Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 895 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Dansande huset

Den här moderna byggnaden liknar inte något annat i Prags traditionella stadsbild.

Prag har en rik byggnadshistoria med en mängd olika byggnadsstilar. En av de allra mest speciella byggnaderna är det dansande huset (Tančící dům) som uppfördes mellan 1992 och 1996. Det kurviga huset består till största delen av glas och skiljer sig markant från de gamla husen runt omkring. Besök det dansande huset om du vill se ett unikt byggnadsverk eller äta på den populära restaurangen som ligger i huset.

Titta på huset på avstånd för att verkligen se hur det skiljer sig från de andra husen. Husets utformning är ett bra exempel på dekonstruktivism som karaktäriseras av kontrollerat kaos och förvrängning. Kontrasten mellan det dansande huset och de omgivande byggnaderna i barock och jugend är slående.

Arkitekterna bakom huset är den kroatienfödde tjecken Vlado Milunić och kanadensaren Frank Gehry. Duon möttes av stor skepsis när de presenterade huset. Trots det har det dansande huset blivit ett älskat landmärke i Prag. Byggnaden avbildas till och med på ett tjeckiskt mynt från 2012.

När du har beundrat huset färdigt från utsidan är det dags att gå in. Ta en drink i baren på bottenvåningen och ta sedan hissen till takterrassen. Där kan du äta på Céleste, en av de bästa restaurangerna i Prag. Resten av huset är stängt för allmänheten.

Njut av det moderna europeiska köket medan du ser solen gå ned över staden och Pragborgen. Varje tisdags- och onsdagseftermiddag hålls det vinprovningar i huset som du kan delta i.

Dansande huset ligger i Nya staden och går att nå till fots på en kvart från Vaclavplatsen. Det går också att åka tunnelbana och spårvagn till huset. Restaurangen Céleste är öppen till lunch och middag, men stängd söndagar.


Andra sevärdheter i Prag


Karta

Hotell nära Prags danshus

Se alla 1 661 boenden nära Prags danshus
Grandium Prague 644 kr
Grandium Prague

Grandium Prague

Politickych veznu 913/12, Prague
   
  4,4
  av 5, från 2 135 recensioner
  5.0 av 5.0

  Detta moderna designhotell öppnade 2006 och ligger i centrala Prag, bara ett kvarter från Vaclavplatsen och 100 meter från statsoperan.

  Grand Majestic Plaza 483 kr
  Grand Majestic Plaza

  Grand Majestic Plaza

  Truhlarska 16, Prague
    
   4,4
   av 5, från 4 422 recensioner
   4.5 av 5.0

   Detta hotell i lyxstil ligger i Prag 1, nära Palladium shoppingcenter och Stadshuset. Powder Tower och Mucha Museum ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Namesti Republiky Station ligger på 4 minuters gångavstånd och till Florenc Station promenerar du på 9 minuter.

   Grandior Hotel Prague 603 kr
   Grandior Hotel Prague

   Grandior Hotel Prague

   Na Porici 42, Prague
     
    4,5
    av 5, från 5 194 recensioner
    5.0 av 5.0

    Detta hotell i lyxstil ligger i Prag 1, tio minuters promenad från Palladium shoppingcenter, Stadshuset och Powder Tower. Mucha Museum och Torget i Gamla Stan ligger dessutom 2 km härifrån. Florenc Station ligger på 3 minuters gångavstånd och till Namesti Republiky Station promenerar du på 7 minuter.

    Hotel Kings Court 947 kr
    Hotel Kings Court

    Hotel Kings Court

    U Obecniho Domu 3, Prague
      
     4,7
     av 5, från 2 326 recensioner
     5.0 av 5.0

     Detta hotell i lyxstil ligger i Prag 1, nära Stadshuset, Praça da República och Hybernia teatern. Powder Tower och Palladium shoppingcenter ligger också fem minuter härifrån. Namesti Republiky Station ligger inom 2 minuters gångavstånd, och till Mustek Station promenerar du på 10 minuter.

     Hotel Majestic Plaza 523 kr
     Hotel Majestic Plaza

     Hotel Majestic Plaza

     Stepanska 33, Prague
       
      4,2
      av 5, från 2 139 recensioner
      4.5 av 5.0

      Detta hotell i lyxstil ligger i Prag 1, nära Lucerna-palatset och Neues Stadthaus. Wenceslas-torget och Mucha Museum ligger dessutom tio minuter härifrån. Muzeum Station ligger på 7 minuters gångavstånd och till Mustek Station promenerar du på 8 minuter.

      Vienna House Andel's Prague 650 kr
      Vienna House Andel's Prague

      Vienna House Andel's Prague

      Stroupeznickeho 21, Prague
        
       4,6
       av 5, från 1 327 recensioner
       4.5 av 5.0

       Vienna House Andel’s Prague har ett bra läge i affärsdistriktet Smíchov, mittemot Smíchovs shoppingcenter. Alla områdets sevärdheter ligger inom gångavstånd, eller är lätta att nå med tunnelbana och spårvagn.

       Park Inn Hotel Prague 511 kr
       Park Inn Hotel Prague

       Park Inn Hotel Prague

       Svobodova 1961/1, Prague
         
        4,5
        av 5, från 1 127 recensioner
        4.0 av 5.0

        Detta hotell med miljövänlig profil i Nové Město ligger en kvarts promenad från Slottet Vysehrad och Prags danshus. Prag-mässan och Prags nationalteater ligger också 2 km härifrån. Svatoplukova spårvagnshållplats ligger på 13 minuters gångavstånd och till Karlovo Namesti Station promenerar du på 13 minuter.

        Cosmopolitan Hotel Prague 1 015 kr
        Cosmopolitan Hotel Prague

        Cosmopolitan Hotel Prague

        Zlatnicka 3, Prague
          
         4,7
         av 5, från 768 recensioner
         5.0 av 5.0

         Detta familjevänliga hotell i ett shoppingområde i Prag ligger fem minuters promenad från Praça da República och Palladium shoppingcenter. Stadshuset och Hybernia teatern ligger också tio minuter härifrån. Namesti Republiky Station ligger på 4 minuters gångavstånd och till Florenc Station promenerar du på 6 minuter.