Besök det moderna Kaliforniens vagga

En resa till San Diego tar dig till en av de största städerna i USA, men också till en av de vackraste städerna. Staden ligger precis vid gränsen mot Mexiko och är berömd för sitt härliga klimat året runt, sin djupvattenhamn och sina fantastiska naturområden. Kalifornien när det är som allra bäst.

Som stad är San Diego känt i hela USA för Balboa Park – ett nästan 500 hektar stort rekreationsområde med natur och kultur och inte mindre än 19 museer, oräkneliga vandringsstråk och formklippta trädgårdar, flera teatrar och självklart världsberömda San Diego Zoo. Det är inte vanligt att en attraktion av denna storlek dominerar en så stor stad, men Balboa Park är verkligen ett fantastiskt utflyktsmål.

För dem som älskar kultur är parkens museer ett skäl i sig till en eller flera resor till San Diego. De täcker så vitt skilda områden som flygplan och rymdfart, modelljärnvägar och latinamerikansk kultur. Alla museer har sin charm, men de flesta besökarna kommer ändå särskilt för att besöka parkens populäraste museer, San Diego Museum of Art, Naturhistoriska museet och Museum of Photographic Arts. Det finns också ett museum tillägnat krigsveteraner, där man samlas för att visa sin aktning.

Balboa Park är självklart mest känt för att det är här som det 40 hektar stora San Diego Zoo ligger – en av världens mest berömda zoologiska samlingar med hela 3 700 djurutställningar, inklusive den mycket sällsynta jättepandan. Djurparker är såklart barnvänliga i sig, men San Diego Zoo har också en särskild utställning för barn.

För att fortsätta på djurtemat finns även San Diego Zoo Safari Park i Escondido, där besökarna får komma nära de vilda djuren i en säker miljö. Om du vill ha ännu mer skoj i djurvärlden kan du bege dig till Sea World San Diego, en djurpark med ett enormt saltvattensakvarium och marina däggdjur, som hyser en fantastisk samling vattenlevande varelser, varav många deltar i uppvisningar och shower under dagen.

Det finns naturligtvis mycket mer att se och göra under en resa till San Diego än bara parker och djurparker. Som alla andra storstäder är San Diegos centrum fullt med exklusiva shoppinggallerior och butiker och det finns otaliga matställen för fina middagar eller en snabb matbit. Eftersom staden ligger så nära Mexiko kan besökarna även utforska södra Kaliforniens kulturella blandning med olika stadsdelar, historiska platser och oberoende museer som ligger utspridda över San Diego. Ett fantastiskt sätt att tillbringa dagen är att bara ge sig ut i staden och se vad den har att erbjuda.


Reseguide för San Diego County


Populära hotellerbjudanden

Se alla San Diego County hotell
1.0 av 5.0
1.5 av 5.0
2.0 av 5.0
2.5 av 5.0
3.0 av 5.0
3.5 av 5.0
4.0 av 5.0
4.5 av 5.0
5.0 av 5.0
De mest populära paketerbjudandena som våra resenärer har hittat
De populäraste paketerbjudandena bland resenärer i [originCity]

Erbjudanden med flyg + hotell

Se alla San Diego County paket

Populära flygerbjudanden

Se alla flyg till San Diego County

Boka din semester i San Diego County