Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Semester i Oslo

Den norska huvudstaden är en vacker, europeisk stad som är känd för sina museer, ett förflutet inom sjöfart och kilometer efter kilometer av orört landskap.

Med sina kulturella lockelser, kaféer och sitt nattliv har Oslo den atmosfär och energi som en riktig metropol har, samtidigt har man alltid nära till naturen, vilket ger staden en frisk och lättsam charm. Under resor till Oslo märker du att det är en kompakt stad som ligger i norra änden av en fjord, omgiven av skogar med många sjöar och vandringsleder.  
Detta må vara en av de dyraste städerna i världen, men låt inte det hindra dig från att resa till Oslo. Varför inte åka hit under en weekend, med ett färdigt weekendpaket? Staden anses ofta vara en av de bästa boendemiljöerna i Europa vad gäller livskvalitet.

Nordiska äventyrare har bidragit till Oslos rika historia inom sjöfarten, från vikingaräder genom norra Europa till de legendariska resorna som utforskarna Roald Amundsen och Thor Heyerdahl gav sig ut på. Bekanta dig med stadens maritima arv under ett besök på Bygdøy, en närliggande halvö där det finns gott om museer.

Res över tusen år bakåt i tiden och titta på vikingaskepp från 800-talet på museet Vikingskipshuset. Besök Frammuseet och stå på däcket till det fartyg som förde Amundsen till Sydpolen. Ett annat exempel på Norges äventyrsanda hittar du på Kon-Tiki Museet. Här hittar du den hemmagjorda flotte som en gång förde Heyerdahl och fem följeslagare hela vägen över Stilla Havet.

Osloborna tycker verkligen om att vistas ute i den friska luften i staden, men Oslo är även känt för att vara ett kulturellt centrum. I Oslo arrangeras tusentals framträdanden varje år på stadens många klubbar, teatrar, konserthallar och museer. Njut av opera eller balett på Operahuset i Oslo. Håll utkik efter framträdanden med ledande norska artister i Oslo rådhus och Oslo domkirke.

De flesta attraktionerna hittar du i centrala Oslo och det är enkelt att ta sig runt till fots i staden. Om du tänker åka kollektivt ska du överväga att köpa ett Oslo Pass, det passar utmärkt under weekendresor. Då får du åka obegränsat med spårvagn, buss, tunnelbana, tåg och färja och du får även gratis inträde till många museer. I passet ingår också rabatter på restauranger och fritidsanläggningar.


Reseguide för Oslo


Populära hotellerbjudanden i Oslo

Se alla 174 hotell i Oslo
806 kr
Gardermoen Airport Hotel

Gardermoen Airport Hotel

Ravineveien 11, Ullensaker
3,9
av 5, från 2 635 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i Gardemoen ligger 0,5 km från Ullensaker museum och 2,9 km från SAS museum. Munchmuseet och Oslos operahus ligger också mindre än fem mil härifrån.

1,261 kr
Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen

Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen

Hotelveien, Ullensaker
4,3
av 5, från 3 954 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell med miljövänlig profil i Gardemoen ligger 1,8 km från SAS museum och 5,4 km från Ullensaker museum. Munchmuseet och Oslos operahus ligger också mindre än fem mil härifrån.

566 kr
P-hotels Oslo

P-hotels Oslo

Grensen 19, Oslo
3,2
av 5, från 2 469 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i Centrala Oslo ligger nära Oslo Nye Teater, Karl Johans gate och Parlamentet. Nationalgalleriet och Oslo domkirke ligger också tio minuter härifrån.

1,274 kr
Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

Sonja Henies Plass 3 Postboks 9206, Oslo
4,2
av 5, från 5 497 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell är inrymt i ett modernt komplex och den högsta hotellbyggnaden i norra Europa. Lyxhotellet ligger i centrala Oslo, 100 meter från den livliga Karl Johans gate.

576 kr
Citybox Oslo

Citybox Oslo

Prinsensgate 6, Oslo
3,9
av 5, från 1 322 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i Centrala Oslo ligger nära Cinemateket och Oslo domkirke. Jernbanetorget och Minibottle Gallery ligger dessutom fem minuter härifrån.

1,846 kr
Grand Hotel Oslo

Grand Hotel Oslo

Karl Johansgate 31, Oslo
4,5
av 5, från 413 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell i lyxstil ligger i Centrala Oslo, nära Oslo Nye Teater, Karl Johans gate och Parlamentet. Nationalgalleriet och Oslo domkirke ligger också tio minuter härifrån.

1,140 kr
Park Inn by Radisson Oslo Airport

Park Inn by Radisson Oslo Airport

Henrik Ibsens Vei; Terminal Building, Ullensaker
4,3
av 5, från 2 335 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell med miljövänlig profil i Gardemoen ligger 0,8 km från SAS museum och 3,9 km från Ullensaker museum. Munchmuseet och Oslos operahus ligger också mindre än fem mil härifrån.

693 kr
Hotell Bondeheimen

Hotell Bondeheimen

Rosenkrantz' Gate 8, Oslo
4,0
av 5, från 4 876 recensioner
4.0 av 5.0

Best Western Hotell Bondeheimen ligger i centrala Oslo, 100 meter från huvudgatan Karl Johans gate och en kort promenad från parlamentet och Nasjonalgalleriet. Flygbussen och tåget stannar bara några minuter bort. Det tar 3 minuter att promenera till tunnelbanestationen Stortinget och 10 minuter till centralstationen.

Populära flygerbjudanden

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.