Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

São Paulo-katedralen

Kliv in i denna gigantiska katedral för att beundra dess kupoltak i renässansstil och gå ner i kryptan för att se gravmonument över berömda biskopar.

Promenera längs den palmkantade boulevarden Praça da Séantade för att nå São Paulo-katedralen – stadens största kyrka och biskopssäte. Från andra sidan torget kan du se katedralens dubbla, kopparklädda spiror. Mellan dem ligger porten som leder dig in i katedralen där du kan beundra det enorma mittskeppet och den underjordiska kryptan med dess imponerande gravar. Gå på söndagsgudstjänst med lokalinvånarna eller följ med på en guidad tur för att lära dig om byggnadens fascinerande historia.

Även om den nuvarande katedralen stod färdig så sent som 1954, precis i tid för att fira São Paulos 400 års jubileum, så har själva platsen varit central för stadens romerskkatolska invånare sedan slutet av 1500-talet. Det som började som en liten helgedom med jordväggar är i dag en av de största nygotiska katedralerna i världen.

Passa på att fota den vackra katedralen från torget utanför, men visa inte upp dina värdesaker allt för tydligt eftersom det finns gott om ficktjuvar i området. Kyrkans gigantiska mittskepp har plats för 8 000 personer och vänder du blicken mot taket får du se en lika imponerande kupol. Även om kupolen och arkitekturen är baserad på katedralen i Florens så tar mycket av inredingen sin inspiration från den brasilianska naturen. Se om du kan hitta ananaser, kaffegrenar och bältdjur som pryder väggarma.

Gå ner i kryptan för att se biskoparnas gravar. Missa inte bronsmonumenten över fader Diogo Feijó och hövding Tibiriçá, en stamledare som konverterade till kristendomen.

Besök katedralen på en söndag för att uppleva en morgongudstjänst. Njut av musiken som strömmar ut från de 12 000 piporna i en av Latinamerikas största orglar. Efter gudstjänsten kan du följa med på en guidad tur kring katedralen för att lära dig om dess historia och de olika arkitektoniska stilarna som inspirerat den.

São Paulo-katedralen ligger i hjärtat av staden och nås lättast till fots eller med tunnelbana. Det finns parkeringsplatser i området, men på grund av den höga stöldrisken bör du bara parkera i övervakade parkeringshus. Katedralen är öppen varje dag och inträdet är gratis.


Reseguide för Sao Paulo-katedralen


Karta

Populära hotellerbjudanden

Se alla 576 hotell nära Sao Paulo-katedralen
426 kr
Dan Inn Planalto

Dan Inn Planalto

Av. Casper Líbero, 115 - Centro, Sao Paulo
3,7
av 5, från 108 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i Santa Ifigenia ligger tio minuters promenad från Sao Bentos kloster, Trackers och Sao Paulos stadsteater. Edifício do Banespa och Portuguese Language Museum ligger också tio minuter härifrån.

112 kr
SAO PAULO HOSTEL DOWNTOWN

SAO PAULO HOSTEL DOWNTOWN

Rua Barao de Campinas, 94, Sao Paulo
2.5 av 5.0

Detta vandrarhem i Central Zone ligger en kvarts promenad från Trackers, Sala São Paulo-konserthallen och Sao Paulos stadsteater. Pinacoteca do Estado de São Paulo-museet och Viaduto do Cha-gångbron ligger också 2 km härifrån.

301 kr
Soneca Plaza Hotel

Soneca Plaza Hotel

R. dos Timbiras, 502, Sao Paulo
3,8
av 5, från 78 recensioner
3.0 av 5.0

Detta hotell i Central Zone ligger tio minuters promenad från Trackers och Sao Paulos stadsteater. Sala São Paulo-konserthallen och Pinacoteca do Estado de São Paulo-museet ligger också en kvarts promenad härifrån.

445 kr
Nobile Downtown São Paulo

Nobile Downtown São Paulo

Rua Araujo, 141, Centro Republica, Sao Paulo
3,9
av 5, från 41 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i Republica ligger tio minuters promenad från Copan och Trackers. Sao Paulos stadsteater och Viaduto do Cha-gångbron ligger också en kvarts promenad härifrån.

287 kr
Wg Plaza Hotel Econômico

Wg Plaza Hotel Econômico

Rua Senador Feijó, Sao Paulo
2.5 av 5.0

Detta hotell ligger i Central Zone, nära Sao Paulo-katedralen, Zero Mark och Se Square. Sao Francisco-torget och São Francisco de Assis-kyrkan ligger dessutom fem minuter härifrån.

453 kr
Braston São Paulo

Braston São Paulo

Rua Martins Fontes, 330, Sao Paulo
3,0
av 5, från 133 recensioner
3.0 av 5.0

Detta hotell i Consolacao ligger en kvarts promenad från Teatro Mars, Sao Paulos stadsteater och Viaduto do Cha-gångbron. Trackers och Centro Cultural Banco do Brasi ligger också 2 km härifrån.

344 kr
Hotel PC

Hotel PC

Rua Dr Bitencourt Rodrigues 31, Sao Paulo
2,0
av 5, från 1 recensioner
2.5 av 5.0

Detta hotell i Central Zone ligger tio minuters promenad från College-gården och Centro Cultural Banco do Brasi. Sao Paulos stadsteater och Viaduto do Cha-gångbron ligger också en kvarts promenad härifrån.

331 kr
Residencial Bella Vista Suítes

Residencial Bella Vista Suítes

Rua Conde de São Joaquim, 211, Sao Paulo
3,9
av 5, från 18 recensioner
3.0 av 5.0

Detta lägenhetshotell i Bela Vista ligger mindre än 2 km från Teatro Renault, Sao Paulos stadsteater och Centro Cultural Banco do Brasi. Viaduto do Cha-gångbron och Sao Paulos kulturcenter ligger också 2 km härifrån.