Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Pnyx

Besök demokratins födelseplats där män möttes som likar för att ta gemensamma besluta om sin stad.

Det var på Pnyx atenarnas demokratiska församling träffades under antiken. Den lilla kullen blev födelseplatsen för världens första kända demokrati i vår mening. Sätt dig på sluttningen där tusentals män samlades för att lyssna till politiska tal och debattera beslut om den växande staden. Det var första gången som alla vuxna fria män i en stad hade samma röst i en beslutande församling.

Pnyx ligger strax väster om Akropolis mitt i Aten. Kullen omges av grönytor som gör den till ett bra utflyktsmål för en picknick. Den lilla kullen är en opretentiös sevärdhet som är väl värd ett besök innan du besöker Akropolos eller de arkeologiska platserna och museerna i närheten. På plats får du snabbt en känsla för hur viktig platsen har varit för den moderna demokratin världen över. Titta på lämningarna efter stenplattformen där stora talare som Aristides, Perikles och Demosthenes stod när de talade till sina landsmän.

Pnyx började i blygsam skala som ett naturområde med en skyddsmur mot norr. En annan halvrund mur tillkom senare tillsammans med trappor som ledde till talarstolen. Det fanns också 500 sittplatser i trä för männen som ingick i stadsfullmäktige som valdes av församlingen. En tredje ombyggnad följde samma mönster, men gjordes större. Pnyx kunde rymma upp mot 13 000 personer. För att en diskussion skulle äga rum var minst 6 000 stadsmedborgare tvungna att närvara. Församlingen samlades var nionde dag och diskuterade politiska och sociala frågor.

Pnyx ligger mitt i Aten på gångavstånd från flera arkeologiska platser. Det är gratis att besöka kullen och den är öppen hela dagen.


Reseguide för Pnyx


Karta

Populära hotellerbjudanden

Se alla 632 hotell nära Pnyx
1,470 kr
Athens Gate Hotel

Athens Gate Hotel

10 Syngrou Avenue, Athens
4,6
av 5, från 1 450 recensioner
4.0 av 5.0

Detta familjevänliga hotell ligger i ett historiskt område i Aten, nära Zeus tempel, Grekiska evangeliska kyrkan och Hadrianus båge. Dionysos teater och Lysikratesmonumentet ligger dessutom fem minuter härifrån.

2,007 kr
Electra Metropolis Athens

Electra Metropolis Athens

15 Mitropoleos Street, Athens
4,7
av 5, från 164 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell i lyxstil i Centrala Aten ligger tio minuters promenad från Maria Callas-museet, Syntagmas torg och Greklands parlament. Romersk agora och Monastiraki loppmarknad ligger också tio minuter härifrån.

1,098 kr
Royal Olympic Hotel

Royal Olympic Hotel

28-34 Athanasiou Diakou Str, Athens
4,1
av 5, från 1 079 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell i lyxstil i Centrala Aten ligger tio minuters promenad från Zeus tempel, Akropolismuseet och Hadrianus båge. Romersk agora och Parthenon ligger också en kvarts promenad härifrån.

1,425 kr
Divani Palace Acropolis

Divani Palace Acropolis

19 25 Parthenonos St, Athens
3,9
av 5, från 509 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell i lyxstil i Anafiotika ligger tio minuters promenad från Akropolismuseet, Parthenon och Filopappos kulle. Herodes Atticus' odeion och Zeus tempel ligger också tio minuter härifrån.

644 kr
Athenaeum Grand Hotel

Athenaeum Grand Hotel

142 Syggrou Street, Athens
4,4
av 5, från 43 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i Neos Kosmos ligger mindre än 2 km från Onassis kulturcentrum, Akropolismuseet och Parthenon. Filopappos kulle och Romersk agora ligger också 2 km härifrån.

1,736 kr
Electra Palace Athens

Electra Palace Athens

18 - 20 N Nikodimou Street, Athens
4,5
av 5, från 1 218 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell i lyxstil i Centrala Aten ligger tio minuters promenad från Grekiska folkkonstmuseet, Romersk agora och Syntagmas torg. Greklands parlament och Akropolismuseet ligger också tio minuter härifrån.

1,134 kr
Amalia Hotel Athens

Amalia Hotel Athens

10 Amalias Avenue, Athens
4,5
av 5, från 560 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell med miljövänlig profil i Centrala Aten ligger nära Atens nationalträdgård och Syntagmas torg. Greklands parlament och Romersk agora ligger också tio minuter härifrån.

1,138 kr
Plaka Hotel

Plaka Hotel

7, Kapnikareas & Mitropoleos St, Athens
4,5
av 5, från 584 recensioner
3.0 av 5.0

Detta familjevänliga hotell ligger i ett historiskt område i Aten, ungefär tio minuters promenad från Antika Agora, Greklands parlament och Akropolismuseet. Panathinaikostadion ligger 1,5 km härifrån.