Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

São Paulo-katedralen

Kliv in i denna gigantiska katedral för att beundra dess kupoltak i renässansstil och gå ner i kryptan för att se gravmonument över berömda biskopar.

Promenera längs den palmkantade boulevarden Praça da Séantade för att nå São Paulo-katedralen – stadens största kyrka och biskopssäte. Från andra sidan torget kan du se katedralens dubbla, kopparklädda spiror. Mellan dem ligger porten som leder dig in i katedralen där du kan beundra det enorma mittskeppet och den underjordiska kryptan med dess imponerande gravar. Gå på söndagsgudstjänst med lokalinvånarna eller följ med på en guidad tur för att lära dig om byggnadens fascinerande historia.

Även om den nuvarande katedralen stod färdig så sent som 1954, precis i tid för att fira São Paulos 400 års jubileum, så har själva platsen varit central för stadens romerskkatolska invånare sedan slutet av 1500-talet. Det som började som en liten helgedom med jordväggar är i dag en av de största nygotiska katedralerna i världen.

Passa på att fota den vackra katedralen från torget utanför, men visa inte upp dina värdesaker allt för tydligt eftersom det finns gott om ficktjuvar i området. Kyrkans gigantiska mittskepp har plats för 8 000 personer och vänder du blicken mot taket får du se en lika imponerande kupol. Även om kupolen och arkitekturen är baserad på katedralen i Florens så tar mycket av inredingen sin inspiration från den brasilianska naturen. Se om du kan hitta ananaser, kaffegrenar och bältdjur som pryder väggarma.

Gå ner i kryptan för att se biskoparnas gravar. Missa inte bronsmonumenten över fader Diogo Feijó och hövding Tibiriçá, en stamledare som konverterade till kristendomen.

Besök katedralen på en söndag för att uppleva en morgongudstjänst. Njut av musiken som strömmar ut från de 12 000 piporna i en av Latinamerikas största orglar. Efter gudstjänsten kan du följa med på en guidad tur kring katedralen för att lära dig om dess historia och de olika arkitektoniska stilarna som inspirerat den.

São Paulo-katedralen ligger i hjärtat av staden och nås lättast till fots eller med tunnelbana. Det finns parkeringsplatser i området, men på grund av den höga stöldrisken bör du bara parkera i övervakade parkeringshus. Katedralen är öppen varje dag och inträdet är gratis.


Andra sevärdheter i Central Zone


Karta

Hotell nära Sao Paulo-katedralen

Se alla 624 hotell nära Sao Paulo-katedralen
Hotel Feller Avenida Paulista

Hotel Feller Avenida Paulista

Rua Sao Carlos do Pinhal, 200, Sao Paulo
4,1
av 5, från 314 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i Bela Vista ligger 15 minuters promenad från Imaculada Conceição-församlingen och Museu de Arte de São Paulo. Sao Paulos stadsteater och Sao Paulos kulturcenter ligger också 3 km härifrån.

Dan Inn Planalto

Dan Inn Planalto

Av. Casper Líbero, 115 - Centro, Sao Paulo
3,9
av 5, från 916 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i Santa Ifigenia ligger tio minuters promenad från Sao Bentos kloster, Sao Paulos stadsteater och Edifício do Banespa. Pinacoteca do Estado de São Paulo-museet och Sala São Paulo-konserthallen ligger också en kvarts promenad härifrån.

Hotel Cadoro Sao Paulo

Hotel Cadoro Sao Paulo

Rua Augusta, 129, Sao Paulo
4,7
av 5, från 338 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell i Consolacao ligger mindre än 2 km från Teatro Mars, Sao Paulos stadsteater och Viaduto do Cha-gångbron. Centro Cultural Banco do Brasi och Museu de Arte de São Paulo ligger också 2 km härifrån.

Hotel Excelsior

Hotel Excelsior

Avenida Ipiranga, 770, Sao Paulo
4,2
av 5, från 447 recensioner
3.0 av 5.0

Detta hotell i Republica ligger tio minuters promenad från Praça da República, Sao Paulos stadsteater och Viaduto do Cha-gångbron. Sao Bentos kloster och Edifício do Banespa ligger också tio minuter härifrån.

Wg Plaza Hotel Econômico

Wg Plaza Hotel Econômico

Rua Senador Feijó, Sao Paulo
3,7
av 5, från 6 recensioner
2.5 av 5.0

Detta hotell ligger i Central Zone, nära Zero Mark, Sao Paulo-katedralen och Se Square.

Soneca Plaza Hotel

Soneca Plaza Hotel

R. dos Timbiras, 502, Sao Paulo
3,9
av 5, från 382 recensioner
3.0 av 5.0

Detta hotell i Central Zone ligger tio minuters promenad från Praça da República och Sao Paulos stadsteater. Sala São Paulo-konserthallen och Pinacoteca do Estado de São Paulo-museet ligger också en kvarts promenad härifrån.

Nikkey Palace Hotel

Nikkey Palace Hotel

Rua Galvao Bueno, 425, Sao Paulo
3,6
av 5, från 247 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i Liberdade ligger mindre än 2 km från Sao Paulo-katedralen, Sao Paulos stadsteater och Centro Cultural Banco do Brasi. Viaduto do Cha-gångbron och Edifício do Banespa ligger också 2 km härifrån.

San Juan Business Sao Paulo

San Juan Business Sao Paulo

Rua Aurora 909 Centro, Sao Paulo
4,1
av 5, från 347 recensioner
3.0 av 5.0

Detta hotell i Republica ligger en kvarts promenad från Praça da República, Sao Paulos stadsteater och Viaduto do Cha-gångbron. Sala São Paulo-konserthallen och Pinacoteca do Estado de São Paulo-museet ligger också 2 km härifrån.