Pildammsparken

Malmös största park omger en 1600-talssjö som en gång i tiden försåg staden med dricksvatten. Idag är det en populär park för promenader och konserter.

Pildammsparken är en offentlig park om 45 hektar. Med skogspartier, sjöar och fleråriga trädgårdar är det en populär plats för nöjen och evenemang.

Parken ritades av arkitekten Ferdinand Boberg. Dess ursprungliga syfte var att husera Baltiska utställningen 1914, som hyllade industri och kultur i länderna kring Östersjön.

Börja din promenad vid Margaretapaviljongen, som fått sitt namn av dåvarande kronprinsessan. Paviljongen är en av endast ett fåtal av utställningens ursprungliga byggnader som fortfarande står. Fortsätt från paviljongen längsmed Kronprinsessan Margaretas blomstergata. Under vår och sommar planterar landskapsarkitekter blommor efter ett tema, som till exempel Monets näckrosor. Bredvid blomstergatan hittar du en rosenträdgård som tillägnats drottning Silvia.

Utforska Pildammstornet, det mer än hundraåriga tornet på den östra sidan av parkens största sjö. I början av 1900-talet fungerade det som vattentorn, men numera hittar du Galleri Pildammstornet här. Kom hit och se utställningar av lokala och internationella konstnärer. Yngre besökare kan roa sig med parkens ljud- och ljusuppvisningar. Under sommaren blir tre fontäner i sjön upplysta och man spelar klassisk musik.

Besök parken under de varma månaderna mellan juni och augusti för att se något av alla utomhusevenemang som anordnas i parken. Dessa tar plats på amfiteatern Pildammsteatern och Tallriken, en rund gräsmatta som omges av skogspartier. Här kan du se dansföreställningar och lyssna på band som spelar jazz, rock och reggae. Du hittar en evenemangskalender på festivalen Sommarscens officiella hemsida. Håll utkik efter dina favoritevenemang under den här två månader långa säsongen med utomhusföreställningar.

Pildammsparken ligger i området Kronoborg, ungefär 25 minuters promenad från centrala Malmö. Parken har en liten bilparkering med gratis parkering upp till fyra timmar under dagen. Parkeringsplatserna går fort under helger och helgdagar. Lokaltrafik, med buss och tåg, stannar i närheten. Parken är öppen dygnet runt, året runt. Det kostar inget att gå in i parken.


Se mer av Malmö (med närområde)


Hotell i närheten

De 10 populäraste hotellen närmast Pildammsparken


De mest bokade hotellen

De mest populära hotellen nära Pildammsparken

Visa alla hotell i närheten av Pildammsparken