Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer.

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Värme och historia på resor till Mexiko och Centralamerika

I den här världsdelen möts du av värme överallt: vackert väder året om, het mat, tropiska stränder och varmhjärtade invånare.

Boka en resa till Mexiko och Centralamerika för att uppleva fantastiska stränder och mycket mer. Omge dig med kontinentens historia, kultur, urgamla ruiner och utsökta mat. 

Det är inte svårt att förstå varför Mexikos stränder är så beryktade. På västra kusten vid Stilla havet kan du se klippdykare i Acapulco, bo i bungalow med egen pool i Puerto Vallart och se det rikliga marina djurlivet i Cabo san Lucas. Cozumel och Cancun på östra Yucatánhalvön i Mexikanska golfen erbjuder härliga sandstränder och möjligheter att dyka bland korallrev och mayaruiner.   

Fortsätt din resa till Mexiko och Centralamerika söderut till den imponerande storstaden Mexico City. Gå på balett och besök museum med allt från antropologiska fynd till konst, som bland annat det berömda Museo Frida Kahlo. Ät kryddstark mat och köp handtillverkade silversmycken. Se de 2 000 år gamla pyramiderna i Teotihuacan.

Fortsätt söderut från Mexiko till Guatemala. Se storslagna solnedgångar vid mayaindianernas tempel och pyramider. Se vulkaner och blågröna kalkstenspooler i Semuc Champey.

Snorkla, lär dig dyka eller bygg på dykarcertifikatet på Roatan och Utila vid Honduras kust. 

Costa Rica är ett relativt litet land, med det har 20 nationalparker. Åk på en ekoturismtur och se djurlivet och de inhemska växterna. Se havssköldpaddors parningsplatser, fiska tarpon och vandra i regnskogen.

Nicaragua är ett smalt land med stränder på både öst- och västkusten. I inlandet kan du gå på upptäcktsfärd bland vulkaner, småöar och spanska katedraler. Stanna till i Granada och paddla kajak på Nicaraguasjön och besök vulkanen Mombacho.

I Panama kan du lära dig om den 77 kilometer långa Panamakanalen och dess långa och komplicerade historia. Se de enorma fartygen köra genom slussarna på den här 100-åriga skeppsgenvägen mellan Atlanten och Stilla havet.

Fantastiskt god exotisk mat är ett ständigt närvarande inslag på resor till Mexiko och Centralamerika. Prova läckerheter som färska skaldjur, fyllda empanadas, heta såser och efterrätter gjorda på kondenserad mjölk.

Om du ska stanna i Centralamerika en längre period är en intensivkurs i spanska språket i början av resan att rekommendera. De pratar spanska i hela regionen, så du kommer att kunna samtala med de trevliga lokalinvånarna på din resa mellan länderna.

Populära hotellerbjudanden i Mexiko och Centralamerika

Se alla 15 980 hotell i Mexiko och Centralamerika
1,229 kr
Gran Hotel Ciudad De Mexico

Gran Hotel Ciudad De Mexico

Av. 16 de Septiembre #82, Mexico City
4,7
av 5, från 1 545 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i Cuauhtemoc ligger nära Ayuntamiento, Plaza de la Constitucion och Zocalo. Palacio Nacional och Metropolitan-katedralen ligger också tio minuter härifrån.

Hotel Morales Historical & Colonial Downtown Core

Hotel Morales Historical & Colonial Downtown Core

Ave Corona 243 Centro, Guadalajara
4,6
av 5, från 2 232 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell med historisk profil i Centro ligger tio minuters promenad från Plaza de Armas och Metropolitan-katedralen. Hospicio Cabañas och Universitetet i Guadalajara, aulan ligger också 2 km härifrån.

Grand Fiesta Americana Coral Beach Cancun

Grand Fiesta Americana Coral Beach Cancun

Blvd. Kukulcan km. 9.5, Cancun
4,6
av 5, från 3 387 recensioner
5.0 av 5.0

Denna resort vid stranden ligger i nöjesdistriktet i Zona Hotelera, endast 0,1 km från Playa Gaviota Azul och 3,5 km från La Isla Shopping Mall. Forum-stranden och Playa Caracol ligger också fem minuter härifrån.

Krystal Grand Punta Cancun

Krystal Grand Punta Cancun

Boulevard Kukulkan Km 8.5, Cancun
4,0
av 5, från 3 736 recensioner
4.0 av 5.0

Denna resort vid stranden ligger i nöjesdistriktet i Zona Hotelera, endast 0 km från Playa Gaviota Azul och 3,7 km från La Isla Shopping Mall. Forum-stranden och Delphinus Dreams ligger också fem minuter härifrån.

Galeria Plaza Reforma

Galeria Plaza Reforma

Hamburgo 195 Col Juarez, Mexico City
4,2
av 5, från 2 049 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i Cuauhtemoc ligger tio minuters promenad från Monumentet El Ángel de la Independencia och USA:s ambassad. Cuauhtemoc-monumentet och Biblioteca Benjamin Franklin ligger också 2 km härifrån.

Hotel Fontan Reforma Mexico

Hotel Fontan Reforma Mexico

Paseo De La Reforma 24, Mexico City
3,6
av 5, från 1 751 recensioner
3.0 av 5.0

Detta hotell i Cuauhtemoc ligger tio minuters promenad från Museo Mural Diego Rivera, Palacio de Bellas Artes och Alameda Central. Torre Latinoamericana och Cristobal Colon-monumentet ligger också en kvarts promenad härifrån.

Riu Cancun All Inclusive

Riu Cancun All Inclusive

Blvd. Kukulcan, Km 9, Manzana 50, Lote 5, Cancun
4,2
av 5, från 2 326 recensioner
3.5 av 5.0

Denna resort vid stranden ligger i nöjesdistriktet i Zona Hotelera, endast 0,3 km från Plaza Caracol-shoppingcentret och 3,6 km från La Isla Shopping Mall. Playa Caracol och Cancun Convention Center ligger också fem minuter härifrån.

Hotel Marlowe

Hotel Marlowe

Av. Independencia No. 17 Col. Centro, Mexico City
4,0
av 5, från 1 282 recensioner
3.0 av 5.0

Detta hotell i Barrio Chino ligger fem minuters promenad från Torre Latinoamericana, Palacio de Bellas Artes och Alameda Central. Zocalo och Plaza de la Constitucion ligger också en kvarts promenad härifrån.


Erbjudanden på paketresor till Mexiko och Centralamerika

Populära flygerbjudanden

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.