Rialtobron (Ponte di Rialto)

Promenera över Venedigs äldsta och mest karakteristiska bro för att få en romantisk utsikt, shoppa souvenirer och uppleva gatuunderhållning.

När du åker vaporetto (vattenbuss) eller gondol längs Canal Grande ska du rikta blicken uppåt när du rundar kröken vid fiskmarknaden. Här ligger nämligen en av Venedigs största sevärdheter. Rialtobron (Ponte di Rialto) har funnits i staden sedan slutet av 1500-talet. Den har en tydlig V-formad design, med höga stenarkader och balustrader där turisterna tittar ut mot gondolerna på kanalen nedanför.

Den täckta Rialtobron byggdes av en man med det passande namnet Antonio da Ponte (Antonio av bron). Da Ponte anlitades för att bygga bron, i konkurrens med den berömde skulptören Michelangelo. Rialtobron ersatte en gammal bro från slutet av 1100-talet och är både praktisk och vacker. Det 7,5 meter höga brospannet är tillräckligt högt för att båtar ska kunna passera under bron och de symmetriska valven och den höga mittpunkten har gjort denna bro till en ikon för Venedig. Av de runt 400 broar som förenar öarna i Venedig är det här den sannolikt mest fotograferade.

När du närmar dig Rialtobron till fots kan du välja mellan tre olika vägar som leder till krönet av bron. Två av vägarna går längs de yttre balustraderna. En central passage går mellan bron butiker, som är vända inåt och säljer Muranoglas, smycken och andra hantverk.

Gatuförsäljare och musikanter ger bron en livlig atmosfär. Från krönet av bron har du ett bra tillfälle att fotografera klassiska vyer över Canal Grande som böljar förbi under de luckbeklädda fönstren på Venedigbornas hem och stadens restauranger.

Dagens livliga sorl lugnar ner sig på kvällen och ger en lugn och tyst atmosfär. När butikernas jalusier stängs lyses bron upp av strålkastare och reflexerna glittrar i kanalen och utgör den perfekta bakgrunden till en romantisk kvällspromenad.

Rialtobron ligger mitt på Canal Grande och förenar marknadsområdet San Polo och turistområdet San Marco. För att ta dig hit ska du ta en vaporetto eller gondol och hoppa av vid hållplatsen vid Rialto eller promenera norrut från centrala Markusplatsen.


Se mer av Venedig (med omnejd)


Hotell i närheten

De 10 populäraste hotellen närmast Rialto-bron


De mest bokade hotellen

De mest populära hotellen nära Rialto-bron

Visa alla hotell i närheten av Rialto-bron