Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer.

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Historia, traditioner och modern vetenskap möts under en resa till Lund

I Lund har du möjligheten att upptäcka en charmig universitetsstad som också är en av Sveriges äldsta städer och bjuder på ett unikt möte mellan gammalt och nytt.
I Lund ligger Sveriges största universitet, och stämningen i staden är starkt präglad av studenterna som utgör en dryg tredjedel av befolkningen. Det är förstås en anledning till att du aldrig kommer att lida brist på någonting att göra under din resa i Lund. Historien är också ständigt närvarande i staden. Lunds medeltida ursprung märks bland annat på stadskärnan, som är byggd på typiskt medeltidsvis.

Lund grundades omkring år 990 och ligger i sydvästra Skåne, knappt två mil från Malmö med Öresundsbron som en länk till övriga Europa. Under 1100- och 1200-talen var Lund säte för ärkebiskopen, och det finns ett stort antal kyrkor i staden. En sevärdhet du förstås inte bör missa är Lunds Domkyrka – Sveriges mest besökta kyrka som varje år står värd för det officiella firandet av nationaldagen.

På friluftsmuseet Kulturen, som upptar två kvarter i centrala Lund med över trettio kulturhistoriska byggnader, visas olika utställningar som ger en smak av hur livet i Sverige sett ut genom tiderna. När det blir dags för en lugn promenad väljer du kanske att besöka någon av parkerna Lundagård eller Stadsparken, eller varför inte Botaniska trädgården som kan skryta med över 7 000 växtarter på åtta hektar? På Vattenhallen Science Center, som har stark anknytning till Lunds universitet, får du lära dig mer om naturvetenskap och teknik genom olika upplevelser och experiment. Den matintresserade gör förstås ett besök i Saluhallen, där det även ordnas guidade turer.

Till Lund kommer man lätt med flyg, tåg, bil eller buss. Väl på plats går det bra att ta sig fram med lokalbuss, men det vanligaste transportmedlet i Lund är cykeln. Staden har ett väl utbyggt lånecykelsystem. Det finns hela 28 naturreservat i Lunds kommun och många fina vandringsleder som går lätt att nå. Flera av dem binds samman i rekreations- och motionsområdet Skrylle som ligger 12 km utanför Lund och dit du tar dig med buss, bil eller cykel.

Ett rikt kulturliv, ett brett utbud av fritidsaktiviteter och närheten till såväl natur som andra orter i Skåne och Danmark gör att en resa till Lund blir något speciellt för alla åldrar.

Boende i Lund

Funderar du på att resa bort ett tag? I Lund ligger hotell och andra boenden som passar alla. Med hjälp av Expedias webbsida kan du hitta 21 olika hotellalternativ.

Några av de hotell som kanske skulle vara värda att undersöka i Lund är Grand Hotel - Lund och The More Hotel Lund.


Populära hotellerbjudanden i Lund

Se alla 105 hotell i Lund
764 kr
Elite Hotel Ideon, Lund

Elite Hotel Ideon, Lund

Scheelevagen 27, Lund
4,4
av 5, från 1 020 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell med miljövänlig profil i Ideon Science Park ligger mindre än 2 km från Vattenhallen Science Center LTH, Sony Ericssons huvudkontor och Skissernas Museum. Lunds botaniska trädgård och Hökeriet ligger också 3 km härifrån.

633 kr
Park Inn by Radisson Lund

Park Inn by Radisson Lund

Hedvig Möllers gata 2, Lund
4,4
av 5, från 772 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell med miljövänlig profil i Lund ligger mindre än 2 km från Lunds stadspark och Drottens Arkeologiska Museum. Domkyrkan och Hökeriet ligger också 3 km härifrån.

907 kr
The More Hotel Lund

The More Hotel Lund

Kastanjegatan 18, Lund
4,5
av 5, från 545 recensioner
3.5 av 5.0

Detta lägenhetshotell i Lund ligger 15 minuters promenad från Drottens Arkeologiska Museum och Lunds botaniska trädgård. Kulturen och Domkyrkan ligger också 2 km härifrån.

584 kr
Good Morning Lund

Good Morning Lund

Förhandlingsvägen 4, Lund
3,8
av 5, från 650 recensioner
3.0 av 5.0

Detta hotell med miljövänlig profil i Lund ligger mindre än 2 km från Nova Lund shoppingcentrum och Värpinge Golfklubb. Apoteket Svanen och Drottens Arkeologiska Museum ligger också 5 km härifrån.

1,004 kr
Hotel Concordia

Hotel Concordia

Stalbrogatan 1, Lund
4,1
av 5, från 844 recensioner
4.0 av 5.0

Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område i Lund ligger tio minuters promenad från Drottens Arkeologiska Museum, Lunds stadspark och Apoteket Svanen. Domkyrkan och Lunds domkyrka ligger också tio minuter härifrån.

796 kr
Hotel Bishops Arms

Hotel Bishops Arms

St Petri Kyrkogata 7, Lund
4,2
av 5, från 129 recensioner
3.0 av 5.0

Detta hotell i centrala Lund ligger fem minuters promenad från Lunds universitet, Lunds domkyrka och Domkyrkan. Hökeriet och Apoteket Svanen ligger också fem minuter härifrån.

844 kr
Best Western Plus Hotell Nordic Lund

Best Western Plus Hotell Nordic Lund

Östra Mårtensgatan 5, Lund
4,6
av 5, från 349 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i centrala Lund ligger tio minuters promenad från Drottens Arkeologiska Museum, Lunds botaniska trädgård och Kulturen. Domkyrkan och Lunds domkyrka ligger också tio minuter härifrån.

929 kr
StayAt Lund

StayAt Lund

Laboratoriegatan 10, Lund
4,5
av 5, från 937 recensioner
3.0 av 5.0

Denna lägenhet i centrala Lund ligger tio minuters promenad från Lunds botaniska trädgård, Drottens Arkeologiska Museum och Kulturen. Domkyrkan och Hökeriet ligger också tio minuter härifrån.

Populära flygerbjudanden

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.