Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer.

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Resa till Rom

En resa till Rom, Italiens huvudstad, bjuder på en förtrollande blandning av berömd konst, fantastisk arkitektur och soliga torg – och med dess kombination av storslagen historia och europeisk storstadsstämning är staden det perfekta resmålet för en weekendresa.

Rom är en stad bildad på sju kullar och är indelad i distrikt vars namn allt som oftast kommer från deras viktigaste sevärdheter. Medan varje distrikt har sin alldeles egen känsla förenas alla av den avslappnade och vänliga inställningen hos Roms 2,8 miljoner invånare. Det italienska folket är berömda för sin passion och detta gäller även behandlingen av gäster – bli inte förvånad om en lokalinvånare insisterar på att visa dig en liten restaurang han känner till, eller absolut måste berätta om stadens älskade fotbollslags, AS Roma och SS Lazio, senaste bedrifter.

Rom är en stad som är genomsyrad av fantastisk kultur och historia och många resor till Rom bokas av historieälskare från världens alla hörn. Den som inte nöjer sig med barockmästerverk som Peterskyrkan, Spanska trappan och Fontana di Trevi, kan gå ännu längre tillbaka i tiden och utforska Roms unika plats i romarrikets historia. Naturligtvis innebär Roms rika historia att staden ständigt bjuder på nya fynd, så bli inte förvånad om du stöter på en utgrävning mitt i staden – men många av spåren efter Roms makt står redo att utforskas på en gång, inte minst Forum Romanum och storslagna Colosseum. Läs mer om guidade turer och saker att göra i Rom här!

I Rom hittar man även den pyttelilla, men ack så viktiga, stadstaten Vatikanstaten. Roms besökare är välkomna att utforska Vatikanen, som förutom att den är den katolska kyrkans hjärta också hyser många egna sevärdheter, inte minst renässansmästerverken Sixtinska kapellet och Palazzo Senatorio.

Det är enkelt att ta sig runt Rom tack vare stadens välfungerande bussförbindelser men det är minst lika smidigt, och trevligare, att promenera runt de smala kullerstensbelagda vägarna till fots.

Skaffa gärna en karta över staden, speciellt om du planerar att besöka några av de äldre stadsdelarna där adresserna kan bli lite förvirrande, eller spendera många lyckliga timmar med att vandra på måfå genom Roms gator. När allt kommer omkring befinner man sig sällan mer än ett stenkast bort från ett litet torg där man kan njuta av en espresso eller glass i solnedgången.

En av Italiens största attraktioner är maten och det romerska köket tillhör de finaste exemplen på denna gastronomiska högkultur. Den kanske mest berömda romerska rätten är spaghetti carbonara, men romersk mat är mycket mer än bara pasta – precis som med all italiensk mat ligger fokus på enkel tillagning av bra säsongsbetonade råvaror. Och vinet är inte heller dåligt. Boka en paketresa nu och förbered dig på en härlig upplevelse. Cin cin!


Reseguide för Rom


Populära hotellerbjudanden i Rom

Se alla 4 214 hotell i Rom
651 kr
Hotel Golden Tulip Isola Sacra Rome Airport

Hotel Golden Tulip Isola Sacra Rome Airport

Via Della Scafa 416, Fiumicino
4,2
av 5, från 1 657 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell vid vattnet i Fiumicino ligger mindre än 5 km från Romerska ruiner av Ostia Antica, Ostia Antica och Castello di Giulio II. Parco Leonardo och da Vinci marknadscentrum ligger också mindre än 15 km härifrån.

1,066 kr
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
av 5, från 2 458 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell med romantisk prägel i Repubblica ligger nära Tomb of the Unknown Soldier och Teatro dell'Opera di Roma. Basilica di Santa Maria Maggiore och Trevifontänen ligger också en kvarts promenad härifrån.

1,261 kr
iQ Hotel Roma

iQ Hotel Roma

Via Firenze, 8, Rome
4,7
av 5, från 2 908 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell i Repubblica ligger tio minuters promenad från Teatro dell'Opera di Roma och Basilica di Santa Maria Maggiore. Trevifontänen och Piazza Venezia ligger också 2 km härifrån.

835 kr
Relais Pierret

Relais Pierret

Piazza Di Spagna 20, Rome
4,8
av 5, från 164 recensioner
0.0 av 5.0

Townhouse i Centrala Rom ligger tio minuters promenad från Caffe Greco och Trevifontänen. Piazza del Popolo och Pantheon ligger också en kvarts promenad härifrån.

985 kr
Hotel Delle Nazioni

Hotel Delle Nazioni

Via Poli 7, Rome
4,2
av 5, från 1 736 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell i Rione II Trevi ligger tio minuters promenad från Trevifontänen, Pantheon och Piazza Venezia. Viktor Emanuel-monumentet och Forum Romanum ligger också en kvarts promenad härifrån.

1,723 kr
Hilton Rome Airport

Hilton Rome Airport

Via Arturo Ferrarin 2, Fiumicino
3,8
av 5, från 2 867 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell ståtar med ett läge nära flygplatsen och ligger mindre än en mil från Romerska ruiner av Ostia Antica, Castello di Giulio II och Ostia Antica. Parco Leonardo och Fiera di Roma ligger också mindre än 15 km härifrån.

1,454 kr
The Inn at the Spanish Steps

The Inn at the Spanish Steps

Via Condotti 85, Rome
4,5
av 5, från 206 recensioner
0.0 av 5.0

Dessa townhouse ligger runtom i Rom.

905 kr
Hotel The Building

Hotel The Building

Via Montebello 126, Rome
4,4
av 5, från 238 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell med spa i Rione XVIII Castro Pretorio ligger en kvarts promenad från Porta Pia och Teatro dell'Opera di Roma. Borghese-galleriet och Basilica di Santa Maria Maggiore ligger också 2 km härifrån.

Erbjudanden på paketresor till Rom

Populära flygerbjudanden

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.