Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Njut av kultur och stränder under en weekend i Björneborg

Vid Kumo älvs mynning ligger en stad som glänser lika mycket som solen på Ytterös strand. Björneborg är känt för sin internationella jazzfestival och sitt högt rankade ishockeylag Ässät, vars namn betyder ”spader ess”.

Den livliga staden Björneborg har ett centralt läge vid Bottenhavets kust. På en weekend i Björneborg kan du njuta av grönskande parker och solsken på Skrivarholmen och Ytterös stränder. Invånarna i Björneborg uppskattar kultur i alla former – den hängivna fankulturen kring ishockeylaget och den mycket populära Pori Jazz Festival är olika exempel på detta. Besök också Björneborgs konstmuseum ochBjörneborgs teater om du söker efter kulturell spis.

De mest kända evenemanget i denna kuststad är garanterat Pori Jazz Festival, som lockar musikälskare av olika slag till Skrivarholmen i juli varje år. Finlands äldsta jazzfestival lockar årligen tusentals besökare att boka resor till Björneborg, som förutom gratis musik kan njuta av den vackra naturen vid Kumo älv. På Skrivarholmen anordnas också rockfestivalen Porispere, där Kirjurinluoto Arena används som huvudscen för de storskaliga evenemangen.

Även om din resa till Björneborg inte sammanfaller med dessa stora evenemang är Skrivarholmen ändå värt ett besök. Trädgården i engelsk stil är en underbar plats där du kan strosa runt eller avnjuta en picknick i lugn och ro. Den tre hektar stora Pelle Hermanni-lekparken, med massor av roliga gratisaktiviteter, gör Skrivarholmen till ett trevligt besöksmål även för barnen. På Skrivarholmen finns också en långgrund badstrand och trafikparken Vinkkari för barn.

Weekendresor till Björneborg vore inte kompletta utan ett besök på Ytterös strand. Luta dig tillbaka på den fina solvarma sanden eller ta en vindsurfingtur på vågorna. Om du vill ha en mer aktiv semester ger vandringsstigarna på Ytterö udde utmärkta möjligheter att upptäcka områdets naturliv. Ytterös strand är fantastisk och ett för Finland sällsynt område med stranddyner. På rutten längs med floddeltat på Ytterö har du chans att se ett ovanligt mångskiftande fågelbestånd.

I Björneborgs centrum, där gatorna är anlagda som ett rutnät, samt i förorterna finns många platser som är värda att se för den historieintresserade besökaren. Inled din semester i Björneborg med ett besök i stadens centrum, som är byggt i empirestil, och kolla in till exempel Sjökaptenens hus eller Björneborgs rådhus, ritat av Carl Ludvig Engel. Gå sedan till den pittoreska byn Vittisbofjärd, som är känd för sina kulturhistoriskt värdefulla trähus och där den drygt 200 år gamla Vittisbofjärds kyrka är juvelen i kronan. Styr slutligen kosan mot den idylliska byn Räfsö som är känd för sina trähus.

Efter stadsturen i Björneborg kan du upptäcka kulturlivet. Städerna Björneborg och Raumo är två rivaliserande grannar som alltid tävlar mot varandra. Om du råkar besöka Björneborg i samband med ett möte mellan Björneborgs och Raumos ishockeylag, får du känna av den lokala hockeyeuforin om du vågar dig in på Isomäki isstadium. Om du föredrar kulturella upplevelser rekommenderar vi utställningar med modern konst på Björneborgs konstmuseum, teaterföreställningar och konserter med Pori Sinfonietta. Självklart kan du också lägga till musik med legendariska Björneborgsband som Dingo, Mamba och Yö (Natt) på din spellista.

Björneborg har bra tåg- och busskommunikationer, och det finns täta förbindelser med flygplatsen, särskilt under Pori Jazz Festival. Bege dig till hjärtat av landskapet Satakunta, till en stad med ett rikt och avkopplande kulturliv för alla tillfällen.


Populära hotellerbjudanden i Pori

Se alla 41 boenden i Pori
Place to Sleep Hotel Pori
Place to Sleep Hotel Pori

Place to Sleep Hotel Pori

Yrjönkatu 19, Pori
   
  3.0 av 5.0

  Detta hotell i centrala Pori ligger 15 minuters promenad från Centrala Björneborgs kyrka, Björneborgs teater och Satakuntas museum. Björneborg stadion och Juselius mausoleum ligger också 2 km härifrån. Pori station ligger på 11 minuters gångavstånd.

  Yyteri Hotel & Spa 1 079 kr
  Yyteri Hotel & Spa

  Yyteri Hotel & Spa

  Sipintie 1, Pori
    
   3,5
   av 5, från 79 recensioner
   3.0 av 5.0
   Hotel Amado 881 kr
   Hotel Amado

   Hotel Amado

   Keskusaukio 2, Pori
     
    3,5
    av 5, från 114 recensioner
    3.0 av 5.0

    Detta hotell med romantisk prägel ligger mitt i Pori, mindre än 2 km från Centrala Björneborgs kyrka, Björneborgs teater och Satakuntas museum. Björneborg stadion och Juselius mausoleum ligger endast 3 km härifrån. Pori station ligger på 8 minuters gångavstånd.

    Cumulus Pori 1 154 kr
    Cumulus Pori

    Cumulus Pori

    Yrjoenkatu 24, Pori
      
     3,5
     av 5, från 386 recensioner
     3.0 av 5.0

     Detta hotell i Pori ligger 15 minuters promenad från Centrala Björneborgs kyrka och Björneborgs teater. Satakuntas museum och Björneborg stadion ligger också 2 km härifrån. Pori station ligger på 9 minuters gångavstånd.

     Scandic Pori 1 259 kr
     Scandic Pori

     Scandic Pori

     Itsenäisyydenkatu 41, Pori
       
      4,0
      av 5, från 205 recensioner
      4.0 av 5.0

      Detta hotell i centrala Pori ligger 15 minuters promenad från Centrala Björneborgs kyrka, Björneborgs teater och Satakuntas museum. Björneborg stadion och Juselius mausoleum ligger också 2 km härifrån. Pori station ligger på 10 minuters gångavstånd.

      Original Sokos Hotel Vaakuna Pori 1 233 kr
      Original Sokos Hotel Vaakuna Pori

      Original Sokos Hotel Vaakuna Pori

      Gallen-Kallelankatu 7, Pori
        
       3,8
       av 5, från 107 recensioner
       3.0 av 5.0

       Detta hotell med miljövänlig profil i centrala Pori ligger tio minuters promenad från Björneborgs teater, Satakuntas museum och Centrala Björneborgs kyrka. Björneborg stadion och Juselius mausoleum ligger också 3 km härifrån. Pori station ligger på 16 minuters gångavstånd.

       Raumantien Motelli 710 kr
       Raumantien Motelli

       Raumantien Motelli

       Tuorsniementie 584, Pori
         
        4,5
        av 5, från 2 recensioner
        3.0 av 5.0

        Detta motell nära flygplatsen ligger 4,7 km från Björneborg stadion och mindre än en mil från Juselius mausoleum och Satakuntas museum. Björneborgs teater och Centrala Björneborgs kyrka ligger också mindre än en mil härifrån.

        Hostel River Pori
        Hostel River Pori

        Hostel River Pori

        Karjapiha 2, Pori
          
         4,1
         av 5, från 21 recensioner
         2.0 av 5.0

         Detta vandrarhem i Pori ligger en kvarts promenad från Satakuntas museum, Björneborgs teater och Juselius mausoleum. Centrala Björneborgs kyrka och Björneborg stadion ligger också 3 km härifrån. Pori station ligger på 23 minuters gångavstånd.