Reserestriktioner kan gälla för USA, som till exempel självisolering, på grund av covid-19.

New YorkUnited States of America

New York, New York – staden som aldrig sover!

Den som ger sig ut på en resa till New York möter en stad som har inspirerat oräkneliga mästerverk inom film, litteratur och musik, och kan stolt sälla sig till världens mest framstående städer. Det är inte konstigt att vissa New York-bor knappt skojar när de pratar om staden som ”universums centrum”.

Över 8 miljoner människor från alla tänkbara bakgrunder bor här och staden delas in i fem stadsdelar – Manhattan, Brooklyn, Queens, Staten Island och The Bronx – som alla har sin alldeles egen stämning och kultur. Med andra ord bjuder resor till New York på en kontrastrik stad som håller igång dygnet runt och som kan skryta med att ha äkta mångfald och något för alla.

Stadens kanske mest berömda landmärke är Frihetsgudinnan som vakar över stadens hamn. Statyn har varit en hoppets ledstjärna för invandrare som anlänt till USA på flykt från hungersnöd och fattigdom med hopp om att starta ett nytt liv, och symboliserar den amerikanska frihetsdrömmen. Som sången säger: ”If I can make it there, I can make it anywhere”, och New York lockar fortfarande tusentals människor som är villiga att satsa allt på ett kort och jaga sina drömmar i den stora staden. Du behöver bara känna energin som pulserar genom Grand Central Station eller den elektriska stämningen på Times Square nattetid för att förstå att du är någonstans alldeles speciellt.

Samtidigt som de mer traditionella turistattraktionerna i New York är måsten för besökare betyder mångfalden att det är lätt att smälta in i mängden och uppleva staden som vilken New York-bo som helst. För vissa innebär detta en avstickare till Coney Islands berömda nöjesupplevelser, medan andra kanske föredrar Brooklyns trendiga och bohemiska atmosfär. Eller varför inte uppleva afroamerikansk musik och kultur i Harlem? Ingen resa till New York är komplett utan ett allvarstyngt besök på World Trade Center Ground Zero memorial.

Oavsett hur du väljer att njuta av staden gör det legendariska tunnelbanesystemet livet lätt. Allt du behöver göra är att köpa ett MetroCard och fylla på det när det behövs. Om du är på ditt första besök i staden är Midtown East är ett utmärkt ställe att börja på. Med världsberömda sevärdheter som Empire State Building, Rockefeller Center och Chrysler Building är Midtown East ett bra ställe komma igång på – och tack vare New Yorks rutsystem är hela staden oerhört lätt att hitta i. The Big Apple har helt enkelt aldrig smakat bättre!

Videoreseguide till New York

Var ska man bo i New York?

Topphotell i New York

DoubleTree by Hilton New York Times Square West
DoubleTree by Hilton New York Times Square West
4 out of 5
350 W 40th St, New York, NY
Priset är 676 kr per natt mellan 25 feb. och 26 feb.

Detta hotell i Midtown ligger fem minuters promenad från American Lyric Theater och New York Times Building. Times Square och Madame Tussauds Wax Museum ligger ...

3.8/5Good! (2,889 recensioner)

"Hotellet låg väldigt bra och allt fungerade precis som det skulle. Åker gärna hit igen"…"

Recension från 23 dec. 2019

DoubleTree by Hilton New York Times Square West
Millennium Times Square New York
Millennium Times Square New York
4 out of 5
145 W 44th St, New York, NY
Priset är 660 kr per natt mellan 27 jan. och 28 jan.

Detta hotell i Midtown ligger nära Times Square, Broadway och Minskoff Theater. Madame Tussauds Wax Museum och Shubert Theatre ligger också fem minuter härifrån. ...

3.7/5Good! (4,298 recensioner)

"Hotellet har ett väldigt bra läge ca 50m från Times Square. Smidig incheckning och trevlig personal, men rummen där vi bodde var lite slitna"…"

Recension från 28 feb. 2020

Millennium Times Square New York
Millennium Hilton New York Downtown
Millennium Hilton New York Downtown
4 out of 5
55 Church Street, New York, NY
Priset är 797 kr per natt mellan 29 jan. och 30 jan.

Detta hotell i Manhattan ligger nära The Oculus och National September 11 Memorial. Wall Street och One World Trade Center ligger dessutom tio minuter härifrån. ...

4/5Very Good! (1,738 recensioner)

"Nice hotel with helpful staff. Breakfast around 30 dollars but very standard menu"…"

Recension från 3 okt. 2019

Millennium Hilton New York Downtown
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Semesterboende i New York

TownePlace Suites by Marriott New York Manhattan/
TownePlace Suites by Marriott New York Manhattan/
2.5 out of 5
324 West 44th Street, New York, NY
Priset är 780 kr per natt mellan 27 jan. och 28 jan.

Detta lägenhetshotell i Midtown ligger nära The Majestic Theater och Saint James Theatre. Times Square och Shubert Theatre ligger också fem minuter härifrån. ...

4.4/5Excellent! (514 recensioner)
Prisvärt!

"Väldigt bra hotell, bra läge, trevlig personal, fina och fräscha rum (lite små bara). Helt ok frukost, kunde ha funnits lite nyttigare alternativ men överlag bra. Det var ganska få platser där man satt och åt frukost så vissa såg jag hämtade och åt på rummet, men vi var relativt morgonpigga och fick ..."…"

Recension från 11 dec. 2019

TownePlace Suites by Marriott New York Manhattan/
Staybridge Suites Times Square
Staybridge Suites Times Square
3.5 out of 5
340 W 40 Street, New York, NY
Priset är 773 kr per natt mellan 27 jan. och 28 jan.

Detta lägenhetshotell i Midtown ligger fem minuters promenad från New York Times Building, Times Square och American Lyric Theater. Madame Tussauds Wax Museum ...

4/5Very Good! (1,685 recensioner)
Bra prisvärt hotell

"Bra hotell, fint läge, sköna sängar och större rum än jag trodde. Inte god frukost."…"

Recension från 27 jan. 2020

Staybridge Suites Times Square
1234 Broadway Avenue
1234 Broadway Avenue
2 out of 5
38 West 31st Street, New York, NY
Priset är 1 328 kr per natt mellan 5 feb. och 6 feb.

Denna lägenhet i Midtown ligger fem minuters promenad från 5th Avenue och Empire State Building. Macy's och Madison Square Garden ligger också tio minuter härifrån. ...

2.7/5 (392 recensioner)
Helt ok

"Jättebra läge"…"

Recension från 11 aug. 2019

1234 Broadway Avenue
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i New York

Toppaktiviteter i New York

Recensioner av New York

4.7

Toppdestination

5 - Fantastiskt
65
5 - Fantastiskt 73.86363636363636%
4 - Bra
21
4 - Bra 23.863636363636363%
3 - Okej
2
3 - Okej 2.272727272727273%
2 - Under förväntan
0
2 - Under förväntan 0%
1 - Väldigt dåligt
0
1 - Väldigt dåligt 0%

5/5 - Fantastiskt

ET

28 feb. 2020

En stad där det finns nått att göra och uppleva oavsett längd på resan.

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

6 feb. 2020

Ett utmärkt weekend resemålet men med höga prisnivåer på restauranger, nöjen mm.

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

7 jan. 2020

Fantastisk stad, alltid mycket att se o uppleva även om det var 10:e gången vi var där

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

5 dec. 2019

Ett besök på Red Rooster i Harlem rekomenderas Där serveras Brunch med gospelunderhållning på söndagar. Boka Dricks tillkommer vid restaurangbesök med ca 20% men kolla notan för ganska ofta är dricksen inräknad Missa inte Empire State Building

5/5 - Fantastiskt

Liselott

26 okt. 2019

Riktigt bra grej att göra är att ta Staten Islandfärjan från Battery Park fram och tillbaka. Gratis och fantastisk vy över Manhattan.

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

23 okt. 2019

Som att kliva in i en widescreen. Mycket (bl a Grand Central) känns gammalmodigt, New York skall man ändå någon gång uppleva. (Vi har varit där två gånger)

Städer nära New York