På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Neptunusfontänen

Besök detta monument till den romerska havsguden, som är höljd i lokal folklore och omgiven av arkitektoniska mästerverk.

Neptunusfontänen är en av de mest direkt igenkännbara sevärdheterna i Gdańsks gamla stadskärna. Den dominerar Długi Targ som är en del av stadens kungliga väg, där polska monarker en gång höll segerceremonier och parader. Kom till denna populära mötesplats och turistattraktion för att ta en paus, njuta lite av att titta på folk och beundra den arkitektoniska skönheten i den gamla stadskärnan.

Fontänen uppfördes 1633 och är ett verk av Abraham van den Blocke, en vördad arkitekt som även är ansvarig för andra sevärdheter i staden, som Gyllene porten. Det är en treuddsvingad staty av den romerska guden Neptunus uppflugen på en piedestal. Vatten rinner ur munnen på lejonhuvuden knutna till piedestalen i en snäckformad pool. Lägg märke till samlingen av sjöodjur i rokokostil som pryder poolen. Dessa lades till i mitten på 1600-talet.

Fontänen symboliserar det starka bandet mellan Gdańsk och havet. Fråga om den lokala mytologin som förklarar hur Neptunus staty deltog i uppkomsten av Gdańsks örtbrännvin, kallat Goldwasser (eller Gdańska wódka). Irriterad på att människor kastade guldmynt i hans fontän, sägs det att Neptunus slog på vattnet med sin treudd och därefter krossade mynten. Resterna av mynten sägs nu vara guldflingorna som finns i brännvinet i dag.

Du hittar fontänen i hjärtat av Długi Targ, stadens historiska marknadsplats och ett vackert torg. Titta från alla håll för att njuta av torgets färgstarka köpmanshus och palats, av vilka många tidigare var värdar åt kungliga besökare. Bakom fontänen ligger det välmående Artus domstol, inspirerad av Kung Arthurs liv och riddarna av runda bordet. Gå igenom konst- och fotoutställningar vid Gröna porten, en ceremoniell portal som markerar den östra ingången till Długi Targ.

Besök Neptunusfontänen på morgonen för att undvika stora folksamlingar och på kvällen för att se den upplyst av mjukt ljus. Torget ramas in av en samling av kaféer med uteserveringar. Sätt dig ned och titta på när lokalbefolkningen och turister går förbi och beundra den vackra stadsbilden.


Andra sevärdheter i Gdansk


Hotell nära Neptunusfontänen

Se alla 1 470 boenden nära Neptunusfontänen
Radisson Hotel & Suites, Gdansk 710 kr
Radisson Hotel & Suites, Gdansk

Radisson Hotel & Suites, Gdansk

Chmielna 10-25, Gdansk
   
  4.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell med miljövänlig profil i Gdansk stadscentrum ligger fem minuters promenad från Gröna porten, Neptunusfontänen och Gdańsks stadshus. St. Mary's Church och Gdansk gamla rådhus ligger också en kvarts promenad härifrån. Gdańsk centralstation ligger på 18 minuters gångavstånd och till Gdańsk Stocznia station promenerar du på 28 minuter.

  Radisson Blu Hotel, Gdansk 849 kr
  Radisson Blu Hotel, Gdansk

  Radisson Blu Hotel, Gdansk

  ul. Dlugi Targ 19, Gdansk, Pomerania
    
   5.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell i lyxstil ligger i Gdansk stadscentrum, nära Long Market, Neptunusfontänen och Gdańsks stadshus. St. Mary's Church och Gdansk gamla rådhus ligger också en kvarts promenad härifrån. Gdańsk centralstation ligger på 16 minuters gångavstånd och till Gdańsk Stocznia station promenerar du på 28 minuter.

   Puro Gdańsk Stare Miasto 611 kr
   Puro Gdańsk Stare Miasto

   Puro Gdańsk Stare Miasto

   ul. Stagiewna 26, Gdansk, Pomerania
     
    4.0 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell i Gdansk stadscentrum ligger fem minuters promenad från Gröna porten och Neptunusfontänen. Gdańsks stadshus och St. Mary's Church ligger också tio minuter härifrån. Gdańsk centralstation ligger på 18 minuters gångavstånd och till Gdańsk Stocznia station promenerar du på 30 minuter.

    Holiday Inn Gdansk - City Centre 738 kr
    Holiday Inn Gdansk - City Centre

    Holiday Inn Gdansk - City Centre

    Chmielna 1 Street, Gdansk, Pomerania
      
     4.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell ligger i Gdansk stadscentrum, tio minuters promenad från Gröna porten, St. Mary's Church och Neptunusfontänen. Artus-salen och Gdańsks stadshus ligger dessutom tio minuter härifrån. Gdańsk centralstation ligger på 19 minuters gångavstånd.

     Scandic Gdansk 626 kr
     Scandic Gdansk

     Scandic Gdansk

     Podwale Grodzkie 9, Gdansk, Pomerania
       
      4.0 av 5.0 Stjärnor

      Detta hotell i Gdansk stadscentrum ligger fem minuters promenad från Johannes Hevelius-monumentet och Gdansk gamla rådhus. St. Mary's Church och Gdańsks stadshus ligger också en kvarts promenad härifrån. Gdańsk centralstation ligger på 2 minuters gångavstånd och till Gdańsk Stocznia station promenerar du på 14 minuter.

      Hanza Hotel 733 kr
      Hanza Hotel

      Hanza Hotel

      Tokarska 6, Gdansk, Pomerania
        
       4.0 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell med spa ligger i Gdansk stadscentrum, nära St. Mary's Church och Gröna porten. Neptunusfontänen och Artus-salen ligger dessutom tio minuter härifrån. Gdańsk centralstation ligger på 14 minuters gångavstånd och till Gdańsk Stocznia station promenerar du på 23 minuter.

       Craft Beer Central Hotel 495 kr
       Craft Beer Central Hotel

       Craft Beer Central Hotel

       Podwale Grodzkie 4, Gdansk, Pomerania
         
        4.0 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell i Gdansk stadscentrum ligger fem minuters promenad från Johannes Hevelius-monumentet och Gdansk gamla rådhus. St. Mary's Church och Gdańsks stadshus ligger också en kvarts promenad härifrån. Gdańsk centralstation ligger inom 2 minuters gångavstånd, och till Gdańsk Stocznia station promenerar du på 16 minuter.

        Hotel Gdańsk 791 kr
        Hotel Gdańsk

        Hotel Gdańsk

        Szafarnia 9, Gdansk, Pomerania
          
         5.0 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell i lyxstil i Gdansk stadscentrum ligger tio minuters promenad från Gdańsks marina, Neptunusfontänen och Gdańsks stadshus. St. Mary's Church och Gdansk gamla rådhus ligger också 2 km härifrån. Gdańsk centralstation ligger på 22 minuters gångavstånd och till Gdańsk Stocznia station promenerar du på 30 minuter.