Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Boka hyrbil med Expedia i Orange County

Upplev den amerikanska västkusten med bil

Orange County ligger vid den sandstrandskantade kustremsan i södra Kalifornien. Platsen blev vida känd när tv-serien The O.C. slog igenom stort i början på 2000-talet. Vackra ungdomar, en lyxigt avslappnad livsstil och sol 365 dagar om året – Orange County blev synonymt med drömbilden av Kalifornien. Och när du besöker Orange County kommer du att märka att det faktiskt stämmer ganska väl överens med verkligheten!

Hyrbil Orange County

Kalifornien är som gjort för att köra bil och en resa till Orange County är en perfekt utgångspunkt för att utforska den här trakten. Veva ner vindrutan när du susar förbi den drömlika kusten, känn vinden i håret och njut av frihetskänslan!

När du anländer på flygplatsen i Orange County

Flygplatsen i Orange County är inte jättestor, men den tar emot många amerikaner och utländska besökare. Resmålet lockar med ett härligt behagligt klimat, med lägsta temperaturer kring 15 grader, vilket gör att folk söker sig hit året om. Det finns tre terminaler på flygplatsen och biluthyrningsfirmorna ligger mitt emellan terminal A och B. Självklart finns här gott om matställen, och även lite shopping om du känner för det. Vid turistinformationen kan du till exempel ställa frågor om biluthyrning i Orange County eller få hjälp med att hitta billiga hotellrum i Orange County. Missa inte heller att spana in bronsstatyn av vilda västern-legenden John Wayne, som gett namn åt flygplatsen.

Hyr bil i Orange County direkt på flygplatsen

Det går inga direktflyg från Sverige till Orange Countys internationella flygplats, John Wayne Airport. När du reser med flyg till Orange County får du därför räkna med en mellanlandning i en större amerikansk stad. Efter en lång flygresa med byten kan det vara skönt att ordna med det praktiska direkt. Du kan hyra bil i Orange County på flygplatsen eller inne i stan. Det går bra att boka i förväg eller på plats. Till Kalifornien kommer tusentals turister året om för att upptäcka omgivningarna med bil, och därför är biluthyrning väldigt vanligt och personalen är både kunnig och hjälpsam.

Orange County – lyx, sol och Disneyland

Orange County är precis som namnet säger ett “county”, ungefär motsvarande län i Sverige. De fyra största städerna är Anaheim, Santa Ana, Irvine och Huntington Beach. Här möts du av ständig sol och värme, glittrande hav och vackra lyxvillor längs strandremsan. Det finns mycket att göra här och reser du med barn är Disneyland i Anaheim ett måste. Föredrar du hellre shopping finns det gott om gallerior – i Costa Mesa ligger South Coast Plaza, USA:s tredje största galleria.

Trygga vägar – men risk för köer ibland

Orange County gränsar till Los Angeles och en bilresa dit tar cirka 1 timme. När du kör bil i Orange County med omnejd är det viktigt att komma ihåg att trafiken kan påverka restiden. Kalifornien är en riktig bilstat och samhället bygger på att människor tar sig fram med bil – därför kan köerna ringla långa vid rusningstid eller om en olycka inträffat.

Upptäck Orange County

Utforska Orange County med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!