Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 895 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Dansande huset

Den här moderna byggnaden liknar inte något annat i Prags traditionella stadsbild.

Prag har en rik byggnadshistoria med en mängd olika byggnadsstilar. En av de allra mest speciella byggnaderna är det dansande huset (Tančící dům) som uppfördes mellan 1992 och 1996. Det kurviga huset består till största delen av glas och skiljer sig markant från de gamla husen runt omkring. Besök det dansande huset om du vill se ett unikt byggnadsverk eller äta på den populära restaurangen som ligger i huset.

Titta på huset på avstånd för att verkligen se hur det skiljer sig från de andra husen. Husets utformning är ett bra exempel på dekonstruktivism som karaktäriseras av kontrollerat kaos och förvrängning. Kontrasten mellan det dansande huset och de omgivande byggnaderna i barock och jugend är slående.

Arkitekterna bakom huset är den kroatienfödde tjecken Vlado Milunić och kanadensaren Frank Gehry. Duon möttes av stor skepsis när de presenterade huset. Trots det har det dansande huset blivit ett älskat landmärke i Prag. Byggnaden avbildas till och med på ett tjeckiskt mynt från 2012.

När du har beundrat huset färdigt från utsidan är det dags att gå in. Ta en drink i baren på bottenvåningen och ta sedan hissen till takterrassen. Där kan du äta på Céleste, en av de bästa restaurangerna i Prag. Resten av huset är stängt för allmänheten.

Njut av det moderna europeiska köket medan du ser solen gå ned över staden och Pragborgen. Varje tisdags- och onsdagseftermiddag hålls det vinprovningar i huset som du kan delta i.

Dansande huset ligger i Nya staden och går att nå till fots på en kvart från Vaclavplatsen. Det går också att åka tunnelbana och spårvagn till huset. Restaurangen Céleste är öppen till lunch och middag, men stängd söndagar.


Andra sevärdheter i Prag


Karta

Hotell nära Prags danshus

Se alla 1 750 boenden nära Prags danshus
Grandium Prague 565 kr
Grandium Prague

Grandium Prague

Politickych veznu 913/12, Prague
   
  4,4
  av 5, från 2 340 recensioner
  5.0 av 5.0

  Detta moderna designhotell öppnade 2006 och ligger i centrala Prag, bara ett kvarter från Vaclavplatsen och 100 meter från statsoperan.

  Grandior Hotel Prague 527 kr
  Grandior Hotel Prague

  Grandior Hotel Prague

  Na Porici 42, Prague
    
   4,5
   av 5, från 5 420 recensioner
   5.0 av 5.0

   Detta hotell i lyxstil ligger i Prag 1, tio minuters promenad från Palladium shoppingcenter, Stadshuset och Powder Tower. Mucha Museum och Torget i Gamla Stan ligger dessutom 2 km härifrån. Florenc Station ligger på 3 minuters gångavstånd och till Namesti Republiky Station promenerar du på 7 minuter.

   K+K Hotel Central Prague 427 kr
   K+K Hotel Central Prague

   K+K Hotel Central Prague

   Hybernska 10, Prague
     
    4,5
    av 5, från 2 199 recensioner
    4.5 av 5.0

    Detta distinkta Art nouveau-hotell med anor från år 1900 har en idealisk plats i hjärtat av Prag, bara 100 meter från Kruttornet och 600 meter från torget i Gamla stan.

    Hotel Majestic Plaza 414 kr
    Hotel Majestic Plaza

    Hotel Majestic Plaza

    Stepanska 33, Prague
      
     4,3
     av 5, från 2 263 recensioner
     4.5 av 5.0

     Detta hotell i lyxstil ligger i Prag 1, nära Lucerna-palatset och Neues Stadthaus. Wenceslas-torget och Mucha Museum ligger dessutom tio minuter härifrån. Muzeum Station ligger på 7 minuters gångavstånd och till Mustek Station promenerar du på 8 minuter.

     Vienna House Andel's Prague 614 kr
     Vienna House Andel's Prague

     Vienna House Andel's Prague

     Stroupeznickeho 21, Prague
       
      4,6
      av 5, från 1 389 recensioner
      4.5 av 5.0

      Vienna House Andel’s Prague har ett bra läge i affärsdistriktet Smíchov, mittemot Smíchovs shoppingcenter. Alla områdets sevärdheter ligger inom gångavstånd, eller är lätta att nå med tunnelbana och spårvagn.

      Grand Majestic Plaza 459 kr
      Grand Majestic Plaza

      Grand Majestic Plaza

      Truhlarska 16, Prague
        
       4,4
       av 5, från 4 549 recensioner
       4.5 av 5.0

       Detta hotell i lyxstil ligger i Prag 1, nära Palladium shoppingcenter och Stadshuset. Powder Tower och Mucha Museum ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Namesti Republiky Station ligger på 4 minuters gångavstånd och till Florenc Station promenerar du på 9 minuter.

       Corinthia Hotel Prague 639 kr
       Corinthia Hotel Prague

       Corinthia Hotel Prague

       Kongresova 1, Prague
         
        4,2
        av 5, från 1 896 recensioner
        5.0 av 5.0

        Detta 26-våningshotell har utsikt över Vyšehrad-slottets barockspiror och ligger ett stenkast från stadens främsta tunnelbanelinjer och 5 minuters promenad från Prags kongresscenter.

        Unitas Hotel 908 kr
        Unitas Hotel

        Unitas Hotel

        Bartolomejska 9, Prague
          
         4,9
         av 5, från 2 031 recensioner
         4.0 av 5.0

         Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område i Prag ligger tio minuters promenad från Naprstek Museum, Prags nationalteater och Klementinum - Tjeckiska nationalbiblioteket. Prags stadshus och Torget i Gamla Stan ligger också tio minuter härifrån. Narodni trida Station ligger på 5 minuters gångavstånd och till Mustek Station promenerar du på 6 minuter.