Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Värme och historia på resor till Mexiko och Centralamerika

I den här världsdelen möts du av värme överallt: vackert väder året om, het mat, tropiska stränder och varmhjärtade invånare.

Boka en resa till Mexiko och Centralamerika för att uppleva fantastiska stränder och mycket mer. Omge dig med kontinentens historia, kultur, urgamla ruiner och utsökta mat. 

Det är inte svårt att förstå varför Mexikos stränder är så beryktade. På västra kusten vid Stilla havet kan du se klippdykare i Acapulco, bo i bungalow med egen pool i Puerto Vallart och se det rikliga marina djurlivet i Cabo san Lucas. Cozumel och Cancun på östra Yucatánhalvön i Mexikanska golfen erbjuder härliga sandstränder och möjligheter att dyka bland korallrev och mayaruiner.   

Fortsätt din resa till Mexiko och Centralamerika söderut till den imponerande storstaden Mexico City. Gå på balett och besök museum med allt från antropologiska fynd till konst, som bland annat det berömda Museo Frida Kahlo. Ät kryddstark mat och köp handtillverkade silversmycken. Se de 2 000 år gamla pyramiderna i Teotihuacan.

Fortsätt söderut från Mexiko till Guatemala. Se storslagna solnedgångar vid mayaindianernas tempel och pyramider. Se vulkaner och blågröna kalkstenspooler i Semuc Champey.

Snorkla, lär dig dyka eller bygg på dykarcertifikatet på Roatan och Utila vid Honduras kust. 

Costa Rica är ett relativt litet land, med det har 20 nationalparker. Åk på en ekoturismtur och se djurlivet och de inhemska växterna. Se havssköldpaddors parningsplatser, fiska tarpon och vandra i regnskogen.

Nicaragua är ett smalt land med stränder på både öst- och västkusten. I inlandet kan du gå på upptäcktsfärd bland vulkaner, småöar och spanska katedraler. Stanna till i Granada och paddla kajak på Nicaraguasjön och besök vulkanen Mombacho.

I Panama kan du lära dig om den 77 kilometer långa Panamakanalen och dess långa och komplicerade historia. Se de enorma fartygen köra genom slussarna på den här 100-åriga skeppsgenvägen mellan Atlanten och Stilla havet.

Fantastiskt god exotisk mat är ett ständigt närvarande inslag på resor till Mexiko och Centralamerika. Prova läckerheter som färska skaldjur, fyllda empanadas, heta såser och efterrätter gjorda på kondenserad mjölk.

Om du ska stanna i Centralamerika en längre period är en intensivkurs i spanska språket i början av resan att rekommendera. De pratar spanska i hela regionen, så du kommer att kunna samtala med de trevliga lokalinvånarna på din resa mellan länderna.

Populära hotellerbjudanden i Mexiko och Centralamerika

Se alla hotell nära Mexiko och Centralamerika
1,434 kr
Barceló Puerto Vallarta - All Inclusive

Barceló Puerto Vallarta - All Inclusive

Km 11.5 Zona Hotelera Sur, Puerto Vallarta
4,1
av 5, från 1 751 recensioner
4.5 av 5.0

Denna resort vid stranden i Mismaloya ligger en kvarts promenad från Playa Mismaloya och Vallarta Zoo. El Eden och Los Arcos ligger också 2 km härifrån.

446 kr
Hotel Del Principado

Hotel Del Principado

Londres 42 Col. Juarez Zona Rosa, Mexico City
3,9
av 5, från 910 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i Colonia Juarez ligger tio minuters promenad från Biblioteca Benjamin Franklin och Cuauhtemoc-monumentet. Monumentet El Ángel de la Independencia och Teatro Diego Rivera ligger också en kvarts promenad härifrån.

895 kr
The Westin Resort & Spa Puerto Vallarta

The Westin Resort & Spa Puerto Vallarta

Paseo De La Marina Sur 205, Puerto Vallarta
4,3
av 5, från 1 771 recensioner
4.5 av 5.0

Denna resort på stranden i Puerto Vallarta ligger mindre än 2 km från El Faro-fyren och Bay of Banderas. Marina Vallarta och Marina ligger också 2 km härifrån.

1,044 kr
Krystal Cancun

Krystal Cancun

Paseo Kukulcan km 9, lotes 9 y 9A, Cancun
3,5
av 5, från 2 126 recensioner
4.0 av 5.0

Denna resort vid stranden ligger i nöjesdistriktet i Avenida Kukulkan, endast 0,3 km från Playa Gaviota Azul och 3,5 km från La Isla Shopping Mall. Forum-stranden och Delphinus Dreams ligger också fem minuter härifrån.

3,142 kr
Omni Cancun Hotel and Villas All Inclusive

Omni Cancun Hotel and Villas All Inclusive

Blvd. Kukulkan, L-48 KM. 16.5 M.53, Cancun
4,2
av 5, från 3 102 recensioner
4.5 av 5.0

Denna resort på stranden i Avenida Kukulkan ligger 2 km från Aquaworld och El Rey-ruinerna.

635 kr
Radisson San Jose-Costa Rica

Radisson San Jose-Costa Rica

Calle Central y Tercera Av. 15, San Jose
3,9
av 5, från 913 recensioner
4.5 av 5.0

Detta familjevänliga hotell i San Jose ligger i ett historiskt område, en kvarts promenad från Barnmuseet och Guldmuseet. Centralparken och Nationalteatern ligger dessutom 2 km härifrån.

370 kr
Hotel Fleur De Lys

Hotel Fleur De Lys

13th street between 2nd and 6th avenue, San Jose
4,1
av 5, från 196 recensioner
3.0 av 5.0

Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område i San Jose ligger nära Plaza de la Democracia, Nationalmuseum och Jademuseum. Nationalteatern och Centro Nacional Artes y Cultura ligger också tio minuter härifrån.

583 kr
Hotel Imperial Reforma

Hotel Imperial Reforma

Paseo De La Reforma 64, Mexico City
3,7
av 5, från 1 243 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i Colonia Juarez ligger nära Cristobal Colon-monumentet och Teatro Diego Rivera. Revolutionsmonumentet och Museo Nacional de la Revolucion ligger också tio minuter härifrån.


Erbjudanden på paketresor till Mexiko och Centralamerika

Populära flygerbjudanden

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.