Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Dansande huset

Den här moderna byggnaden liknar inte något annat i Prags traditionella stadsbild.

Prag har en rik byggnadshistoria med en mängd olika byggnadsstilar. En av de allra mest speciella byggnaderna är det dansande huset (Tančící dům) som uppfördes mellan 1992 och 1996. Det kurviga huset består till största delen av glas och skiljer sig markant från de gamla husen runt omkring. Besök det dansande huset om du vill se ett unikt byggnadsverk eller äta på den populära restaurangen som ligger i huset.

Titta på huset på avstånd för att verkligen se hur det skiljer sig från de andra husen. Husets utformning är ett bra exempel på dekonstruktivism som karaktäriseras av kontrollerat kaos och förvrängning. Kontrasten mellan det dansande huset och de omgivande byggnaderna i barock och jugend är slående.

Arkitekterna bakom huset är den kroatienfödde tjecken Vlado Milunić och kanadensaren Frank Gehry. Duon möttes av stor skepsis när de presenterade huset. Trots det har det dansande huset blivit ett älskat landmärke i Prag. Byggnaden avbildas till och med på ett tjeckiskt mynt från 2012.

När du har beundrat huset färdigt från utsidan är det dags att gå in. Ta en drink i baren på bottenvåningen och ta sedan hissen till takterrassen. Där kan du äta på Céleste, en av de bästa restaurangerna i Prag. Resten av huset är stängt för allmänheten.

Njut av det moderna europeiska köket medan du ser solen gå ned över staden och Pragborgen. Varje tisdags- och onsdagseftermiddag hålls det vinprovningar i huset som du kan delta i.

Dansande huset ligger i Nya staden och går att nå till fots på en kvart från Vaclavplatsen. Det går också att åka tunnelbana och spårvagn till huset. Restaurangen Céleste är öppen till lunch och middag, men stängd söndagar.


Karta

Hotell nära Prags danshus

Se alla 1 590 boenden nära Prags danshus
Grandium Prague 782 kr
Grandium Prague

Grandium Prague

Politickych veznu 913/12, Prag
   
  4,4
  av 5, från 2 585 recensioner
  5.0 av 5.0

  Detta moderna designhotell öppnade 2006 och ligger i centrala Prag, bara ett kvarter från Vaclavplatsen och 100 meter från statsoperan.

  Grandior Hotel Prague 834 kr
  Grandior Hotel Prague

  Grandior Hotel Prague

  Na Porici 42, Prag
    
   4,5
   av 5, från 5 627 recensioner
   5.0 av 5.0

   Detta hotell i lyxstil ligger i Prag 1, tio minuters promenad från Palladium shoppingcenter, Stadshuset och Powder Tower. Mucha Museum och Torget i Gamla Stan ligger dessutom 2 km härifrån. Florenc Station ligger på 3 minuters gångavstånd och till Namesti Republiky Station promenerar du på 7 minuter.

   Hotel Majestic Plaza 678 kr
   Hotel Majestic Plaza

   Hotel Majestic Plaza

   Stepanska 33, Prag
     
    4,3
    av 5, från 2 369 recensioner
    4.5 av 5.0

    Detta hotell i lyxstil ligger i Prag 1, nära Lucerna-palatset och Neues Stadthaus. Wenceslas-torget och Mucha Museum ligger dessutom tio minuter härifrån. Muzeum Station ligger på 7 minuters gångavstånd och till Mustek Station promenerar du på 8 minuter.

    Unitas Hotel 1 450 kr
    Unitas Hotel

    Unitas Hotel

    Bartolomejska 9, Prag
      
     4,9
     av 5, från 2 073 recensioner
     4.0 av 5.0

     Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område i Prag ligger tio minuters promenad från Bethlehem-kapellet, Astronomisk klocka och Torget i Gamla Stan. Prags nationalteater och Tornet på Karlsbron ligger också tio minuter härifrån. Narodni trida Station ligger på 5 minuters gångavstånd och till Mustek Station promenerar du på 6 minuter.

     K+K Hotel Fenix 543 kr
     K+K Hotel Fenix

     K+K Hotel Fenix

     Ve Smeckach 30, Prag
       
      4,5
      av 5, från 2 094 recensioner
      4.0 av 5.0

      Detta hotell är en affärsinriktad fastighet som ligger i hjärtat av Prag, på gångavstånd till Wenceslas-torget, Tjeckiska Nationalmuseet och Lucerna-arkaden. I närheten finns även Republiktorget och Prag-operan.

      Archibald At the Charles Bridge 928 kr
      Archibald At the Charles Bridge

      Archibald At the Charles Bridge

      Na Kampe 15, Prag
        
       4,7
       av 5, från 1 079 recensioner
       4.0 av 5.0

       Detta hotell med romantisk prägel i Prag 1 ligger nära Kampa och Lennon-muren. Karlsbron och Tornet på Karlsbron ligger också tio minuter härifrån. Malostranska Station ligger på 8 minuters gångavstånd och till Staromestska Station promenerar du på 12 minuter.

       Grand Majestic Plaza 839 kr
       Grand Majestic Plaza

       Grand Majestic Plaza

       Truhlarska 16, Prag
         
        4,4
        av 5, från 4 676 recensioner
        4.5 av 5.0

        Detta hotell i lyxstil ligger i Prag 1, nära Palladium shoppingcenter och Stadshuset. Powder Tower och Mucha Museum ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Namesti Republiky Station ligger på 4 minuters gångavstånd och till Florenc Station promenerar du på 9 minuter.

        Design Metropol Hotel Prague 803 kr
        Design Metropol Hotel Prague

        Design Metropol Hotel Prague

        Narodni 33, Prag
          
         4,1
         av 5, från 925 recensioner
         4.0 av 5.0

         Detta hotell ligger centralt i Prag, på gångavstånd till Lego Muzeum, Astronomisk klocka och Stavovské divadlo-teatern. I närheten ligger även Torget i Gamla Stan och Wenceslas-torget.