Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Pinakoteket i São Paulo

Titta på São Paulos äldsta konstsamling, ta en lugn promenad genom en skulpturträdgård och se på några av de nästan 9 000 konstverken.

Pinakoteket i São Paulo är det äldsta galleriet i São Paulo och hyllas av lokalbefolkningen för sin breda samling av brasiliansk konst. Det är också en av stadens populäraste sevärdheter. Besök det historiska galleriet och titta på den vackra parken Jardim da Luz. Idag hyser trädgården museets skulptursamling. Inne i museibyggnaden kan du titta på en stor samling målningar och skisser av brasilianska och internationella konstnärer. Titta närmare på den omfattande bokhandeln där du hittar souvenirer och minnessaker, eller slappna av med en kopp kaffe på museets kafé.

Börja dagen med en rask promenad i parken Jardim da Luz. Parken är en av de äldsta i staden och här finns även en skulpturträdgård som hör till Pinakoteket i São Paulo. Slå dig ner på museets terrasskafé för att få en lugn start på dagen med något varmt att dricka och något gott att äta. Beundra arkitekturen i denna historiska byggnad, som har hyst galleriet sedan 1905. Museet byggdes om på 1990-talet och är nu ett av de mest framåtskridande gallerierna i Brasilien, men man har ändå lyckats behålla den historiska identiteten.

Gå in på museet för att se de övriga samlingarna. Om du vill se fler skulpturer ska du gå uppför trappan till andra våningen, där du hittar ett galleri med taktil konst och brasilianska skulpturer. Titta gärna på några av museets övriga 9 000 föremål. Museets fokus ligger på brasilianska konstnärer från 1800- och 1900-talen, med bland annat stora namn som Oscar Pereira da Silva, Antônio Parreiras och Almeida Júnior.

Bege dig till första våningen och se vilka tillfälliga utställning som museet arrangerar under din vistelse. Sedan ombyggnationerna på 1990-talet har Pinakoteket i São Paulo tagit emot några av världens populäraste resande utställningar. Stanna till i museibutiken för att köpa affischer och vykort med motiv från museets samlingar.

Pinakoteket i São Paulo ligger i centrum och tunnelbanestationen Luz ligger direkt utanför ingången. Om du kommer med bil hittar du avgiftsbelagd parkering på gatorna som omger museet. Pinakoteket i São Paulo är stängt på måndagar och inträdet är gratis på torsdagskvällar och lördagar.


Andra sevärdheter i São Paulo


Karta

Hotell nära Pinacoteca do Estado de São Paulo-museet

Se alla 850 boenden nära Pinacoteca do Estado de São Paulo-museet
Nobile Downtown São Paulo 562 kr
Nobile Downtown São Paulo

Nobile Downtown São Paulo

Rua Araujo, 141, Centro Republica, São Paulo
   
  4,1
  av 5, från 756 recensioner
  3.5 av 5.0

  Detta hotell i Republica ligger mindre än 2 km från Copan (skyskrapa), Rua 25 de Marco och Frei Caneca shoppingcenter och kongresscenter. Paulista Avenue och Sirio Libanes-sjukhuset ligger också 3 km härifrån. Republica tunnelbanestation ligger på 4 minuters gångavstånd och till Anhangabau tunnelbanestation promenerar du på 13 minuter.

  Hotel Nóbilis 434 kr
  Hotel Nóbilis

  Hotel Nóbilis

  Sta. Ifigênia, 72 - Sta. Efigênia, São Paulo, SP
    
   3,6
   av 5, från 503 recensioner
   3.0 av 5.0

   Detta hotell ligger i Santa Ifigenia, en kvarts promenad från Theatro Municipal de São Paulo, Rua 25 de Marco och Sala São Paulo-konserthallen. Frihetstorget och Paulista Avenue ligger dessutom 5 km härifrån. Sao Bento tunnelbanestation ligger på 7 minuters gångavstånd och till Luz metrostation promenerar du på 8 minuter.

   Ramada Encore São Paulo Tiradentes 621 kr
   Ramada Encore São Paulo Tiradentes

   Ramada Encore São Paulo Tiradentes

   Avenida Tiradentes, 826, São Paulo, São Paulo
     
    4,3
    av 5, från 220 recensioner
    3.5 av 5.0

    Detta hotell i Zona Leste ligger mindre än 2 km från Rua Jose Paulino och Rua 25 de Marco. Paulista Avenue och Shoppingcentret Norte ligger också 5 km härifrån. Tiradentes tunnelbanestation och Armenien tunnelbanestation ligger inom fem minuters gångavstånd.

    ibis budget Sao Paulo Sao Joao 427 kr
    ibis budget Sao Paulo Sao Joao

    ibis budget Sao Paulo Sao Joao

    Av Sao Joao 1.140 Centro, São Paulo
      
     3,8
     av 5, från 430 recensioner
     2.5 av 5.0

     Detta hotell ligger i Central Zone, mindre än 2 km från Theatro Municipal de São Paulo, Rua 25 de Marco och Pinacoteca do Estado de São Paulo-museet. Mercado Municipal (matmarknad) och Fotbollsmuseum ligger dessutom 5 km härifrån. Santa Cecilia tunnelbanestation ligger på 8 minuters gångavstånd och till Republica tunnelbanestation promenerar du på 9 minuter.

     Hotel Internacional São Paulo 256 kr
     Hotel Internacional São Paulo

     Hotel Internacional São Paulo

     Av Ipiranga 1198 República, Centro, São Paulo
       
      3,1
      av 5, från 84 recensioner
      2.5 av 5.0

      Detta hotell i Santa Ifigenia ligger tio minuters promenad från Rua 25 de Marco och Theatro Municipal de São Paulo. Sala São Paulo-konserthallen och Frihetstorget ligger dessutom 2 km härifrån. Luz metrostation ligger på 7 minuters gångavstånd och till Sao Bento tunnelbanestation promenerar du på 8 minuter.

      Luz Plaza São Paulo 702 kr
      Luz Plaza São Paulo

      Luz Plaza São Paulo

      Rua Prates, 145 - Bom Retiro, São Paulo, SP
        
       4,3
       av 5, från 364 recensioner
       4.0 av 5.0

       Detta hotell i Bom Retiro ligger en kvarts promenad från Sala São Paulo-konserthallen och Rua 25 de Marco. Theatro Municipal de São Paulo och Frihetstorget ligger endast 3 km härifrån. São Paulo Luz station ligger på 5 minuters gångavstånd och till São Paulo Julio Prestes station promenerar du på 8 minuter.

       Hotel Positano
       Hotel Positano

       Hotel Positano

         
        3,0
        av 5, från 3 recensioner
        2.5 av 5.0

        Detta hotell i Central Zone ligger 15 minuters promenad från Rua Jose Paulino och Rua 25 de Marco. Paulista Avenue och Salomos tempel ligger också 5 km härifrån. Tiradentes tunnelbanestation ligger på 5 minuters gångavstånd och till São Paulo Luz station promenerar du på 10 minuter.

        EZ Aclimação Hotel 387 kr
        EZ Aclimação Hotel

        EZ Aclimação Hotel

        Avenida Armando Ferrentini 668, São Paulo, SP
          
         4,2
         av 5, från 1 040 recensioner
         3.5 av 5.0

         Detta hotell ligger nära flygplatsen, en kvarts promenad från Santa Joanas sjukhus, Aclimacao Park och Sao Paulos kulturcenter. Hcor Hospital och Paulista Shopping Center ligger dessutom 2 km härifrån. Ana Rosa tunnelbanestation ligger på 11 minuters gångavstånd och till Paraiso tunnelbanestation promenerar du på 13 minuter.