Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

En fantastisk guide till the Big Apple!

New York, New York – staden som aldrig sover!

Den som ger sig ut på en resa till New York möter en stad som har inspirerat oräkneliga mästerverk inom film, litteratur och musik, och kan stolt sälla sig till världens mest framstående städer. Det är inte konstigt att vissa New York-bor knappt skojar när de pratar om staden som ”universums centrum”.

Över 8 miljoner människor från alla tänkbara bakgrunder bor här och staden delas in i fem stadsdelar – Manhattan, Brooklyn, Queens, Staten Island och The Bronx – som alla har sin alldeles egen stämning och kultur. Med andra ord bjuder resor till New York på en kontrastrik stad som håller igång dygnet runt och som kan skryta med att ha äkta mångfald och något för alla.

Stadens kanske mest berömda landmärke är Frihetsgudinnan som vakar över stadens hamn. Statyn har varit en hoppets ledstjärna för invandrare som anlänt till USA på flykt från hungersnöd och fattigdom med hopp om att starta ett nytt liv, och symboliserar den amerikanska frihetsdrömmen. Som sången säger: ”If I can make it there, I can make it anywhere”, och New York lockar fortfarande tusentals människor som är villiga att satsa allt på ett kort och jaga sina drömmar i den stora staden. Du behöver bara känna energin som pulserar genom Grand Central Station eller den elektriska stämningen på Times Square nattetid för att förstå att du är någonstans alldeles speciellt.

Samtidigt som de mer traditionella turistattraktionerna i New York är måsten för besökare betyder mångfalden att det är lätt att smälta in i mängden och uppleva staden som vilken New York-bo som helst. För vissa innebär detta en avstickare till Coney Islands berömda nöjesupplevelser, medan andra kanske föredrar Brooklyns trendiga och bohemiska atmosfär. Eller varför inte uppleva afroamerikansk musik och kultur i Harlem? Ingen resa till New York är komplett utan ett allvarstyngt besök på World Trade Center Ground Zero memorial.

Oavsett hur du väljer att njuta av staden gör det legendariska tunnelbanesystemet livet lätt. Allt du behöver göra är att köpa ett MetroCard och fylla på det när det behövs. Om du är på ditt första besök i staden är Midtown East är ett utmärkt ställe att börja på. Med världsberömda sevärdheter som Empire State Building, Rockefeller Center och Chrysler Building är Midtown East ett bra ställe komma igång på – och tack vare New Yorks rutsystem är hela staden oerhört lätt att hitta i. The Big Apple har helt enkelt aldrig smakat bättre!


Reseguide för New York


Populära hotellerbjudanden i New York

Se alla 1 507 boenden i New York
The Roosevelt Hotel, New York City 1 264 kr
The Roosevelt Hotel, New York City

The Roosevelt Hotel, New York City

45 E 45th Street, New York
   
  3,7
  av 5, från 23 868 recensioner
  4.0 av 5.0

  Roosevelt Hotel, New York City ligger på hörnet av East 45th Street och Madison Avenue och erbjuder enkel tillgång till shopping och Broadway-teatrarna som ligger 3 kvarter bort.

  Salisbury Hotel 958 kr
  Salisbury Hotel

  Salisbury Hotel

  123 W 57th St, New York
    
   4,1
   av 5, från 17 501 recensioner
   3.0 av 5.0

   Det prisvärda Salisbury Hotel har ett utmärkt läge i Midtown, bara 2 kvarter från Central Park och inom gångavstånd från Times Square och Broadway-teatrarna. Hotellet har nygotisk arkitektur och öppnade 1931. Alldeles intill ligger det berömda Russian Tea Room, ett halvt kvarter bort ligger Carnegie Hall och det är 7 kvarter till Radio City Music Hall.

   YOTEL New York 1 685 kr
   YOTEL New York

   YOTEL New York

   570 Tenth Avenue, New York
     
    4,3
    av 5, från 11 424 recensioner
    4.0 av 5.0

    Detta hotell på Manhattan ligger i stadsdelen Midtown West, 800 meter från Times Square och drygt 1 km från New Amsterdam Theater och Madame Tussauds Wax Museum.

    The Belvedere Hotel 1 193 kr
    The Belvedere Hotel

    The Belvedere Hotel

    319 W 48th St, New York
      
     4,2
     av 5, från 19 540 recensioner
     3.5 av 5.0

     Detta New York-hotell ligger i händelsernas centrum, mitt bland teatrarna på Broadway. Times Square ligger 2 kvarter bort och det är 3 kvarter till Rockefeller Center.

     Park Central Hotel New York 908 kr
     Park Central Hotel New York

     Park Central Hotel New York

     870 7th Ave, New York
       
      3,9
      av 5, från 6 867 recensioner
      4.0 av 5.0

      Detta hotell i Midtown New York renoverades oktober 2013 och erbjuder ett attraktivt läge snett mittemot Carnegie Hall, 1 kvarter från Broadway, 2 kvarter från butikerna på Fifth Avenue och 2 kvarter från Central Park. Teaterdistriktet och Times Square ligger inom 1,5 km.

      Pod 51 1 103 kr
      Pod 51

      Pod 51

      230 E 51st St, New York
        
       4,1
       av 5, från 14 457 recensioner
       3.0 av 5.0

       Det nyskapande Pod Hotel kan erbjuda små, smart inredda rum och ett förstklassigt läge fyra kvarter från den Femte Avenyn på Manhattan, mindre än sex kvarter från teaterdistriktet och två kvarter från tunnelbanan.

       Paramount Times Square 1 342 kr
       Paramount Times Square

       Paramount Times Square

       235 West 46th Street, New York
         
        3,5
        av 5, från 12 284 recensioner
        4.0 av 5.0

        Detta eleganta hotell i New York ligger mitt bland Broadway-teatrarna, ett halvt kvarter från Times Square och ett halvt kvarter från Restaurant Row. Bryant Park, Minskoff Theater, Gershwin Theater och Radio City Music Hall ligger också i närheten. Du kan promenera till närliggande Central Park, 5th Avenue, Lido Center och Museum of Modern Art.

        The Watson Hotel 1 276 kr
        The Watson Hotel

        The Watson Hotel

        440 West 57th Street, New York
          
         3,9
         av 5, från 2 833 recensioner
         3.5 av 5.0

         Detta hotell i Midtown ligger tio minuters promenad från Central Park, Lincoln Center och Carnegie Hall. Broadway och Rockefeller Center ligger också 2 km härifrån. 59 St. - Columbus Circle Station ligger på 7 minuters gångavstånd och till 50 St. Station promenerar du på 7 minuter.

         Erbjudanden på paketresor till New York

         Populära flygerbjudanden

         Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.