Weekendresor till Stjørdal – en välförtjänt paus i Trøndelag

Det skiftande kulturlandskapet och de historiska sevärdheterna gör en resa till Stjørdal till så mycket mer än bara en bas för vidare äventyr.

Stjørdal ligger i en mycket bördig del av Norge och har varit jordbruksområde i tusentals år. Med jordbruket kom adeln, och traktens gårdar, slott och kyrkor har sett många viktiga händelser i Norges historia. En weekend i Stjørdal är ett utmärkt tillfälle att uppleva vildmarken, både på land och till havs, liksom magnifik arkitektur. En destination där du kan se båda är Steinvikholm slott i Skatval, som ligger på Steinvikholmen i Åsenfjorden.

Stjørdalshalsen är en inbjudande by i området som erbjuder många trevliga upplevelser för en weekendresa. Om du vill ha lite stadspuls ligger Trondheim nära med allt en storstad har att erbjuda. Tåget dit tar ungefär 35 minuter och avgår minst en gång per timme. Om du flyger till Trondheim ser du faktiskt Stjørdal, eftersom det är där Trondheim Airport Værnes ligger.

Tack vare läget mellan norra och södra Norge har området i hundratals år varit en handelsplats som även sträcker sig västerut in i Sverige. Där skapade alla sorters hantverkare varor för den inhemska marknaden, och flera verkstäder och andra byggnader har bevarats på Stjørdals museum. Det utgör ett obligatoriskt utflyktsmål för historiefantasten, liksom museerna vid Hegra fort.

Stjørdal kan erbjuda musikälskaren något alldeles extra med bluesfestivalen Blues in Hell. Evenemanget hålls i byn Hell, som ligger strax söder om Stjørdalshalsen, och drar tusentals besökare varje höst. Vart tredje år på hösten står orten också värd för en av Norges största jordbruksmässor, Agrisjå. Mässan är ett Mecka för den som är intresserad av jordbruksmaskiner, uppfinningar som rör boskap och mycket annat på området – med en Trøndelagsk knorr, förstås.

Gillar du historia och friluftsliv, men föredrar ändå att besöka en stad? Då har ett weekendpaket till Stjørdal mycket att erbjuda. Här finns nytt, gammalt, vilt och vackert sida vid sida. Du kommer inte att ångra en resa till Stjørdal!

1.0 av 5.0
1.5 av 5.0
2.0 av 5.0
2.5 av 5.0
3.0 av 5.0
3.5 av 5.0
4.0 av 5.0
4.5 av 5.0
5.0 av 5.0
De mest populära paketerbjudandena som våra resenärer har hittat
De populäraste paketerbjudandena bland resenärer i [originCity]

Erbjudanden med flyg + hotell

Se alla Stjørdal paket

Populära flygerbjudanden

Se alla flyg till Stjørdal

Boka din semester i Stjørdal