Det kan finnas reserestriktioner för delstaten New York, däribland självisolering, med anledning av covid-19.

New YorkUnited States of America

New York, New York – staden som aldrig sover!

Den som ger sig ut på en resa till New York möter en stad som har inspirerat oräkneliga mästerverk inom film, litteratur och musik, och kan stolt sälla sig till världens mest framstående städer. Det är inte konstigt att vissa New York-bor knappt skojar när de pratar om staden som ”universums centrum”.

Över 8 miljoner människor från alla tänkbara bakgrunder bor här och staden delas in i fem stadsdelar – Manhattan, Brooklyn, Queens, Staten Island och The Bronx – som alla har sin alldeles egen stämning och kultur. Med andra ord bjuder resor till New York på en kontrastrik stad som håller igång dygnet runt och som kan skryta med att ha äkta mångfald och något för alla.

Stadens kanske mest berömda landmärke är Frihetsgudinnan som vakar över stadens hamn. Statyn har varit en hoppets ledstjärna för invandrare som anlänt till USA på flykt från hungersnöd och fattigdom med hopp om att starta ett nytt liv, och symboliserar den amerikanska frihetsdrömmen. Som sången säger: ”If I can make it there, I can make it anywhere”, och New York lockar fortfarande tusentals människor som är villiga att satsa allt på ett kort och jaga sina drömmar i den stora staden. Du behöver bara känna energin som pulserar genom Grand Central Station eller den elektriska stämningen på Times Square nattetid för att förstå att du är någonstans alldeles speciellt.

Samtidigt som de mer traditionella turistattraktionerna i New York är måsten för besökare betyder mångfalden att det är lätt att smälta in i mängden och uppleva staden som vilken New York-bo som helst. För vissa innebär detta en avstickare till Coney Islands berömda nöjesupplevelser, medan andra kanske föredrar Brooklyns trendiga och bohemiska atmosfär. Eller varför inte uppleva afroamerikansk musik och kultur i Harlem? Ingen resa till New York är komplett utan ett allvarstyngt besök på World Trade Center Ground Zero memorial.

Oavsett hur du väljer att njuta av staden gör det legendariska tunnelbanesystemet livet lätt. Allt du behöver göra är att köpa ett MetroCard och fylla på det när det behövs. Om du är på ditt första besök i staden är Midtown East är ett utmärkt ställe att börja på. Med världsberömda sevärdheter som Empire State Building, Rockefeller Center och Chrysler Building är Midtown East ett bra ställe komma igång på – och tack vare New Yorks rutsystem är hela staden oerhört lätt att hitta i. The Big Apple har helt enkelt aldrig smakat bättre!

Videoreseguide till New York

Var ska man bo i New York?

Wall Street - Financial District presenterar en administrativ byggnad, en stad och gatuliv

Manhattan

4.5/5Wonderful!(55 områdesrecensioner)

American Museum of Natural History och Central Park är några av de främsta sevärdheterna i Manhattan. Ta dig runt i staden genom att hoppa på tunnelbanan på 81 St. - Museum of Natural History Station eller 72 St. Station (Central Park West), och kolla in de fascinerande museerna, de imponerande monumenten och de svindlande skyskraporna.

Manhattan
Corona presenterar ett idrottsevenemang

Queens

2.5/5(4 områdesrecensioner)

Flushing Meadows-Corona Park och Resorts World Casino är några av de främsta sevärdheterna i Queens, och missa inte att utforska de populära butikerna. Hoppa på tunnelbanan på Briarwood Van Wyck Blvd. Station eller Jamaica Van Wyck Station om du vill besöka fler sevärdheter i området.

Queens
Midtown som inkluderar en stad

Midtown

4.5/5Wonderful!(11 områdesrecensioner)

Macy's och Bryant Park är några av de främsta sevärdheterna i Midtown. Ta dig runt i staden genom att hoppa på tunnelbanan på 42 St. - Bryant Pk. Station eller 34 St. Station (Herald Square), och kolla in de fascinerande museerna, de svindlande skyskraporna och konstgallerierna.

Midtown
Upper East Side presenterar en solnedgång och en stad

Upper East Side

De fascinerande museerna och den storslagna utsikten mot floden är bara några exempel på saker att utforska i Upper East Side. Du kan besöka berömda sevärdheter som Madison Avenue och Bloomingdale's, och hoppa på tunnelbanan på 86 St. Station (Lexington Av.) eller East 86th Street station om du vill se mer av staden.

Upper East Side
New York som visar affärsdistrikt, ett höghus och gatuliv

Central New York City

De svindlande skyskraporna och de vackra omgivningarna är bara några exempel på saker att utforska i Central New York City. Besök berömda sevärdheter som Broadway och Times Square, och hoppa på tunnelbanan på 49th St. Station eller 47 - 50 Sts - Rockefeller Center Station om du vill se mer av staden.

Central New York City
Upper West Side, New York, New York, USA

Upper West Side

5/5Exceptional!(1 områdesrecension)

De fascinerande museerna och de populära butikerna är bara några exempel på saker att utforska i Upper West Side. Besök berömda sevärdheter som Beacon-teatern och Lincoln Center, och hoppa på tunnelbanan på West 86th Street station eller 79 St. Station om du vill se mer av staden.

Upper West Side

Topphotell i New York

Arlo SoHo
Arlo SoHo
4 out of 5
231 Hudson Street, New York, NY
Priset är 923 kr per natt mellan 1 nov. och 2 nov.

Detta hotell i boutique-stil ligger i Manhattan, endast 2 km från New York University, One World Trade Center och National September 11 Memorial. Federal Reserve ...

4.2/5Excellent! (1,572 recensioner)
Absolutely awesome!

"This hotel and its localation was just AWESOME!! If you ever travel to New York - please enjoy this hotel."…"

Recension från 1 dec. 2019

Arlo SoHo
Arlo NoMad
Arlo NoMad
4 out of 5
11 East 31st Street, New York, NY
Priset är 923 kr per natt mellan 1 nov. och 2 nov.

Detta hotell i boutique-stil ligger i Midtown, tio minuters promenad från Empire State Building, Madison Square Park och Macy's. 33 St. Station (Park Av. S) ...

4.3/5Excellent! (2,157 recensioner)

"Nära till allt. På gångavstånd."…"

Recension från 5 nov. 2019

Arlo NoMad
Ravel Hotel Trademark Collection by Wyndham
Ravel Hotel Trademark Collection by Wyndham
4 out of 5
8-08 Queens Plaza South, Long Island City, NY
Priset är 1 065 kr per natt mellan 18 nov. och 19 nov.

Detta hotell med romantisk prägel i Queens ligger mindre än 5 km från Roosevelt-ön, Memorial Sloan-Kettering Cancer Center och FN:s högkvarter. 5th Avenue och ...

4/5Very Good! (1,033 recensioner)
Good business hotel

"Great business hotel. The surroundings has little to offer unless you do some walking. But the room was nice and the hotel was fresh and nice as well."…"

Recension från 28 feb. 2019

Ravel Hotel Trademark Collection by Wyndham
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Semesterboende i New York

TownePlace Suites by Marriott New York Manhattan/
TownePlace Suites by Marriott New York Manhattan/
2.5 out of 5
324 West 44th Street, New York, NY
Priset är 823 kr per natt mellan 1 nov. och 2 nov.

Detta lägenhetshotell i Midtown ligger nära The Majestic Theater och Saint James Theatre. Times Square och Shubert Theatre ligger också fem minuter härifrån. ...

4.4/5Wonderful! (419 recensioner)
Prisvärt!

"Väldigt bra hotell, bra läge, trevlig personal, fina och fräscha rum (lite små bara). Helt ok frukost, kunde ha funnits lite nyttigare alternativ men överlag bra. Det var ganska få platser där man satt och åt frukost så vissa såg jag hämtade och åt på rummet, men vi var relativt morgonpigga och fick ..."…"

Recension från 11 dec. 2019

TownePlace Suites by Marriott New York Manhattan/
Staybridge Suites Times Square
Staybridge Suites Times Square
3.5 out of 5
340 W 40 Street, New York, NY
Priset är 935 kr per natt mellan 1 nov. och 2 nov.

Detta lägenhetshotell i Midtown ligger fem minuters promenad från New York Times Building, Times Square och American Lyric Theater. Madame Tussauds Wax Museum ...

4.1/5Very Good! (1,621 recensioner)
Bra prisvärt hotell

"Bra hotell, fint läge, sköna sängar och större rum än jag trodde. Inte god frukost."…"

Recension från 27 jan. 2020

Staybridge Suites Times Square
The Grand NYC
The Grand NYC
2 out of 5
38 West 31st Street, New York, NY
Priset är 1 368 kr per natt mellan 1 nov. och 2 nov.

Denna lägenhet i Midtown ligger fem minuters promenad från 5th Avenue och Empire State Building. Macy's och Madison Square Garden ligger också tio minuter härifrån. ...

2.6/5 (383 recensioner)
Helt ok

"Jättebra läge"…"

Recension från 11 aug. 2019

The Grand NYC
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i New York

Toppaktiviteter i New York

Recensioner av New York

4.7

Toppdestination

5 - Fantastiskt
65
5 - Fantastiskt 73.86363636363636%
4 - Bra
21
4 - Bra 23.863636363636363%
3 - Okej
2
3 - Okej 2.272727272727273%
2 - Under förväntan
0
2 - Under förväntan 0%
1 - Väldigt dåligt
0
1 - Väldigt dåligt 0%

5/5 - Fantastiskt

ET

28 feb. 2020

En stad där det finns nått att göra och uppleva oavsett längd på resan.

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

6 feb. 2020

Ett utmärkt weekend resemålet men med höga prisnivåer på restauranger, nöjen mm.

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

7 jan. 2020

Fantastisk stad, alltid mycket att se o uppleva även om det var 10:e gången vi var där

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

5 dec. 2019

Ett besök på Red Rooster i Harlem rekomenderas Där serveras Brunch med gospelunderhållning på söndagar. Boka Dricks tillkommer vid restaurangbesök med ca 20% men kolla notan för ganska ofta är dricksen inräknad Missa inte Empire State Building

5/5 - Fantastiskt

Liselott

26 okt. 2019

Riktigt bra grej att göra är att ta Staten Islandfärjan från Battery Park fram och tillbaka. Gratis och fantastisk vy över Manhattan.

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

23 okt. 2019

Som att kliva in i en widescreen. Mycket (bl a Grand Central) känns gammalmodigt, New York skall man ändå någon gång uppleva. (Vi har varit där två gånger)

Städer nära New York

Foto av Kirsten Christiansen

Yonkers

Edgewater

Edgewater

Foto av Armando Pinto

Elizabeth

Jersey City

Jersey City