Början av huvudsektionen
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Parc Güell

Titta ut över Barcelona från terrassen som formgivits av Gaudí i denna park i stadens norra del.

Bästa sättet att få en sammanhållande bild av Barcelona är att titta ut över staden från parken i Gràcia, norr om stadens centrum. Parc Güell är formgivet av Gaudí och byggdes under åren 1900-1914. Parken är inte bara känd för sin fantastiska utsikt från toppen av kullen, utan även för sina många besynnerliga inslag, inklusive hus i pepparkaksstil, täckta gångbanor och en mosaikbelagd terrass.

Den 15 hektar stora parken utformades från början som ett bostadsområde för stadens aristokrati. I slutändan byggdes endast två hus. Gaudí bodde i det ena. Idag rymmer det Gaudís husmuseum och är öppet för allmänheten. Man får betala en liten avgift för att gå runt i huset, som är fyllt av möbler formgivna av Gaudí och lära sig om arkitektens liv och arbete.

Entrén till parken ligger längst ned vid kullen. Grindstugorna ser ut som jättestora pepparkakashus så det är svårt att missa dem.

Nedanför en uppsättning trappor ligger en drakfontän. Stanna till för att ta ett kort framför mosaikstatyn och fortsätt därefter upp för kullen till mosaikterrassen på toppen. Terrassen är formgiven i Gaudís signaturstil, med klara färger och kurvade linjer har formen av en havsorm. Härifrån kan man titta ut över hela Barcelona. Området är ofta fullpackat, särskilt vid solnedgången. På vintern är det lugnare.

Resten av parken är full av buskar och gångbanor. Stanna till och ta igen dig på en bänk som formgivits av Spaniens mest kända arkitekt.

Parken har öppet från klockan 10:00 varje dag. Stängningstiderna varierar under året. Det är gratis att gå in.

Från den närmaste tunnelbanestationen tar det 20 minuter att gå uppför kullen till ingången till parken. Det går även att ta bussen dit.


Andra sevärdheter i Barcelona


Erbjudanden på paketresor till Park Güell

Hotell nära Park Güell

Se alla 5 062 boenden nära Park Güell
Wilson Boutique Hotel 587 kr
Wilson Boutique Hotel

Wilson Boutique Hotel

Avinguda Diagonal 568, Barcelona, Barcelona
   
  4.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell i Sarria-Sant Gervasi ligger en kvarts promenad från Rambla de Catalunya, Passeig de Gracia och Casa Mila. Casa Batllo och Hospital Clinic ligger också 2 km härifrån. Provenca Station ligger på 10 minuters gångavstånd och till Gracia Station promenerar du på 10 minuter.

  Catalonia Park Güell 576 kr
  Catalonia Park Güell

  Catalonia Park Güell

  Pg. Mare de Déu del Coll, 10, Barcelona, Barcelona
    
   3.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell i Gracia ligger 15 minuters promenad från Park Güell och Casa Museu Gaudí. Passeig de Gracia och Casa Mila ligger också 3 km härifrån. Penitents Station ligger på 6 minuters gångavstånd och till Vallcarca Station promenerar du på 6 minuter.

   Negresco Princess 1 202 kr
   Negresco Princess

   Negresco Princess

   Roger de Lluria, 16-18, Barcelona
     
    4.5 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell i lyxstil ligger i Eixample, nära Casa Calvet, Teatre Museu El Rei de la Màgia och Teatre Tívoli. Espai Volart och Jardines de la Torre de les Aigues ligger dessutom fem minuter härifrån. Urquinaona Station ligger inom 2 minuters gångavstånd, och till Passeig de Gracia Station promenerar du på 6 minuter.

    Axel Hotel Barcelona & Urban Spa - Adults Only 828 kr
    Axel Hotel Barcelona & Urban Spa - Adults Only

    Axel Hotel Barcelona & Urban Spa - Adults Only

    Aribau 33, Barcelona, Barcelona
      
     4.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell med spa i Eixample ligger tio minuters promenad från Barcelonas universitet, Casa Batllo och Passeig de Gracia. Rambla de Catalunya och Hospital Clinic ligger också tio minuter härifrån. Universitat Station ligger på 6 minuters gångavstånd och till Urgell Station promenerar du på 10 minuter.

     Gran Hotel Havana 1 129 kr
     Gran Hotel Havana

     Gran Hotel Havana

     Gran Via de Les Corts Catalanes, 647, Barcelona, Barcelona
       
      4.5 av 5.0 Stjärnor

      Detta hotell i lyxstil i Eixample ligger tio minuters promenad från Teatre Tívoli, Passeig de Gracia och Plaça de Catalunya. Casa Batllo och Palau de la Musica Catalana ligger också tio minuter härifrån. Tetuan Station och Girona Station ligger inom fem minuters gångavstånd.

      Catalonia Park Putxet Hotel 629 kr
      Catalonia Park Putxet Hotel

      Catalonia Park Putxet Hotel

      Putget 68-74, Barcelona, Barcelona
        
       4.0 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell i Sarria-Sant Gervasi ligger mindre än 2 km från Casa Vicens, Park Güell och Passeig de Gracia. Casa Museu Gaudí och Rambla de Catalunya ligger också 2 km härifrån. Padua Station ligger på 7 minuters gångavstånd och till El Putxet Station promenerar du på 8 minuter.

       Casa Vilaró
       Casa Vilaró

       Casa Vilaró

       Avinguda Coll del Portell, 67, Gracia, Barcelona
         
        3.5 av 5.0 Stjärnor

        Detta familjevänliga pensionat ligger nära flygplatsen i Barcelona, ungefär tre kilometer från Park Güell, Casa Mila och Sagrada Familia. Casa Batllo och Plaça de Catalunya ligger dessutom 5 km härifrån. Vallcarca Station ligger på 9 minuters gångavstånd och till Lesseps Station promenerar du på 9 minuter.

        House Vilaró Park Guell. Dubbel
        House Vilaró Park Guell. Dubbel

        House Vilaró Park Guell. Dubbel

        Avenida Coll del Portell, 67, Gracia, Barcelona, Katalonien
          
         0.0 av 5.0 Stjärnor

         Denna familjevänliga villa vid havet i Barcelona ligger fem minuters promenad från Gaudí Experiencia och Casa Museu Gaudí. Park Güell och Passeig de Gracia ligger också 2 km härifrån. Vallcarca Station ligger på 9 minuters gångavstånd och till Lesseps Station promenerar du på 9 minuter.