Semester i Málaga

Upplev traditionella festivaler, tapasbarer och museer i denna moderna, utbredda stad, där Picasso föddes och vackra Costa del Sol väntar.

Tänker du resa till Málaga får du uppleva lika mycket folklore, energi och romantik som i en flamencodans en mild och doftande kväll. Fenicier, romare, morer och kristna har alla satt sin prägel på denna livliga metropol, som är Spaniens sjätte största stad.  

Under en promenad längs de vindlande gatorna i Gamla stan i Málaga passerar du den palmkantade gatan Paseo del Parque, de gamla ruinerna efter Málagas amfiteater och Málagas storslagna katedral. Besök det moriska fortet Alcazaba, därifrån kan du sedan följa en gång upp till stadens främsta kännetecken, slottet Castillo de Gibralfaro, där du får en fantastisk utsikt över Alboránsjön mot Marocko.

Denna hamnstad är solig de flesta av årets dagar och sommaren kan bli riktigt varm i södra Spanien, så planera inga utomhusaktiviteter mitt på dagen under resor till Málaga. Ta en siesta istället, följt av en lunch med adobo (fisk marinerad i vin), gazpacho (kall tomatsoppa) eller pescaíto frito (stekt fisk).

Enligt spansk sed äter man inte middag förrän sent på kvällen i Málaga, så du har tid med gott om sightseeing så att du kan besöka stadens många kulturella sevärdheter. Bland annat kan du se Picassos födelseplats (Casa Natal Picasso) vid Plaza de la Merced och närliggande Picassomuseet i Málaga. Res gärna hit under en weekend med ett weekendpaket för att riktigt njuta av konsten.

Över 30 andra lokala museer är tillägnade konst och historia och offentliga föreställningar förekommer också ofta. Sent på eftermiddagarna underhåller ”levande” statyer massorna på shoppinggator och torg. Många passar på att boka sina weekendresor i samband med någon av stadens festivaler, som paraderna under Semana Santa, den heliga veckan vid påsk, och Feria de Málaga i augusti.

Provinsen Málaga ligger på Solkusten, Costa del Sol, i Andalusien och staden har en över 16 mil lång kustlinje mot Medelhavet med långa, vita sandstränder. Du hittar garanterat en perfekt plats för att sola, bada, ägna dig åt vattensport eller socialisera på strandbarerna. Málaga International Airport flyger till och från alla större europeiska städer och höghastighetståg ansluter Málaga med Madrid och Barcelona.

Málagas kompakta historiska centrum är enkelt att utforska till fots och stadsbussar stannar vid många större sevärdheter.


Reseguide för Malaga provinsen


Populära hotellerbjudanden

Se alla Malaga provinsen hotell
1.0 av 5.0
1.5 av 5.0
2.0 av 5.0
2.5 av 5.0
3.0 av 5.0
3.5 av 5.0
4.0 av 5.0
4.5 av 5.0
5.0 av 5.0
De mest populära paketerbjudandena som våra resenärer har hittat
De populäraste paketerbjudandena bland resenärer i [originCity]

Erbjudanden med flyg + hotell

Se alla Malaga provinsen paket

Populära flygerbjudanden

Se alla flyg till Malaga provinsen

Boka din semester i Malaga provinsen