City Palace

Du kan lära dig mer om Indiens längsta dynasti under ditt besök på City Palace, där du dessutom kan beundra lummiga hängande trädgårdar, fascinerande utställningar och vackra tempel.

Utforska vidsträckta City Palace för att upptäcka en fascinerande blandning av arkitektoniska stilar, militära föremål och avkopplande omgivningar. 

Palatset började byggas 1559, men det har genomgått regelbundna renoveringar under de senaste fyrahundra åren. Detta har lett till att anläggningen nu reflekterar en blandning av arkitektoniska stilar som mogulstil, rajasthansk stil och till och med europeiska stilar. Du kan följa med på en guidad rundtur eller hyra en audioguide för att lära dig mer om Sisodia-dynastin, som regerade i det forna kungadömet Mewar och är Indiens äldsta dynasti. Udaipur blev Mewars huvudstad på 1500-talet.

Du tar dig in på palatset genom den imponerande Bara Pol, eller Den stora porten. Beundra portens medeltida stil innan du fortsätter mot palatsets första innergård. Strax bortanför hittar du Tripolia, bredvid åtta Toranas i marmor, som var de vågar som kungar använde för att mäta sin vikt i guld. 

Palatsanläggningen består av elva olika byggnader, som trots att de byggts av olika regenter skapar en vacker helhet. Missa inte att beundra den extravaganta fasaden, som pryds av bågar, terrasser och kupoler. Den högsta delen sträcker sig hela 30 meter upp.

Varje palats ståtar med sin egen unika charm. I laxfärgade Manak Mahal, eller Rubinpalatset, kan du beundra en samling av porslinsfigurer och tar du dig till Moti Mahal, Pärlpalatset, kommer du att slås av den vackra interiören. Efter att du strosat genom de reflekterande salarna i Sheesh Mahal, Spegelpalatset, kan du fortsätta med en inspektion av Rang Whawans intrikata påfågelsmosaiker. Det här palatset ståtar även med tempel tillägnade Krishna. 

Guldfyllda Jagdish Temple anses vara Udaipurs mest utsmyckade tempel. Helgedomen Dhuni Mata i närheten är anläggningens äldsta rum.

Se dig omkring bland palatsmuseets utställningar för att studera ovärderlig konst samt svärd och rustningar. Ta dig upp till Amar Vilas för att njuta av de rofyllda hängande trädgårdarna, som ståtar med fontäner och romantiska terrasser. 

Udaipur City Palace ligger på den östra strandkanten av Lake Pichola och besökare måste betala inträdesavgift. Du tar dig hit snabbt och billigt med cykeltaxi. Den bästa tiden att besöka palatset är på morgonen, då dagens första solstrålar lyser upp den östra fasaden.Hotell i närheten

De 10 populäraste hotellen närmast Stadspalatset


De mest bokade hotellen

De mest populära hotellen nära Stadspalatset

Visa alla hotell i närheten av Stadspalatset