På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Shinjuku Gyoen nationalträdgård

En promenad genom denna fridfulla, färggranna trädgård är en höjdpunkt när helst du reser till Tokyo. Parken är särskilt populär när körsbärsträden blommar på våren.

Ett besök i Shinjuku Gyoen nationalträdgård är en fridfull upplevelse mitt i Shinjukudistriktet i Tokyo. Besök trädgården året runt för att se de vackra anläggningarna i denna oas mitt i en av världens största städer.

På våren är körsbärsblommorna en höjdpunkt, den 58,3 hektar stora trädgården har över 1 000 körsbärsträd. Kom i slutet av mars om du vill se varianter som blommar tidigt. Ta med en filt och något att äta och njut av en hanamipicknick. Kommer du senare i april får du uppleva hur blommorna faller ner som rosa snö.

På sommaren är gräsmattorna och de över 10 000 träden en härligt grön fristad. Gå längs lederna runt flera dammar och titta inte bara på den traditionella japanska trädgården, utan även på en engelsk anlagd trädgård och en fransk formell trädgård. Gå in i växthuset om du vill titta på 2 700 omsorgsfullt vårdade tropiska och subtropiska växtarter. Besök tehuset eller restaurangen.

På hösten är det krysantemerna som står för de starka färgerna. Träden blir till en fladdrande vägg av gyllene och starkt röda löv. På vintern får du se sagolika former som bildas när snön täcker buskar, träd och gräsmattor.

Områdets historia ger en inblick i de japanska kulturtraditionerna. För över 400 år sedan ingick detta område i det residens som gavs till Lord Naito. I slutet av 1800-talet användes området av regeringen som experimentstation för att gynna jordbruket. Sedan användes det som kejserlig trädgård och 1906 gjordes det om i samband med att man skapade den nuvarande trädgården. Området skadades svårt under andra världskriget och pånyttföddes sedan som Shinjuku Gyoen nationalträdgård och öppnades för allmänheten år 1949. 

Trädgården är öppen alla dagar utom på måndagar. Om måndagen är en allmän helgdag är trädgården istället stängd under efterföljande dag. Trädgården är även stängd från den 29 december till den 3 januari. Inträdesavgiften är rabatterad för skolbarn. 

Till trädgården kommer du med tunnelbana eller tåg till någon av de tre ingångarna: Shinjuku, Okido eller Sendagaya. Det är inte tillåtet att ta med eller dricka alkohol, röka utanför särskilt avsedda områden, spela instrument eller använda spelutrustning i Shinjuku Gyoen. På Shinjuku Gyoens officiella webbplats finns mer information om begränsningar och information om bland annat kollektivtrafik. 

Shinjuku Gyoen nationalträdgård är en fristad med djup kulturell och spirituell betydelse. Tillbringa lite tid i denna härliga oas om du vill ta del av förståelsen för naturen och traditionerna.


Andra sevärdheter i Tokyo


Hotell nära Shinjuku Gyoen nationalpark

Se alla 4 149 boenden nära Shinjuku Gyoen nationalpark
APA Hotel Shinjuku Gyoen-mae 513 kr
APA Hotel Shinjuku Gyoen-mae

APA Hotel Shinjuku Gyoen-mae

2-2-8 Shinjuku, Shinjuku, Tokyo, Tokyo-to
   
  3.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell i Shinjuku ligger tio minuters promenad från Shinjuku Gyoen nationalpark och Isetan Shinjuku (varuhus). Robot Restaurant och Samurai Museum ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Shinjuku-gyoemmae station ligger inom 2 minuters gångavstånd, och till Shinjuku-sanchome station promenerar du på 4 minuter.

  BESPOKE HOTEL Shinjuku 406 kr
  BESPOKE HOTEL Shinjuku

  BESPOKE HOTEL Shinjuku

  2-2-17 Kabukicho, Tokyo, Tokyo
    
   3.5 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell i Shinjuku ligger tio minuters promenad från Robot Restaurant och Isetan Shinjuku (varuhus). Shinjuku Gyoen nationalpark och Tokyo Metropolitan Government Building ligger också 2 km härifrån. Higashi-shinjuku station ligger på 3 minuters gångavstånd och till Shinjuku-sanchome station promenerar du på 7 minuter.

   APA Hotel Shinjuku Kabukicho Tower 513 kr
   APA Hotel Shinjuku Kabukicho Tower

   APA Hotel Shinjuku Kabukicho Tower

   1-20-2 Kabukicho, Shinjuku, Tokyo
     
    3.0 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell i Shinjuku ligger en kvarts promenad från Omoide Yokocho och Shinjuku Gyoen nationalpark. Tokyo Metropolitan Government Building och Meiji Jingu-helgedomen ligger endast 3 km härifrån. Seibu-Shinjuku station ligger på 2 minuters gångavstånd och till Shin-Okubo station promenerar du på 9 minuter.

    APA Hotel & Resort Nishishinjuku Gochome Eki Tower 513 kr
    APA Hotel & Resort Nishishinjuku Gochome Eki Tower

    APA Hotel & Resort Nishishinjuku Gochome Eki Tower

    3-14-1 Honmachi, Shibuya-ku, Tokyo, Tokyo
      
     3.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell i Shinjuku ligger 1 km från Tokyo Metropolitan Government Building och 2,5 km från Meiji Jingu-helgedomen. Tokyo Midtown och Tokyo Dome ligger dessutom mindre än en mil härifrån. Nishi-shinjuku-gochome station ligger inom 2 minuters gångavstånd, och till Tochomae station promenerar du på 12 minuter.

     Tokyu Stay Shinjuku 644 kr
     Tokyu Stay Shinjuku

     Tokyu Stay Shinjuku

     3-7 Shinjuku, Tokyo, Tokyo-to
       
      3.5 av 5.0 Stjärnor

      Detta hotell i Shinjuku ligger tio minuters promenad från Shinjuku Isetan och Omoide Yokocho. Meiji Jingu-helgedomen och Tokyo Midtown ligger dessutom 5 km härifrån. Shinjuku-sanchome station ligger på 2 minuters gångavstånd och till Shinjuku-gyoemmae station promenerar du på 7 minuter.

      ibis Tokyo Shinjuku 582 kr
      ibis Tokyo Shinjuku

      ibis Tokyo Shinjuku

      7-10-5 Nishi-Shinjuku, Shinjuku-ku, Tokyo, Tokyo-to
        
       3.0 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell ligger i Shinjuku, 1,4 km från Shinjuku Gyoen nationalpark och mindre än 5 km från Tokyos Olympiastadion och Shibuya Crossing. Tokyo Dome och Ueno-parken ligger dessutom mindre än en mil härifrån. Seibu-Shinjuku station ligger på 5 minuters gångavstånd och till Nishi-shinjuku station promenerar du på 6 minuter.

       Hyatt Regency Tokyo 1 848 kr
       Hyatt Regency Tokyo

       Hyatt Regency Tokyo

       2-7-2 Nishi-Shinjuku, Shinjuku-Ku, Tokyo, Tokyo-to
         
        4.5 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell i lyxstil ligger i Shinjuku, mindre än 3 km från Shinjuku Gyoen nationalpark, Meiji Jingu-helgedomen och Yoyogi-parken. Tokyo Midtown och Tokyo Dome ligger dessutom mindre än en mil härifrån. Tochomae station ligger på 3 minuters gångavstånd och till Nishi-shinjuku station promenerar du på 6 minuter.

        Citadines Shinjuku Tokyo 663 kr
        Citadines Shinjuku Tokyo

        Citadines Shinjuku Tokyo

        1-28-13 Shinjuku, Shinjuku-ku, Tokyo, Tokyo-to
          
         3.5 av 5.0 Stjärnor

         Detta lägenhetshotell i Shinjuku ligger en kvarts promenad från Isetan Shinjuku (varuhus) och Robot Restaurant. Omoide Yokocho och Tokyo Tower ligger dessutom mindre än en mil härifrån. Shinjuku-gyoemmae station ligger på 7 minuters gångavstånd och till Shinjuku-sanchome station promenerar du på 8 minuter.