Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia.

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Semester i Honolulu

I hjärtat av Hawaii ligger öparadiset Honolulu. Säg aloha, surfa på vågorna, njut av Waikikis berömda strand, klättra upp på en vulkan och besök Pearl Harbor.

Staten Hawaiis huvudstad på ön Oahu är ett fantastiskt ställe att slappna av och njuta av solskenet. Innan du vet ordet av har du en färggrann blomsterlei runt halsen och en drink i handen, medan du lyssnar på ukulelemusik och beundrar surfarna som trotsar Stilla Havets vågor. Allt du har hört om Hawaii är sant, så det är lika bra att du tar med den där blommiga skjortan när du packar för din resa till Honolulu! Honolulu är den enda staden i USA som har ett kungligt palats och här är man mycket stolta över sitt unika polynesiska kulturarv.

Det de flesta gör allra först under resor till Honolulu är att bege sig till Waikiki Beach. Titta på de skickliga surfarna, hoppa i det turkosa vattnet och njut av fantastisk mat. Besök närliggande Kapiolani Park, där Honolulu Zoo ligger, eller klättra upp på den utdöda vulkanen Diamond Head. Om du vill snorkla på fantastiska platser ska du bege dig till Hanauma Bay Nature Preserve eller Halona Beach, som även kallas för Eternity Beach.

De flesta invånarna i Hawaii bor i det ekonomiska navet Honolulu och majoriteten kommer från Asien. Detta återspeglas i maten, men du kan även prova traditionella rätter som ”laulau”, fläskkött invirat i taroblad och ”poke”, en sallad med rå fisk. Den kompakta innerstaden erbjuder konst, tempel, nattliv och designerbutiker. Missa inte Aloha Tower, en riktig ikon för Honolulu, med utsikt över viken och flera kaféer. Titta i de många stånden på utomhusmarknaden vid Ala Moana Center.

Pearl Harbor påminner besökarna om ett av de mest berömda anfallen under andra världskriget. Minnesmärket USS Arizona Memorial ligger tvärs över resterna av det sänkta amerikanska krigsfartyget och på USS Bowfin Submarine Museum visas den ubåt som användes under motattacken upp.

Huvudstaden i den hawaiianska ögruppen har bland den värsta trafiken i USA, så det är smartare att ta sig runt i stan med de billiga bussarna och spårvagnarna.

Hawaii är den stat i USA som ligger längst söderut och den består helt av olika öar. Några av statens mest historiska platser och kulturella sevärdheter ligger i Honolulu. Njut av stadens speciella kultur, överflödet av naturlig skönhet och det varma klimatet året runt och se till att skämma bort dig ordentligt under denna tropiska övistelse.


Reseguide för Honolulu


Populära hotellerbjudanden i Honolulu

Se alla 893 hotell i Honolulu
1,243 kr
Hilton Hawaiian Village Waikiki Beach Resort

Hilton Hawaiian Village Waikiki Beach Resort

2005 Kalia Rd, Honolulu
4,2
av 5, från 10 859 recensioner
4.5 av 5.0

Denna resort vid stranden ligger i nöjesdistriktet i Waikiki, mindre än 2 km från Fort DeRussy och Ala Moana Center. Honolulu Zoo och Waikiki Aquarium ligger också 3 km härifrån.

1,323 kr
Aston Waikiki Beach Hotel

Aston Waikiki Beach Hotel

2570 Kalakaua Ave, Honolulu
3,9
av 5, från 6 857 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell på stranden i Waikiki ligger tio minuters promenad från Honolulu Zoo och Waikiki Aquarium. Diamond Head och University of Hawaii at Manoa ligger också 5 km härifrån.

1,727 kr
Hyatt Regency Waikiki Beach Resort & Spa

Hyatt Regency Waikiki Beach Resort & Spa

2424 Kalakaua Ave, Honolulu
4,1
av 5, från 3 433 recensioner
4.5 av 5.0

Denna resort vid stranden ligger i anslutning till ett shoppingcenter i Waikiki, tio minuters promenad från International Market Place, Saint Augustine by-the-Sea och Royal Hawaiian Center. Honolulu Zoo och Waikiki Aquarium ligger dessutom en kvarts promenad härifrån.

1,757 kr
Alohilani Resort Waikiki Beach

Alohilani Resort Waikiki Beach

2490 Kalakaua Avenue, Honolulu
3,7
av 5, från 6 260 recensioner
5.0 av 5.0

Denna resort har direkt tillgång till stranden och ligger i nöjesdistriktet i Waikiki, endast 0,7 km från Honolulu Zoo.

1,187 kr
Waikiki Resort Hotel

Waikiki Resort Hotel

2460 Koa Avenue, Honolulu
3,8
av 5, från 2 021 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell ligger i Waikiki, tio minuters promenad från International Market Place, Honolulu Zoo och Royal Hawaiian Center. Ala Wai Golf Course och Ala Moana Center ligger dessutom 5 km härifrån.

1,273 kr
Park Shore Waikiki an Aqua Hotel

Park Shore Waikiki an Aqua Hotel

2586 Kalakaua Ave, Honolulu
4,1
av 5, från 1 833 recensioner
4.0 av 5.0

Denna resort med direkt tillgång till stranden i Waikiki ligger tio minuters promenad från Honolulu Zoo och Waikiki Aquarium. Diamond Head och University of Hawaii at Manoa ligger också 5 km härifrån.

869 kr
Aqua Ohia Waikiki

Aqua Ohia Waikiki

2280 Kuhio Ave, Honolulu
3,1
av 5, från 1 161 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i Waikiki ligger 15 minuters promenad från International Market Place och Honolulu Zoo. Waikiki Aquarium och Ala Moana Center ligger också 3 km härifrån.

1,446 kr
Waikiki Beach Marriott Resort & Spa

Waikiki Beach Marriott Resort & Spa

2552 Kalakaua Ave, Honolulu
4,2
av 5, från 5 623 recensioner
4.5 av 5.0

Denna resort på stranden i Waikiki ligger tio minuters promenad från Honolulu Zoo och Waikiki Aquarium. Diamond Head och University of Hawaii at Manoa ligger också 5 km härifrån.