Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Semester i Honolulu

I hjärtat av Hawaii ligger öparadiset Honolulu. Säg aloha, surfa på vågorna, njut av Waikikis berömda strand, klättra upp på en vulkan och besök Pearl Harbor.

Staten Hawaiis huvudstad på ön Oahu är ett fantastiskt ställe att slappna av och njuta av solskenet. Innan du vet ordet av har du en färggrann blomsterlei runt halsen och en drink i handen, medan du lyssnar på ukulelemusik och beundrar surfarna som trotsar Stilla Havets vågor. Allt du har hört om Hawaii är sant, så det är lika bra att du tar med den där blommiga skjortan när du packar för din resa till Honolulu! Honolulu är den enda staden i USA som har ett kungligt palats och här är man mycket stolta över sitt unika polynesiska kulturarv.

Det de flesta gör allra först under resor till Honolulu är att bege sig till Waikiki Beach. Titta på de skickliga surfarna, hoppa i det turkosa vattnet och njut av fantastisk mat. Besök närliggande Kapiolani Park, där Honolulu Zoo ligger, eller klättra upp på den utdöda vulkanen Diamond Head. Om du vill snorkla på fantastiska platser ska du bege dig till Hanauma Bay Nature Preserve eller Halona Beach, som även kallas för Eternity Beach.

De flesta invånarna i Hawaii bor i det ekonomiska navet Honolulu och majoriteten kommer från Asien. Detta återspeglas i maten, men du kan även prova traditionella rätter som ”laulau”, fläskkött invirat i taroblad och ”poke”, en sallad med rå fisk. Den kompakta innerstaden erbjuder konst, tempel, nattliv och designerbutiker. Missa inte Aloha Tower, en riktig ikon för Honolulu, med utsikt över viken och flera kaféer. Titta i de många stånden på utomhusmarknaden vid Ala Moana Center.

Pearl Harbor påminner besökarna om ett av de mest berömda anfallen under andra världskriget. Minnesmärket USS Arizona Memorial ligger tvärs över resterna av det sänkta amerikanska krigsfartyget och på USS Bowfin Submarine Museum visas den ubåt som användes under motattacken upp.

Huvudstaden i den hawaiianska ögruppen har bland den värsta trafiken i USA, så det är smartare att ta sig runt i stan med de billiga bussarna och spårvagnarna.

Hawaii är den stat i USA som ligger längst söderut och den består helt av olika öar. Några av statens mest historiska platser och kulturella sevärdheter ligger i Honolulu. Njut av stadens speciella kultur, överflödet av naturlig skönhet och det varma klimatet året runt och se till att skämma bort dig ordentligt under denna tropiska övistelse.

Boende i Honolulu

Du som vill upptäcka Hawaii's livliga huvudstad gör rätt i att använda Expedia. Det finns 108 hotell och boendealternativ i Honolulu, så det går smidigt att hitta rätt plats att bo.

Om du vill göra din vistelse på ön riktigt spektakulär kan du välja ett av de mer exklusiva hotellen som till exempel Halekulani eller Aston Waikiki Beach Tower. I andra delen av den ekonomiska skalan hittar du de ofta rekommenderade hotellen Marina Tower Waikiki och Aston Waikiki Beachside Hotel.


Reseguide för Honolulu


Populära hotellerbjudanden i Honolulu

Se alla 1 070 boenden i Honolulu
Hilton Hawaiian Village Waikiki Beach Resort 1 825 kr
Hilton Hawaiian Village Waikiki Beach Resort

Hilton Hawaiian Village Waikiki Beach Resort

2005 Kalia Rd, Honolulu
   
  4,1
  av 5, från 12 180 recensioner
  4.0 av 5.0

  Denna resort vid stranden ligger i nöjesdistriktet i Waikiki, mindre än 2 km från Fort DeRussy och Ala Moana Center. Honolulu Zoo och Waikiki Aquarium ligger också 3 km härifrån.

  Ala Moana Hotel 1 570 kr
  Ala Moana Hotel

  Ala Moana Hotel

  410 Atkinson Drive, Honolulu
    
   3,9
   av 5, från 2 800 recensioner
   3.5 av 5.0

   Detta hotell i affärskvarteren ligger tio minuters promenad från Ala Moana Beach Park och Ala Moana Center. University of Hawaii at Manoa och Aloha Tower ligger också 5 km härifrån.

   Aston Waikiki Beach Hotel 1 342 kr
   Aston Waikiki Beach Hotel

   Aston Waikiki Beach Hotel

   2570 Kalakaua Ave, Honolulu
     
    3,9
    av 5, från 7 343 recensioner
    3.5 av 5.0

    Detta hotell på stranden i Waikiki ligger tio minuters promenad från Kuhio Beach Park, Honolulu Zoo och Waikiki Aquarium. Diamond Head och University of Hawaii at Manoa ligger också 5 km härifrån.

    'Alohilani Resort Waikiki Beach 2 047 kr
    'Alohilani Resort Waikiki Beach

    'Alohilani Resort Waikiki Beach

    2490 Kalakaua Avenue, Honolulu
      
     4,2
     av 5, från 527 recensioner
     5.0 av 5.0

     Denna resort i Waikiki har direkt tillgång till stranden och ligger i nöjesdistriktet, tio minuters promenad från Kuhio Beach Park, International Market Place och Honolulu Zoo.

     Outrigger Reef Waikiki Beach Resort 1 931 kr
     Outrigger Reef Waikiki Beach Resort

     Outrigger Reef Waikiki Beach Resort

     2169 Kalia Rd, Honolulu
       
      4,4
      av 5, från 4 630 recensioner
      4.0 av 5.0

      Detta hotell vid stranden ligger centralt i Waikiki, mindre än 2 km från Waikiki Beach Walk och Honolulu Zoo. Waikiki Aquarium och Ala Moana Center ligger också 3 km härifrån.

      Outrigger Waikiki Beach Resort 1 849 kr
      Outrigger Waikiki Beach Resort

      Outrigger Waikiki Beach Resort

      2335 Kalakaua Ave, Honolulu
        
       4,4
       av 5, från 4 013 recensioner
       4.0 av 5.0

       Denna resort vid stranden ligger centralt i Waikiki, en kvarts promenad från International Market Place och Honolulu Zoo. Waikiki Aquarium och Ala Moana Center ligger också 3 km härifrån.

       Queen Kapiolani Hotel 1 107 kr
       Queen Kapiolani Hotel

       Queen Kapiolani Hotel

       150 Kapahulu Ave, Honolulu
         
        3,5
        av 5, från 5 204 recensioner
        3.0 av 5.0

        Detta hotell i Waikiki ligger 15 minuters promenad från Honolulu Zoo och Waikiki Aquarium. Diamond Head och University of Hawaii at Manoa ligger också 5 km härifrån.

        Hyatt Regency Waikiki Beach Resort & Spa 1 771 kr
        Hyatt Regency Waikiki Beach Resort & Spa

        Hyatt Regency Waikiki Beach Resort & Spa

        2424 Kalakaua Ave, Honolulu
          
         4,1
         av 5, från 3 696 recensioner
         4.0 av 5.0

         Denna resort vid stranden ståtar med ett läge i anslutning till ett shoppingcenter i Waikiki, fem minuters promenad från Kuhio Beach Park och International Market Place. Honolulu Zoo och Waikiki Aquarium ligger dessutom en kvarts promenad härifrån.

         Populära flygerbjudanden

         Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.