Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Historia, traditioner och modern vetenskap möts under en resa till Lund

I Lund har du möjligheten att upptäcka en charmig universitetsstad som också är en av Sveriges äldsta städer och bjuder på ett unikt möte mellan gammalt och nytt.
I Lund ligger Sveriges största universitet, och stämningen i staden är starkt präglad av studenterna som utgör en dryg tredjedel av befolkningen. Det är förstås en anledning till att du aldrig kommer att lida brist på någonting att göra under din resa i Lund. Historien är också ständigt närvarande i staden. Lunds medeltida ursprung märks bland annat på stadskärnan, som är byggd på typiskt medeltidsvis.

Lund grundades omkring år 990 och ligger i sydvästra Skåne, knappt två mil från Malmö med Öresundsbron som en länk till övriga Europa. Under 1100- och 1200-talen var Lund säte för ärkebiskopen, och det finns ett stort antal kyrkor i staden. En sevärdhet du förstås inte bör missa är Lunds Domkyrka – Sveriges mest besökta kyrka som varje år står värd för det officiella firandet av nationaldagen.

På friluftsmuseet Kulturen, som upptar två kvarter i centrala Lund med över trettio kulturhistoriska byggnader, visas olika utställningar som ger en smak av hur livet i Sverige sett ut genom tiderna. När det blir dags för en lugn promenad väljer du kanske att besöka någon av parkerna Lundagård eller Stadsparken, eller varför inte Botaniska trädgården som kan skryta med över 7 000 växtarter på åtta hektar? På Vattenhallen Science Center, som har stark anknytning till Lunds universitet, får du lära dig mer om naturvetenskap och teknik genom olika upplevelser och experiment. Den matintresserade gör förstås ett besök i Saluhallen, där det även ordnas guidade turer.

Till Lund kommer man lätt med flyg, tåg, bil eller buss. Väl på plats går det bra att ta sig fram med lokalbuss, men det vanligaste transportmedlet i Lund är cykeln. Staden har ett väl utbyggt lånecykelsystem. Det finns hela 28 naturreservat i Lunds kommun och många fina vandringsleder som går lätt att nå. Flera av dem binds samman i rekreations- och motionsområdet Skrylle som ligger 12 km utanför Lund och dit du tar dig med buss, bil eller cykel.

Ett rikt kulturliv, ett brett utbud av fritidsaktiviteter och närheten till såväl natur som andra orter i Skåne och Danmark gör att en resa till Lund blir något speciellt för alla åldrar.

Populära hotellerbjudanden i Lund

Se alla 95 hotell i Lund
743 kr
Elite Hotel Ideon, Lund

Elite Hotel Ideon, Lund

Scheelevagen 27, Lund
4,4
av 5, från 1 033 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell med miljövänlig profil i Ideon Science Park ligger 2 km från Sony Ericssons huvudkontor och Skissernas Museum. Lunds botaniska trädgård och Lunds universitet ligger också 3 km härifrån.

558 kr
Hotel Finn

Hotel Finn

Dalbyvagen 20, Lund
4,1
av 5, från 834 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i Lund ligger mindre än 2 km från Lunds botaniska trädgård, Kulturen och Skissernas Museum. Lunds domkyrka och Lunds universitet ligger också 2 km härifrån.

770 kr
StayAt Lund

StayAt Lund

Laboratoriegatan 10, Lund
4,5
av 5, från 908 recensioner
3.5 av 5.0

Denna lägenhet i centrala Lund ligger tio minuters promenad från Lunds botaniska trädgård och Kulturen. Lunds domkyrka och Lunds universitet ligger också en kvarts promenad härifrån.

1,282 kr
Grand Hotel - Lund

Grand Hotel - Lund

Bantorget 1, Lund
4,3
av 5, från 888 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell i lyxstil i centrala Lund ligger tio minuters promenad från Lunds domkyrka, Lunds universitet och Kulturen. Lunds stadspark och Lunds botaniska trädgård ligger också en kvarts promenad härifrån.

907 kr
The More Hotel Lund

The More Hotel Lund

Kastanjegatan 18, Lund
4,5
av 5, från 534 recensioner
4.0 av 5.0

Detta lägenhetshotell i Lund ligger mindre än 2 km från Lunds botaniska trädgård, Kulturen och Lunds stadspark. Skissernas Museum och Lunds domkyrka ligger också 2 km härifrån.

639 kr
Park Inn by Radisson Lund

Park Inn by Radisson Lund

Hedvig Möllers gata 2, Lund
4,4
av 5, från 738 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell med miljövänlig profil i Lund ligger mindre än 3 km från Lunds stadspark, Lunds botaniska trädgård och Kulturen. Lunds domkyrka och Lunds universitet ligger också 3 km härifrån.

960 kr
Hotel Concordia

Hotel Concordia

Stalbrogatan 1, Lund
4,1
av 5, från 817 recensioner
4.5 av 5.0

Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område i Lund ligger tio minuters promenad från Lunds stadspark och Lunds domkyrka. Kulturen och Lunds universitet ligger också en kvarts promenad härifrån.

960 kr
Hotel Lundia

Hotel Lundia

Knut Den Stores Torg 2, Lund
4,1
av 5, från 1 006 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell i centrala Lund ligger fem minuters promenad från Lunds domkyrka och Lunds universitet. Kulturen och Lunds stadspark ligger också en kvarts promenad härifrån.

Populära flygerbjudanden

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.