Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Boka hyrbil med Expedia i Paris

Upptäcktsfärd med hyrbil i Paris

Paris är huvudstad i Frankrike och är inte bara landets ekonomiska centrum utan även en stad känd för sin teknik, konst och matlagning, vilket har gjort den omåttligt populär bland turister. Staden har fler än 11 miljoner invånare om samtliga förorter räknas med. Det är ett ganska högt tempo i trafiken inne i staden, men det kan ändå vara intressant att hyra bil i Paris och upptäcka staden och dess omgivningar.

Det kan vara svårt ibland att hitta parkeringsplatser i centrala Paris. Tänk också på att det ofta blir stor trafikstockning i rusningstid. Det kan därför vara bra att undvika att köra bil i Paris vid dessa tider.

Viktigt att veta om bilkörning i Paris

Det finns en del saker du bör tänka på vid en resa till Paris om du planerar att köra bil i staden. Trafiken i Paris är mycket tät och tempot är högt. I allmänhet kan det upplevas att förarna i Paris är ganska stressade, med höga farter och många tutningar som följd. Detta kan göra att en ovan bilförare lätt blir nervös. Runt Paris innerstad finns en motorväg med påfarter och avfarter på flera ställen. Tempot på denna motorväg är ännu högre än inne i staden, vilket gör att du bör undvika den om du inte är en mycket erfaren och stresstålig förare.

Du får inte tala i mobiltelefon medan du kör och alla passagerare i bilen måste ha säkerhetsbältet på sig. Ditt svenska körkort fungerar i Frankrike och du behöver inte ett internationellt körkort. Vad gäller parkeringsplatser kan det vara mycket svårt att hitta i centrala Paris. Vissa av invånarna parkerar lite varstans, men detta kan vara väldigt riskabelt. Om du gör en felparkering riskerar du höga böter eller att bilen nästan omedelbart forslas bort. Det underlättar därför om du i förväg tar reda på var det finns bra parkeringsplatser, till exempel när du kommer från flygplatsen och ska parkera i närheten av ditt hotell i Paris.

Köra bil från flygplatsen och vidare genom Paris

Det är inte svårt att boka flyg till Paris. Det går ofta direktflyg till stadens flygplatser från Sverige. Du kan antingen hyra bil i Paris eller redan på flygplatsen när du anländer. Från flygplatsen tar du dig bäst till Paris via motorvägen A1 som leder direkt från flygplatsen till innerstaden. Med tanke på det redan omnämnda höga tempot på Paris motorvägar kan det rekommenderas att du åker från flygplatsen med buss eller taxi och uppsöker en firma för biluthyrning i Paris först när du kommit fram.

Paris besöks varje år av fler än 30 miljoner turister och är ett av världens populäraste resmål. Här finns flera av världens mest omtalade sevärdheter, till exempel Notre-Dame och konstmuseet Louvren, och andra platser som är populära både bland turisterna och invånarna, som Disneyland Resort Paris och många trevliga restauranger och nattklubbar. Med en bil kan du ta dig till dessa platser och sevärdheter på ett enkelt sätt. Glöm bara inte att hålla utkik för trafiken och kontrollera i förväg var det finns bra parkering.

Upptäck Paris

Utforska Paris med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!