Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Weekendresor till Stjørdal – en välförtjänt paus i Trøndelag

Det skiftande kulturlandskapet och de historiska sevärdheterna gör en resa till Stjørdal till så mycket mer än bara en bas för vidare äventyr.

Stjørdal ligger i en mycket bördig del av Norge och har varit jordbruksområde i tusentals år. Med jordbruket kom adeln, och traktens gårdar, slott och kyrkor har sett många viktiga händelser i Norges historia. En weekend i Stjørdal är ett utmärkt tillfälle att uppleva vildmarken, både på land och till havs, liksom magnifik arkitektur. En destination där du kan se båda är Steinvikholm slott i Skatval, som ligger på Steinvikholmen i Åsenfjorden.

Stjørdalshalsen är en inbjudande by i området som erbjuder många trevliga upplevelser för en weekendresa. Om du vill ha lite stadspuls ligger Trondheim nära med allt en storstad har att erbjuda. Tåget dit tar ungefär 35 minuter och avgår minst en gång per timme. Om du flyger till Trondheim ser du faktiskt Stjørdal, eftersom det är där Trondheim Airport Værnes ligger.

Tack vare läget mellan norra och södra Norge har området i hundratals år varit en handelsplats som även sträcker sig västerut in i Sverige. Där skapade alla sorters hantverkare varor för den inhemska marknaden, och flera verkstäder och andra byggnader har bevarats på Stjørdals museum. Det utgör ett obligatoriskt utflyktsmål för historiefantasten, liksom museerna vid Hegra fort.

Stjørdal kan erbjuda musikälskaren något alldeles extra med bluesfestivalen Blues in Hell. Evenemanget hålls i byn Hell, som ligger strax söder om Stjørdalshalsen, och drar tusentals besökare varje höst. Vart tredje år på hösten står orten också värd för en av Norges största jordbruksmässor, Agrisjå. Mässan är ett Mecka för den som är intresserad av jordbruksmaskiner, uppfinningar som rör boskap och mycket annat på området – med en Trøndelagsk knorr, förstås.

Gillar du historia och friluftsliv, men föredrar ändå att besöka en stad? Då har ett weekendpaket till Stjørdal mycket att erbjuda. Här finns nytt, gammalt, vilt och vackert sida vid sida. Du kommer inte att ångra en resa till Stjørdal!


Populära hotellerbjudanden i Stjørdal

Se alla 35 hotell i Stjørdal
1,083 kr
Radisson Blu Hotel, Trondheim Airport

Radisson Blu Hotel, Trondheim Airport

Lufthavnsveien 30, Stjordal
4,4
av 5, från 1 096 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell med miljövänlig profil på landet ligger 6 km från Stjørdals Golfklubb samt mindre än tre mil från Ringve Museum och Stiftsgården - Det Kongelige Palé i Trondheim. Leangen Ishall och Leangen hästkapplöpningsbana ligger också mindre än tre mil härifrån.

870 kr
Scandic Hell

Scandic Hell

Sandfaerhus 22, Stjordal
4,3
av 5, från 665 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell i Stjørdal ligger 6,2 km från Stjørdals Golfklubb och mindre än tre mil från Ringve Museum och Stiftsgården - Det Kongelige Palé i Trondheim. Leangen Ishall och Leangen hästkapplöpningsbana ligger också mindre än tre mil härifrån.

944 kr
Quality Hotel Airport Vaernes

Quality Hotel Airport Vaernes

Kjøpmannsgate 20, Stjordal
4,0
av 5, från 140 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i centrala Stjørdal ligger 3,4 km från Stjørdals Golfklubb och mindre än tre mil från Ringve Museum och Leangen Ishall. Leangen hästkapplöpningsbana och Ringve botaniske hage ligger också mindre än tre mil härifrån.

571 kr
P-Hotels Brattøra

P-Hotels Brattøra

Fosenkaia 7, Trondheim
3,7
av 5, från 1 839 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i centrala Trondheim ligger 15 minuters promenad från Trondhjems Sjøfartsmuseum, Stiftsgården - Det Kongelige Palé i Trondheim och Les Arts Décoratifs. Nidaros-katedralen och Ärkebiskopens palats ligger också 2 km härifrån.

922 kr
Radisson Blu Royal Garden Hotel

Radisson Blu Royal Garden Hotel

Kjopmannsgata 73, Trondheim
4,0
av 5, från 2 514 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell med miljövänlig profil i Centrala Trondheim ligger tio minuters promenad från Olavshallen konserthus och Stiftsgården - Det Kongelige Palé i Trondheim. Les Arts Décoratifs och Nidaros-katedralen ligger också en kvarts promenad härifrån.

977 kr
Thon Hotel Trondheim

Thon Hotel Trondheim

Kongens Gate 15, Trondheim
4,0
av 5, från 260 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i Centrala Trondheim ligger nära Torget och Stiftsgården - Det Kongelige Palé i Trondheim. Les Arts Décoratifs och Nidaros-katedralen ligger också tio minuter härifrån.

879 kr
Best Western Chesterfield Hotel

Best Western Chesterfield Hotel

Søndre g 26, Trondheim
3,6
av 5, från 1 054 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i Centrala Trondheim ligger tio minuters promenad från Olavshallen konserthus och Stiftsgården - Det Kongelige Palé i Trondheim. Les Arts Décoratifs och Nidaros-katedralen ligger också en kvarts promenad härifrån.

816 kr
Comfort Hotel Trondheim

Comfort Hotel Trondheim

Krambugata 3, Trondheim
4,1
av 5, från 1 112 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i Centrala Trondheim ligger tio minuters promenad från Olavshallen konserthus, Stiftsgården - Det Kongelige Palé i Trondheim och Les Arts Décoratifs. Nidaros-katedralen och Ärkebiskopens palats ligger också en kvarts promenad härifrån.

Populära flygerbjudanden

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.