberlitaş station och Sultanahmet station ligger inom fem minuters gångavstånd.

  Niles Hotel Istanbul - Special Class 796 kr
  Niles Hotel Istanbul - Special Class

  Niles Hotel Istanbul - Special Class

  Ordu Caddesi Dibekli Cami Sokak No: 13, Beyazit, Istanbul, Istanbul
    
   4.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell ligger i Centrala Istanbul, en kvarts promenad från Cemberlitas-badet, Hippodromen i Konstantinpel och Suleymaniye moskén. Basilica Cistern och Kryddbazaren ligger dessutom 2 km härifrån. Beyazit station ligger på 4 minuters gångavstånd och till Üniversitesi Laleli station promenerar du på 7 minuter.

   Pera Palace Hotel 1 638 kr
   Pera Palace Hotel

   Pera Palace Hotel

   Mesrutiyet Cad. No. 52, Tepebasi Beyoglu, Istanbul, Istanbul
     
    5.0 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell i lyxstil ligger i Taksim, tio minuters promenad från Pera-museet, Galata-tornet och Istiklal-avenyn. Istanbuls båtterminal för kryssningsfartyg ligger 1,5 km härifrån. Tünel-torget station ligger på 5 minuters gångavstånd och till Tophane station promenerar du på 12 minuter.

    Ottoman Hotel Imperial - Special Class 987 kr
    Ottoman Hotel Imperial - Special Class

    Ottoman Hotel Imperial - Special Class

    Caferiye Sok. No. 6/1, Sultanhmet, Istanbul, Istanbul
      
     4.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område i Istanbul ligger nära Basilica Cistern och Hagia Sofia. Istanbuls arkeologiska museum och Sultanahmet-torget ligger också fem minuter härifrån. Sultanahmet station ligger på 5 minuters gångavstånd och till Gülhane station promenerar du på 6 minuter.

     Sura Hagia Sophia Hotel 1 638 kr
     Sura Hagia Sophia Hotel

     Sura Hagia Sophia Hotel

     Divanyolu Cd. Alemdar Mah., Ticarethane Sk. No 10 Sultanahmet, Istanbul, Istanbul
       
      5.0 av 5.0 Stjärnor

      Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område i Istanbul ligger fem minuters promenad från German-fontänen, Basilica Cistern och Sultanahmet-torget. Hippodromen i Konstantinpel och Cagaloglu Hamam ligger också fem minuter härifrån. Sultanahmet station ligger inom 2 minuters gångavstånd, och till Çemberlitaş station promenerar du på 5 minuter.

      GLK PREMIER The Home Suites & Spa 1 055 kr
      GLK PREMIER The Home Suites & Spa

      GLK PREMIER The Home Suites & Spa

      Kucukayasofya Cad No:60, Sultanahmet, Istanbul, Istanbul
        
       5.0 av 5.0 Stjärnor

       Detta familjevänliga hotell ligger vid havet i Istanbul, ungefär tio minuters promenad från Mosaikmuseet, Museet för turkisk och islamisk konst och Blå moskén. Sultanahmet-torget och Hagia Sofia ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Sultanahmet station ligger på 11 minuters gångavstånd och till Çemberlitaş station promenerar du på 13 minuter.

       Antis Hotel - Special Class 626 kr
       Antis Hotel - Special Class

       Antis Hotel - Special Class

       Sultanahmet Mah Akbiyik Degirmeni, Degirmeni Sok No:98, Istanbul, Istanbul
         
        4.0 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell i Sultanahmet ligger tio minuters promenad från Sultanahmet-torget, Hippodromen i Konstantinpel och Hagia Sofia. Blå moskén och Basilica Cistern ligger också tio minuter härifrån. Istanbul Cankurtaran station ligger på 5 minuters gångavstånd och till Sultanahmet station promenerar du på 10 minuter.

        Arden City Hotel - Special Class 912 kr
        Arden City Hotel - Special Class

        Arden City Hotel - Special Class

        Alemdar Mah Kazm Ismail Gürkan Cad No2, Sultanahmet, Istanbul
          
         4.5 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell i lyxstil i Sultanahmet ligger fem minuters promenad från Cagaloglu Hamam, Basilica Cistern och Hagia Sofia. Sultanahmet-torget och Hippodromen i Konstantinpel ligger också tio minuter härifrån. Gülhane station och Sultanahmet station ligger inom fem minuters gångavstånd.